Ana Roš in Tuš predstavljata novo dimenzijo slovenske hrane

  • 8

Ana Roš & Tuš prinašata na trgovske police vrhunske kulinarične izdelke slovenskih pridelovalcev in predelovalcev hrane. V Tušu, največjem slovenskem trgovcu, bodo tako povezali vrhunsko kulinariko, lokalne sestavine in izkušene slovenske proizvajalce, ki bodo za njihove kupce pripravljali inovativne kulinarične mojstrovine, namenjene vsakodnevnim nakupom. Projekt zaradi njegove izjemnosti povezovanja in inovativnosti pristopa do najširših množic podpira tudi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije.

Tuš v letu 2020, ko se je tok sveta obrnil kot že dolgo ne in ko se je vnovič pokazal pomen lokalnosti ter dostopnosti, odpira novo poglavje v ponudbi vrhunske slovenske hrane. »V Tušu bomo povezali vrhunsko kulinariko, lokalne sestavine ter izkušene slovenske pridelovalce in predelovalce, ki bodo pripravljali inovativne slovenske izdelke, namenjene vsakodnevnim nakupom. Tako na enem mestu združujemo najboljše, kar Slovenija premore in to bomo ponudili našim kupcem,« razlaga generalni direktor Skupine Tuš Andraž Tuš in ob tem dodaja, da z razvojem izdelkov na edinstven način povezujejo v celoto, kreirano po receptu svetovne chefinje Ane Roš, lokalne pridelovalce edinstvenih sestavin, ki so nemalokdaj spregledani.

V Tušu, kjer je na policah več kot 70 % izdelkov izključno slovenskega porekla, bodo v novem projektu slovenskih kulinaričnih zgodb, poimenovanih Ana Roš & Tuš, združili vrhunsko kulinarično znanje, lokalne sestavine in dolgoletne izkušnje v pripravi jedi: »Kupcem bomo predstavili izdelke, ki bodo nastajali z navdihom in izkušnjami ene najboljših svetovnih chefinj Ane Roš iz Hiše Franko. Njeni dve Michelinovi zvezdici bosta povezali sestavine slovenskih pridelovalcev hrane in dolgoletne izkušnje izbranih slovenskih proizvajalcev, ki so pripravljeni slediti naši viziji ponudbe drugačne hrane za vsakodnevne nakupe,« projekt predstavlja Andraž Tuš.

Slovenija s svojo hrano v zadnjih letih predvsem po zaslugi izjemnih kuharskih mojstrov utrjuje svoj položaj na svetovnem kulinaričnem zemljevidu in uspešno gradi lastno prepoznavno identiteto tipičnih jedi. Prav te želijo v skupnem projektu Ana Roš & Tuš približati najširšemu krogu kupcev: »Kriza za slabiča pomeni konec, pogumnemu pa odpre nova vrata in skozi ta vrata stopamo danes. Veseli me, da začenjamo ustvarjati nekaj novega, drugačnega, nekaj, kar bo vsak dan blizu vsakomur, nekaj, kar bo prinašalo znane vsebine, a na povsem drugačen in prepoznaven način,« poudarja svetovna chefinja Ana Roš iz Hiše Franko, ki bo kreirala  pripravo novih izdelkov.

V svoji kuhinji Ana Roš ljubiteljem vrhunske kulinarike predstavlja lokalne okuse, zato ne preseneča, da kot prvi na Tuševe police prihaja prav izdelek, ki bo nastajal v njeni bližini. »Kupcem bomo najprej ponudili skutne njoke iz albuminske skute kobariške Mlekarne Planika. Nato prihajajo na police polnjene testenine in kruh, v nadaljevanju pa še novi, edinstveni okusi vrhunske kulinarike,« prve izdelke iz projekta Ana Roš & Tuš napoveduje generalni direktor Skupine Tuš Andraž Tuš. Kulinarični projekt Ana Roš & Tuš zaradi izjemnosti in inovativnosti podpira Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije. 

< Nazaj

Ostale novice

  • V Tušu se zavedamo velike izpostavljenosti zdravstvenih delavcev v času epidemije COVID. V zahvalo za njihov trud, čas in požrtvovalnost v težkih pogojih dela smo darovali pakete z dobrotami Tuš izdelkov.

  • 15

    V Tušu ponosno stopamo v 18. leto dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh. Letos bomo morske počitnice ob pomoči partnerjev in kupcev omogočili 250 otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. Otroci bodo v Mladinskem letovišču in zdravilišču Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču preživeli teden dni, poln brezskrbnih morskih radostih, … Več

  • 11

    V Tušu smo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja v Petrovčah odprli nov market. Prebivalcem v Savinjski dolini je zdaj čisto blizu doma na voljo market za priročne, vsakodnevne nakupe, kjer najdejo vse za dom in gospodinjstvo.