Avtoplin sedaj tudi na bencinskih servisih Tuš Oil

Ponudba avtoplina najprej na Tuš Oilih Sežana in Lormanje ob pomurski avtocesti.

Ponudba bencinskih servisov Tuš Oil je sedaj še bogatejša, saj ponujamo od srede julija tudi utekočinjeni naftni plin oziroma avtoplin. Novost smo v Tušu za sedaj uvedli na svojih bencinskih servisih Tuš Oil v Lormanju ob pomurski avtocesti in v Sežani. Širitev ponudbe avtoplina pa načrtujemo tudi na ostalih bencinskih servisih Tuš Oil po državi.

Utekočinjen naftni plin je energetsko učinkovit in do okolja prijazen energent, ki se pridobiva iz zemeljskega plina ali pri predelavi surove nafte. V energetskem pogledu je učinkovitejši od večine drugih energentov, kot so kurilno olje, zemeljski plin, premog in drva, emisije škodljivih snovi pa so pri njegovem izgorevanju v primerjavi s klasičnimi motorji na bencinski pogon tudi do 50 % nižje.

Zaradi številnih prednosti utekočinjenega naftnega plina je v Evropi že več kot dva milijona, v svetu pa preko 7 milijonov vozil, ki za pogon uporabljajo avtoplin. Slovenija je sicer danes pri dnu te lestvice, a s širitvijo ponudnikov avtoplina, med katerimi je sedaj tudi Tuš Oil, raste tudi število avtomobilov na ta pogon.

V Tušu bomo tako ponudbo avtoplina postopno razširili tudi na vse ostale bencinske servise Tuš Oil, ki jih imamo danes poleg v Lormanju in Sežani še v Celju, Mariboru – Radvanju in Pobrežju, Šentjanžu pri Dravogradu, Šentilju, Gornji Radgoni, Murski Soboti, Prestranku, Kozini, Kočevju, dva v Novem mestu, Hočah, v Mestinju in Selnici ob Dravi. Verigo bencinskih servisov pa bomo v Tuš Holdingu v letošnjem letu še širili.

< Nazaj

Ostale novice