Aleksander Svetelšek predlagan za posel leta 2005

Naša družba je bila konec decembra predlagana za posel leta 2005.

Naša družba je bila konec decembra predlagana za posel leta 2005. Razlogi za veliki met, uvrstitev med štiri najuspešnejša podjetja lanskega leta so jasni, osvojitev zlate gazele, prodor na makedonski trg, hitra širitev mreže trgovin, rast števila zaposlenih in nenazadnje zavidljivi poslovni rezultati.

˝Engrotuš je naredil velik korak naprej in svojo mrežo razširil tudi v Makedonijo. Oktobra je ponovno osvojil naslov zlate gazele in se tako izkazal kot najhitreje rastoče podjetje na območju Slovenije. Poslovne rezultate za letošnje leto je presegel že po prvih štirih mesecih in računa na 2,7 milijarde tolarjev dobička. V prihodnjem letu namerava investirati 23 milijard tolarjev in zgraditi 42 novih objektov, največji projekt pa bo gradnja novega Planeta Tuš v Kopru,˝ so kot obrazložitev napisali v tedniku Mladina.

Vsekakor pa navedeni rezultati niso edino, kar smo dosegli v letu 2005. Celju smo v aprilu ponudili novost na področju rekreacije in zabave – nov moderen bowling center. V Mariboru smo pričeli z izgradnjo novega Planeta Tuš, ki bo svojo bogato ponudbo zabave in trgovin ponudil že sredi letošnjega leta. Razširili smo svojo mrežo bencinskih servisov. Investicijski potencial pa smo poleg intenzivnega razvoja ponudbe v Sloveniji usmerili tudi v tujino.

Zavedamo se, da je odlično poslovanje predvsem rezultat zaupanja kupcev. V letu 2005 smo tako skoraj 100 milijonov tolarjev namenili za sponzorstva in donatorstva, katerih cilj je predvsem pomoč otrokom in mladini. Aleksander Svetelšek je o tem povedal: ˝Odgovornost do družbenega okolja je ena od temeljnih dobrin, ki jih lahko v zameno za zaupanje naših kupcev ponudimo družbi, v kateri delujemo, in ljudem, ki nas obkrožajo in zaradi katerih obstajamo.˝

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več