Do 10. Tuševega vzpona na Celjsko kočo le še dober teden

Le še dober teden nas loči od 10. Tuševega vzpona na Celjsko kočo. Eden najbolj množičnih športno rekreativnih dogodkov na Celjskem se bo letos odvil v soboto, 12. septembra, saj jo je organizatorjem v juniju zagodlo vreme.

Le še dober teden nas loči od 10. Tuševega vzpona na Celjsko kočo. Eden najbolj množičnih športno rekreativnih dogodkov na Celjskem se bo letos odvil v soboto, 12. septembra, saj jo je organizatorjem v juniju zagodlo vreme. Tako kolesarji kot pohodniki pa so s tem pridobili dodatna dva meseca za trening.

Športni dogodek je namenjen tako profesionalcem kot tudi rekreativnim športnikom, ljubiteljem narave in dobrega druženja. Na vrh Celjske koče se bodo tako pohodniki kot kolesarji podali ob 10. uri. Skupinski start kolesarjev bo izpred Planeta Tuš, start pohodnikov pa iz parkirišča pred železniškim podvozom pri odcepu za Zagrad.

Proga, na kateri se bodo pomerili kolesarji, je dolga 7,5 kilometrov s 440 metri višinske razlike. Uradno merjenje časa se bo začelo v Zagradu pri Celju. Za točnost rezultatov bodo tudi letos poskrbeli elektronski čipi, ki jih bodo ob plačilu kavcije na startu prejeli kolesarji.

Rekordni čas vzpona – 16 minut in 34 sekund, ki ga je dosegel lanski zmagovalec Robert Vrečer, kar vabi k izboljšanju. Nagrada za ta dosežek je 500 €. Da ne bodo nagrajeni le najhitrejši kolesarji, bodo organizatorji med obiskovalci nagradili tudi najštevilčnejšo družino, najmlajšega in najstarejšega udeleženca vzpona.

Zgodnja prijava za kolesarje s cenejšo startnino je mogoča le še do četrtka, 10. septembra. V soboto bo tako šlo zares, tako v športnem smislu kot tudi z odlično zabavo na vrhu Celjske koče, kjer bo za dobro razpoloženje poskrbela skupina Kingston, za okrepčilo pa številne degustacije.

< Nazaj

Ostale novice

  • 17

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • Motokros akademija ”Sašo Kragelj” v Radizelu pripravlja  najbolj adrenalinski dogodek tega poletja. Radizelska proga, ki ji mnogi pravijo kraljica motokrosa, bo v nedeljo 29. 8. 2021 gostila najboljše slovenske motokrosiste, ki se bodo udeležili državnega prvenstva v motokrosu. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več o dogodku. Udeležba dogodka je mogoča … Več