Borja Jelič in Matej Lovše svetovna podprvaka

  • 5

Najboljše amatersko kolesarsko moštvo na svetu Tuš team je ponovno upravičilo svoj sloves. Na svetovnem amaterskem kolesarskem prvenstvu v Avstraliji so na zadnji preizkušnji, cestni dirki, osvojili vrhunske rezultate. Borja Jelič (Tuš team) in Matej Lovše (Tuš team) sta v svojih kategorijah osvojila drugo mesto, Andrej Žavbi pa tretje. Rezultate sta nadgradila tudi Matej Kravos s petim mestom in Iztok Melanšek s sedmim. Rezultati so samo še potrditev njihovih že osvojenih lovorik svetovnega prvenstva, kjer je v kronometru Igor Kopše postal svetovni prvak. Tudi celotna ekipa KK Tuš team je na ekipni tekmi premagala vso konkurenco in tako potrdila naziv svetovnih prvakov.

Rezultati cestne dirke na svetovnem prvenstvu v Avstraliji: Borja Jelič (Tuš team) je zasedel drugo, Mitja Mahorič (Tuš team) deseto mesto, Igor Kopše 21. mesto v kategoriji moški 40-44 let. Matej Lovše (Tuš team) je v kategoriji 19-34 let zasedel drugo, Matej Kravos (Tuš team) pa peto mesto. Iztok Melanšek (Tuš team) je v svoji kategoriji 50-54 let zasedel odlično 7. mesto. Andrej Žavbi (Tuš team) je osvojil tretje mesto v svoji kategoriji 50-59 let.

Dan prej so se na svetovnem prvenstvu kolesarji pomerili tudi v ekipni tekmi, kjer je ekipa Tuš team (v sestavi Mahorič, Melanšek, Kravos, Selan) osvojila prvo mesto in se tako okronala s prestižnim naslovom svetovnih prvakov.

Igor Kopše, član TUŠ Teama, ki uspešno nastopa na letošnjem svetovnem prvenstvu v Avstraliji, je na kronometerski preizkušnji tretjič oblekel majico najboljšega na svetu, danes pa je zaradi drugačne taktike moštev, ki so izrazito pazili nanj, končal na 21. mestu. Po prihodu domov pa Kopše ne bo počival, saj ga čakajo priprave na nov podvig – svetovni rekord na pisti. 2. oktobra bomo tako ponovno stiskali pesti zanj, saj bo poskušal postati najhitrejši kolesar na svetu v vožnji na eno uro na velodromu v kategoriji Master 40-44. Naslov bo poskušal doseči na SP amaterjev in masterjev v angleškem Manchestru. Dobitnik osmih medalj na svetovnih prvenstvih, od tega kar 5 zlatih oz. naslovov svetovnega prvaka, je že letos junija v Novem mestu prvič testiral tovrstno preizkušnjo in dosegel državni rekord, ki po novem znaša 47.499 km, kar je le nekaj manj od trenutnega svetovnega rekorda.

< Nazaj

Ostale novice

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • Motokros akademija ”Sašo Kragelj” v Radizelu pripravlja  najbolj adrenalinski dogodek tega poletja. Radizelska proga, ki ji mnogi pravijo kraljica motokrosa, bo v nedeljo 29. 8. 2021 gostila najboljše slovenske motokrosiste, ki se bodo udeležili državnega prvenstva v motokrosu. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več o dogodku. Udeležba dogodka je mogoča … Več