Bo na Tuševem vzponu na Celjsko kočo Robert Vrečer prvi, ki mu bodo uspele tri zaporedne zmage?

Med poznavalci gorskega kolesarjenja se že pojavljajo ugibanja, ali bo Robert Vrečer prvi, ki bo presegel dve zaporedni zmagi na Tuševem vzponu na Celjsko kočo. Do 11. vzpona nas loči le še pet dni, saj se bodo kolesarji in pohodniki na vrh te priljubljene izletniške točke podali že v soboto, 19. junija.

Med poznavalci gorskega kolesarjenja se že pojavljajo ugibanja, ali bo Robert Vrečer prvi, ki bo presegel dve zaporedni zmagi na Tuševem vzponu na Celjsko kočo. Do 11. vzpona nas loči le še pet dni, saj se bodo kolesarji in pohodniki na vrh te priljubljene izletniške točke podali že v soboto, 19. junija.

V letih 2004 in 2005 je slavil Mitja Mahorič, naslednji dve leti je kot prvi na cilj prikolesaril Jure Golčer, lani in predlani pa je vodstvo suvereno prevzel Robert Vrečer. Visoka so tudi pričakovanja o ponovnem prevzemu rekorda proge, saj je bil že šest zaporednih let ta vsako leto izboljšan. Od 18 minut in 8 sekund, ki jih je zmagovalec za 7,5 kilometrov dolg vzpon s 440 metri višinske razlike porabil leta 2004, se je rekordni čas do lani zmanjšal kar za minuto in 38 sekund. Tudi letos ponuja organizator za rekord proge 500 evrov nagrade.

Športno-rekreativni dogodek Tušev vzpon na Celjsko kočo je namenjen vsem generacijam in stopnjam fizične pripravljenosti, ljubitelji gibanja pa lahko tudi letos izbirajo med tremi možnostmi: kolesarskim vzponom z meritvijo časa, kolesarskim vzponom brez meritve časa in pohodom. Pohodniki bodo lahko proti vrhu krenili že od 8. ure s travnika izpred železniškega podvoza pri odcepu za Zagrad. Za kolesarje se bo Tušev vzpon ob 10. uri začel s spektakularnim skupinskim startom izpred Planeta Tuš. Zaradi večje varnosti se bodo kolesarji skozi Celje vozili v strnjeni koloni, uradno merjenje časa pa se bo začelo v Zagradu. Za točnost rezultatov bodo tudi letos poskrbeli elektronski čipi, ki jih bodo kolesarji na startu prejeli ob plačilu kavcije.

Za prijetno utrujene udeležence se na vrhu Celjske koče obeta pogostitev in odlična zabava z glasbeno skupino Victory. Za vse kolesarje je že pripravljen bogat nagradni sklad v višini 1.600 evrov za tri absolutno najboljše tekmovalce in tekmovalke ter dodatna nagrada v višini 500 evrov za izboljšanje rekorda proge. Srečna izžrebanca pa bosta na vrhu prejela tudi gorsko kolo in toliko kilogramov čokolade, kolikor nagrajenec tehta.

Prijavite se lahko na spletni strani www.tus.si ali na telefonski številki 05 973 3000, do 17. junija pa si lahko kolesarji še vedno zagotovijo cenejšo startnino.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.