Dinozavri začeli pohod po Planetih Tuš

  • 1

V Planete Tuš so se vrnile razstave prazgodovinskih orjakov – dinozavrov. Po lanskih izjemno uspešnih razstavah računalniško vodeni modeli, ki merijo tudi pet, šest ali sedem metrov in vzbujajo strahospoštovanje, že navdušujejo obiskovalce Planeta Tuš Kranj. Razstave se bodo nadaljevale v Celju in Mariboru ter zaključile v Kopru. Spremlja jih dodaten program z zabavnimi vsebinami in s tematskimi delavnicami, posvečenimi spoznavanju prazgodovinskega obdobja.

Po lanskih izjemno uspešnih razstavah in spremljevalnih dogodkih so se v Planete Tuš vrnili dinozavri v naravni velikosti. Štirinajst orjakov je že na ogled v Kranju, potem prihajajo še v Celje, Maribor in Koper. Zagotovo bodo veliko pozornosti pritegnili največji med njimi: šestmetrski Tyrannosaurus Rex, še meter večji Ankylosaurus in več kot petmetrska Triceratops in Stegosaurus. Odlična izdelava in računalniško vodenje oživi prizore iz pradavnine, obiskovalci pa si lahko ob tem ogledajo še druge eksponate, naprimer glavo T-Rexa v naravni velikosti in glavo Triceratopsa.

Letošnje razstave dinozavrov so še večje in atraktivnejše od lanskih. Prazgodovinski orjaki so od petka že na ogled v Planetu Tuš Kranj, kjer ostajajo do 6. februarja. V celjskem in mariborskem Planetu Tuš bodo na ogled od 8. do 19. februarja, v Planetu Tuš Koper pa od 21. februarja do 4. marca. Razstave bo spremljal poseben tematski program, ki bo prazgodovinsko vzdušje le še stopnjeval.

Kino dvorane se bodo v času trajanja razstav spremenile v »Dino kino« s tematskim izborom filmov, potekala bodo predavanja o fosilih, ki jih bodo lahko otroci na posebnih delavnicah v otroškem kotičku Oslarija tudi sami izdelali. V vsakem izmed Planetov pripravljajo tudi animacije in ustvarjalne delavnice, naslovljene Jamski človek, otroci pa se bodo zabavali tudi s POP OTO maskoto in ustvarjalnicami. V Celju in Mariboru pa bo še posebej veselo zaradi Dino pustovanja. S posebnimi Dino popusti pa vas bodo razveselile trgovine in lokali v Planetih Tuš.

< Nazaj

Ostale novice

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več

  • V Tuš drogerijah se začenja dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi. V njej bomo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva podprli dobrodelni Vivin sklad, ki podpira izobraževanje žensk. Mnoge si namreč ne morejo privoščiti ustrezne izobrazbe in s tem ustvariti poti v lepše življenje. Dodelitev donacij bo … Več

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.