Celjska koča letos neosvojljiva trdnjava

  • 6

14. leto zapored je Celjska koča povezala več kot 2000 kolesarjev in pohodnikov. Tušev vzpon na Celjsko kočo je lani postregel z novim rekordom, ki bo očitno ostal še eno leto / ki je letos dobil novega zastavonošo. Najhitrejši kolesar je s časom 17 minut in 25 sekund postal Primož Roglič. Vsi udeleženci so se po 7-kilometrski progi oz. vzponu s 440 metri višinske razlike zabavali z Dejanom Vunjakom in Brendijevimi barabami.

Tušev vzpon na Celjsko kočo ostaja nepogrešljiv znanilec športnega poletja v Knežjem mestu. Kolesarje je danes čakal 7-kilometrski vzpon, ki se je tradicionalno začel s skupinskim štartom pred Planetom Tuš in nadaljeval z vožnjo skozi mesto. Pohodniki so svoj pohod, v katerem so premagali 440 metrov višinske razlike začeli v Zagradu. »Veseli smo, da šport še vedno združi toliko ljudi. Danes smo se razveselili mnogih rekreativnih športnikov, ki jim takšna oblika tekmovanja pomeni zelo dober preizkus kondicije in informacijo, kako dobri so v primerjavi z ostalimi,« pojasnjujejo v organizacijskem odboru Tuševega vzpona.

Tušev vzpon na Celjsko kočo se že tradicionalno zaključi na jasi, kjer je vedno več kot dovolj časa za komentar taktike vzpona in aktualnih rezultatov. Letos je na oder, poleg zmagovalcev, stopil eden največjih zabavljačev na slovenski glasbeni sceni Dejan Vunjak z Brendijevimi barabami. Razglasili so tudi najboljše kolesarje in jim podelili nagrade.

Rezultati:
Moški absolutno:
1. Primož Roglič (KK Adria Mobil) 17 min 25 s
2. Gregor Tekavec (Tušmobil) 17 min 26 s
3. Matej Lovše (Tušmobil) 17 min 52 s

Ženske absolutno:
1. Teja Gulič 21 min 34 s
2. Špela Škrajnar (GANESHATEAM) 21 min 55 s
3. Sara Frece (E LECLERC – Klub Polet) 23 min 05 s

< Nazaj

Ostale novice

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več

  • V Tuš drogerijah se začenja dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi. V njej bomo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva podprli dobrodelni Vivin sklad, ki podpira izobraževanje žensk. Mnoge si namreč ne morejo privoščiti ustrezne izobrazbe in s tem ustvariti poti v lepše življenje. Dodelitev donacij bo … Več

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.