Celjska koča letos neosvojljiva trdnjava

  • 6

14. leto zapored je Celjska koča povezala več kot 2000 kolesarjev in pohodnikov. Tušev vzpon na Celjsko kočo je lani postregel z novim rekordom, ki bo očitno ostal še eno leto / ki je letos dobil novega zastavonošo. Najhitrejši kolesar je s časom 17 minut in 25 sekund postal Primož Roglič. Vsi udeleženci so se po 7-kilometrski progi oz. vzponu s 440 metri višinske razlike zabavali z Dejanom Vunjakom in Brendijevimi barabami.

Tušev vzpon na Celjsko kočo ostaja nepogrešljiv znanilec športnega poletja v Knežjem mestu. Kolesarje je danes čakal 7-kilometrski vzpon, ki se je tradicionalno začel s skupinskim štartom pred Planetom Tuš in nadaljeval z vožnjo skozi mesto. Pohodniki so svoj pohod, v katerem so premagali 440 metrov višinske razlike začeli v Zagradu. »Veseli smo, da šport še vedno združi toliko ljudi. Danes smo se razveselili mnogih rekreativnih športnikov, ki jim takšna oblika tekmovanja pomeni zelo dober preizkus kondicije in informacijo, kako dobri so v primerjavi z ostalimi,« pojasnjujejo v organizacijskem odboru Tuševega vzpona.

Tušev vzpon na Celjsko kočo se že tradicionalno zaključi na jasi, kjer je vedno več kot dovolj časa za komentar taktike vzpona in aktualnih rezultatov. Letos je na oder, poleg zmagovalcev, stopil eden največjih zabavljačev na slovenski glasbeni sceni Dejan Vunjak z Brendijevimi barabami. Razglasili so tudi najboljše kolesarje in jim podelili nagrade.

Rezultati:
Moški absolutno:
1. Primož Roglič (KK Adria Mobil) 17 min 25 s
2. Gregor Tekavec (Tušmobil) 17 min 26 s
3. Matej Lovše (Tušmobil) 17 min 52 s

Ženske absolutno:
1. Teja Gulič 21 min 34 s
2. Špela Škrajnar (GANESHATEAM) 21 min 55 s
3. Sara Frece (E LECLERC – Klub Polet) 23 min 05 s

< Nazaj

Ostale novice

  • 8

    Prisluhnil smo željam kupcev in prenovil izjemno priljubljen lokalni market, ki ponuja najsodobnejšo, priročno nakupovanje v trajnostno opremljenem ambientu z razširjeno ponudbo svežih izdelkov.

  • Cenjene stranke obveščamo, o odpoklicu izdelka Sladoledna palčka Snickers Ice, 6x48G, Mars Wrigley, zaradi vsebnosti etilenoksida v eni od sestavin izdelka. Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • 1

    V Tušu smo se v zadnjem tednu Dirke po Franciji obarvali v rumeno. Rumena je postala prevladujoča in tako v finalnem tednu v podporo našemu kolesarskemu asu Pogiju zamenjala našo prepoznavno zeleno.