Dinozavri začeli pohod po Planetih Tuš

  • 1

V Planete Tuš so se vrnile razstave prazgodovinskih orjakov – dinozavrov. Po lanskih izjemno uspešnih razstavah računalniško vodeni modeli, ki merijo tudi pet, šest ali sedem metrov in vzbujajo strahospoštovanje, že navdušujejo obiskovalce Planeta Tuš Kranj. Razstave se bodo nadaljevale v Celju in Mariboru ter zaključile v Kopru. Spremlja jih dodaten program z zabavnimi vsebinami in s tematskimi delavnicami, posvečenimi spoznavanju prazgodovinskega obdobja.

Po lanskih izjemno uspešnih razstavah in spremljevalnih dogodkih so se v Planete Tuš vrnili dinozavri v naravni velikosti. Štirinajst orjakov je že na ogled v Kranju, potem prihajajo še v Celje, Maribor in Koper. Zagotovo bodo veliko pozornosti pritegnili največji med njimi: šestmetrski Tyrannosaurus Rex, še meter večji Ankylosaurus in več kot petmetrska Triceratops in Stegosaurus. Odlična izdelava in računalniško vodenje oživi prizore iz pradavnine, obiskovalci pa si lahko ob tem ogledajo še druge eksponate, naprimer glavo T-Rexa v naravni velikosti in glavo Triceratopsa.

Letošnje razstave dinozavrov so še večje in atraktivnejše od lanskih. Prazgodovinski orjaki so od petka že na ogled v Planetu Tuš Kranj, kjer ostajajo do 6. februarja. V celjskem in mariborskem Planetu Tuš bodo na ogled od 8. do 19. februarja, v Planetu Tuš Koper pa od 21. februarja do 4. marca. Razstave bo spremljal poseben tematski program, ki bo prazgodovinsko vzdušje le še stopnjeval.

Kino dvorane se bodo v času trajanja razstav spremenile v »Dino kino« s tematskim izborom filmov, potekala bodo predavanja o fosilih, ki jih bodo lahko otroci na posebnih delavnicah v otroškem kotičku Oslarija tudi sami izdelali. V vsakem izmed Planetov pripravljajo tudi animacije in ustvarjalne delavnice, naslovljene Jamski človek, otroci pa se bodo zabavali tudi s POP OTO maskoto in ustvarjalnicami. V Celju in Mariboru pa bo še posebej veselo zaradi Dino pustovanja. S posebnimi Dino popusti pa vas bodo razveselile trgovine in lokali v Planetih Tuš.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.