Bo na letošnjem Tuševem vzponu na Celjsko kočo ponovno padel rekord proge?

Do letošnjega Tuševega vzpona na Celjsko kočo nas loči še slab mesec. Tradicionalni 12. športno-rekreativni dogodek se bo odvil v soboto, 18. junija, s pričetkom ob 10. uri. Na Celjskem pa že padajo stave: ali bo tudi letošnji zmagovalec ta 7,5 kilometrov dolg vzpon s 440 metri višinske razlike premagal v rekordnem času?

Športno-rekreativni dogodek Tušev vzpon na Celjsko kočo je namenjen vsem generacijam in stopnjam fizične pripravljenosti, zato lahko ljubitelji gibanja tudi letos izbirajo med tremi možnostmi – kolesarskim vzponom z meritvijo časa, kolesarskim vzponom brez meritve časa in pohodom. Za prijetno utrujene udeležence se po zaključku športnega dogodka na vrhu Celjske koče obeta tudi pogostitev in odlična zabava z glasbeno skupino Mambo Kings.

Pohodniki bodo lahko s travnika pred železniškim podvozom pri odcepu za Zagrad proti vrhu Celjske koče krenili že od 8. ure. Za kolesarje se bo Tušev vzpon začel ob 10. uri s spektakularnim skupinskim startom izpred Planeta Tuš. Zaradi večje varnosti se bodo kolesarji tudi letos skozi Celje peljali v strnjeni koloni, uradno merjenje časa pa se bo začelo v Zagradu. Za točnost rezultatov bodo poskrbeli elektronski čipi, ki jih bodo kolesarji na startu prejeli ob plačilu kavcije.

Lanski Tušev vzpon na Celjsko kočo je v knežjem mestu združil več kot dva tisoč ljubiteljev pohodništva in kolesarstva. Na 7,5 kilometrov dolgem vzponu s 440 metri višinske razlike se je za odličja pomerilo kar 500 kolesarjev. Absolutni zmagovalec je bil Jure Golčer, ki je s časom 16 minut in 27 sekund za tri sekunde izboljšal rekord proge Roberta Vrečerja. Visoka so tudi letošnja pričakovanja o ponovnem prevzemu rekorda proge, saj je bil že sedem zaporednih let ta vsako leto izboljšan. Od 18 minut in 8 sekund leta 2004, se je rekordni čas do lani zmanjšal kar za minuto in 41 sekund.

Predprijave s cenejšo startnino oz. prijavnino si lahko vsi ljubitelji športa in gibanja zagotovijo vse do 16. junija na spletni strani www.tus.si ali na telefonski številki 059 73 3000.

Pripis k fotografiji: Lanski Tušev vzpon na Celjsko kočo je v knežjem mestu združil več kot dva tisoč ljubiteljev pohodništva in kolesarstva, organizatorji pa tudi letos pričakujejo množičen odziv.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več