Dnevi šaha od 10. do 15. maja v Planetu Tuš Celje

Šahovski dvoboj Slovenija – Hrvaška na 100 šahovnicah v Planetu TUŠ V štirih dneh se bo v Planetu Tuš Celje zvrstila množica zanimivih šahovskih dogodkov

Pri Tušu smo podprli iniciativo organizacije prvega velikega šahovskega turnirja med Slovenijo in Hrvaško v Sloveniji po 49 letih. Množični šahovski turnirji med narodoma so do sredine prejšnjega stoletja močno odmevali v javnosti, saj so v dneh turnirja bili šahisti nosilci narodovega ponosa. Zdrav tekmovalni duh in sodelovanje sta povezovala naroda, prestižni naslov zmagovalca turnirja pa je izmenično prehajal med državama.

Tokratni turnir bo potekal v Planetu Tuš Celje. Začel se bo 10. maja z otvoritvijo šahovske razstave. 12. maja bodo obiskovalci lahko spremljali napeto šahovsko simultanko dveh nacionalnih velemojstrov na kar 70 deskah. 14. maja bo potekal 1. Mladinski turnir za pokal »TUŠ« v dveh starostnih skupinah – do 12 let in do 15 let. 15. maja pa se obeta vrhunec Tuševih dni šaha: napet množični dvoboj med Slovenijo in Hrvaško na 100 deskah, s selekcijo, ki jo sestavljajo: člani in članice, mladinci in mladinke, kadetje in kadetinje, veterani in veteranke, šahovski delavci, člani UO, politiki, gospodarstveniki, umetniki, športniki, novinarji ter hendikepirani (slepi in telesno prizadeti). Razglasitvi rezultata in podelitvi pokalov bo 15. maja ob 15.00 uri sledil še mednarodni hitropotezni turnir.

Poleg našega podjetja, ki je generalni pokrovitelj, prireditev organizirajo tudi ŠŽS (Šahovska zveza Slovenije) ter DŠM (Društvo šahovskih mentorjev) Celje.

Dodatne informacije:
Leonida Pevec, dipl.ekon.