Bo na letošnjem Tuševem vzponu na Celjsko kočo ponovno padel rekord proge?

Do letošnjega Tuševega vzpona na Celjsko kočo nas loči še slab mesec. Tradicionalni 12. športno-rekreativni dogodek se bo odvil v soboto, 18. junija, s pričetkom ob 10. uri. Na Celjskem pa že padajo stave: ali bo tudi letošnji zmagovalec ta 7,5 kilometrov dolg vzpon s 440 metri višinske razlike premagal v rekordnem času?

Športno-rekreativni dogodek Tušev vzpon na Celjsko kočo je namenjen vsem generacijam in stopnjam fizične pripravljenosti, zato lahko ljubitelji gibanja tudi letos izbirajo med tremi možnostmi – kolesarskim vzponom z meritvijo časa, kolesarskim vzponom brez meritve časa in pohodom. Za prijetno utrujene udeležence se po zaključku športnega dogodka na vrhu Celjske koče obeta tudi pogostitev in odlična zabava z glasbeno skupino Mambo Kings.

Pohodniki bodo lahko s travnika pred železniškim podvozom pri odcepu za Zagrad proti vrhu Celjske koče krenili že od 8. ure. Za kolesarje se bo Tušev vzpon začel ob 10. uri s spektakularnim skupinskim startom izpred Planeta Tuš. Zaradi večje varnosti se bodo kolesarji tudi letos skozi Celje peljali v strnjeni koloni, uradno merjenje časa pa se bo začelo v Zagradu. Za točnost rezultatov bodo poskrbeli elektronski čipi, ki jih bodo kolesarji na startu prejeli ob plačilu kavcije.

Lanski Tušev vzpon na Celjsko kočo je v knežjem mestu združil več kot dva tisoč ljubiteljev pohodništva in kolesarstva. Na 7,5 kilometrov dolgem vzponu s 440 metri višinske razlike se je za odličja pomerilo kar 500 kolesarjev. Absolutni zmagovalec je bil Jure Golčer, ki je s časom 16 minut in 27 sekund za tri sekunde izboljšal rekord proge Roberta Vrečerja. Visoka so tudi letošnja pričakovanja o ponovnem prevzemu rekorda proge, saj je bil že sedem zaporednih let ta vsako leto izboljšan. Od 18 minut in 8 sekund leta 2004, se je rekordni čas do lani zmanjšal kar za minuto in 41 sekund.

Predprijave s cenejšo startnino oz. prijavnino si lahko vsi ljubitelji športa in gibanja zagotovijo vse do 16. junija na spletni strani www.tus.si ali na telefonski številki 059 73 3000.

Pripis k fotografiji: Lanski Tušev vzpon na Celjsko kočo je v knežjem mestu združil več kot dva tisoč ljubiteljev pohodništva in kolesarstva, organizatorji pa tudi letos pričakujejo množičen odziv.

< Nazaj

Ostale novice