Borja Jelič in Matej Lovše svetovna podprvaka

  • 5

Najboljše amatersko kolesarsko moštvo na svetu Tuš team je ponovno upravičilo svoj sloves. Na svetovnem amaterskem kolesarskem prvenstvu v Avstraliji so na zadnji preizkušnji, cestni dirki, osvojili vrhunske rezultate. Borja Jelič (Tuš team) in Matej Lovše (Tuš team) sta v svojih kategorijah osvojila drugo mesto, Andrej Žavbi pa tretje. Rezultate sta nadgradila tudi Matej Kravos s petim mestom in Iztok Melanšek s sedmim. Rezultati so samo še potrditev njihovih že osvojenih lovorik svetovnega prvenstva, kjer je v kronometru Igor Kopše postal svetovni prvak. Tudi celotna ekipa KK Tuš team je na ekipni tekmi premagala vso konkurenco in tako potrdila naziv svetovnih prvakov.

Rezultati cestne dirke na svetovnem prvenstvu v Avstraliji: Borja Jelič (Tuš team) je zasedel drugo, Mitja Mahorič (Tuš team) deseto mesto, Igor Kopše 21. mesto v kategoriji moški 40-44 let. Matej Lovše (Tuš team) je v kategoriji 19-34 let zasedel drugo, Matej Kravos (Tuš team) pa peto mesto. Iztok Melanšek (Tuš team) je v svoji kategoriji 50-54 let zasedel odlično 7. mesto. Andrej Žavbi (Tuš team) je osvojil tretje mesto v svoji kategoriji 50-59 let.

Dan prej so se na svetovnem prvenstvu kolesarji pomerili tudi v ekipni tekmi, kjer je ekipa Tuš team (v sestavi Mahorič, Melanšek, Kravos, Selan) osvojila prvo mesto in se tako okronala s prestižnim naslovom svetovnih prvakov.

Igor Kopše, član TUŠ Teama, ki uspešno nastopa na letošnjem svetovnem prvenstvu v Avstraliji, je na kronometerski preizkušnji tretjič oblekel majico najboljšega na svetu, danes pa je zaradi drugačne taktike moštev, ki so izrazito pazili nanj, končal na 21. mestu. Po prihodu domov pa Kopše ne bo počival, saj ga čakajo priprave na nov podvig – svetovni rekord na pisti. 2. oktobra bomo tako ponovno stiskali pesti zanj, saj bo poskušal postati najhitrejši kolesar na svetu v vožnji na eno uro na velodromu v kategoriji Master 40-44. Naslov bo poskušal doseči na SP amaterjev in masterjev v angleškem Manchestru. Dobitnik osmih medalj na svetovnih prvenstvih, od tega kar 5 zlatih oz. naslovov svetovnega prvaka, je že letos junija v Novem mestu prvič testiral tovrstno preizkušnjo in dosegel državni rekord, ki po novem znaša 47.499 km, kar je le nekaj manj od trenutnega svetovnega rekorda.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več