7. Tušev vzpon na Celjsko kočo presegel vsa pričakovanja

Športno-rekreativne prireditve Tušev vzpon na Celjsko kočo se je letos udeležilo nekaj tisoč obiskovalcev.

Športno-rekreativne prireditve Tušev vzpon na Celjsko kočo se je letos udeležilo nekaj tisoč obiskovalcev. V gorskem kolesarstvu se je za nagradni sklad 320.000 tolarjev pomerilo 330 kolesarjev, kar je več kot lani. Ponovno pa je bil izboljšan tudi rekord proge.

Ljubitelji gorskega kolesarstva, skupaj jih je bilo kar 500, so se pomerili na 7,5 kilometrov dolgi progi s 440 metri višinske razlike. Tekmovalci so s spektakularnim skupinskim startom krenili izpred Planeta Tuš Celje ter se podali proti Zagradu, kjer je bil postavljen štartni lok in se je pričelo uradno merjenje časa. Dva kilometra proge je bilo nato speljane po asfaltu, preostali del po makadamski cesti.

Prvo mesto na vzponu, ki letos prvič šteje tudi za pokal Vzponi 2006, je z novim rekordom proge 17:30 minut zasedel Jure Golčar, KK Perutnina Ptuj, s čimer je za 21 sekund izboljšal rezultat, ki ga je lani postavil Mitja Mahorič. V moški konkurenci je drugo mesto zasedel Mitja Mahorič, KK Perutnina Ptuj, tretji pa je bil, tako kot tudi lani, Miran Cvet, KD Hrastnik. Med tekmovalkami je prvo mesto zasedla lanskoletna zmagovalka Blaža Klemenčič s časom 23:35, Pintatim Full Dynamics, druga je bila Nina Honorek, MBK Črni vrh, tretja pa Tanja Žakelj, MBK Črni vrh.

Nagrado so podelili tudi najštevilčnejši družini, najmlajšemu in najstarejšemu udeležencu. Nagrajeni pa niso bili le največji in najhitrejši. Organizatorji so namreč med vsemi obiskovalci izžrebali srečneža, ki se je s Celjske koče odpeljal s popolnoma novim gorskim kolesom.

Aleksander Svetelšek, direktor družbe Engrotuš, je ob tej priložnosti povedal: ˝Prireditev Tušev vzpon na Celjsko kočo poteka letos že sedmo leto in z vsakim postaja vse popularnejši. Veseli smo, da so športniki in rekreativci to prireditev vzeli za svojo, saj smo želeli z njo k aktivnemu preživljanju prostega časa vzpodbuditi čim več ne le prebivalcev Štajerske, ampak tudi širše. Tudi zato smo se letos odločili, da jo uvrstimo med tekme, ki štejejo za pokal Vzponi 2006, saj se nam je na ta način pridružilo še več športnih navdušencev iz cele Slovenije.˝

Proti Celjski koči so se pohodniki začeli vzpenjati že ob 9.30 uri, kolesarji pa po 10. uri. Prireditev pa se je, po končanem športnem delu, ob hrani in pijači ter dobri glasbi z Radiem Fantasy in skupino Gamsi nadaljevala do poznih večernih ur.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več