5100 otrok preživelo nepozabna poletja

  • 14

Mladinsko zdravilišče Debeli rtič te dni gosti prvo skupino 10. generacije otrok dobrodelnega projekta Skupine Tuš Pričarajmo nasmeh. V sedmih dneh bodo v Tušu ob pomoči Rdečega križa Slovenije in partnerjev tudi to poletje 500 otrokom iz socialno ogroženih družin pričarali teden nepozabnih doživetij s številnimi športnimi aktivnostmi, igrami, izleti in ustvarjalnimi delavnicami. Z letošnjim, že desetim letom izvedbe dobrodelnega projekta, se bo številka letujočih otrok povzpela že na častitljivih 5100.

Ideja za projekt Pričarajmo nasmeh je vzklila leta 2003, ko so na letovanje na Debeli rtič popeljali prvih petsto otrok. Dobrodelno akcijo izvajajo v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije in dobavitelji, z njo pa želijo otrokom iz socialno ogroženih slovenskih družin zagotoviti lepše in kakovostnejše življenje. »V okviru Tuševega dobrodelnega sklada smo že 9 poletij zapored na Debeli rtič popeljali otroke iz socialno ogroženih družin in ponosni smo, da je projekt zaživel tudi letos, v jubilejnem, 10. letu, ko se bo številka letujočih povzpela na 5100,« ponosno pove generalni direktor Skupine Tuš Matjaž Zadravec. O razsežnosti vsakoletnega projekta priča tudi preostala statistika. V letošnjem letu bodo naprimer našteli 3500 nočitev in igralnih dni, ko bodo otroci ustvarili kar več kot 2500 kreativnih izdelkov, od risbic do kipcev …

Na Rdečem križu Slovenije iz leta v leto opažajo rast prošenj za letovanje otrok na Debelem rtiču. »K sreči so med nami podjetja, kot je Tuš, ki s svojim zgledom in dejanji že desetletje lepšajo počitnice otrok, ki druge možnosti za kakovostno preživljanje poletja nimajo,« je ob začetku letošnjih letovanj v okviru projekta Pričarajmo nasmeh povedal generalni sekretar Rdečega križa Slovenije Danijel Starman. Prav zaradi 10-letnega sodelovanja je na današnji novinarski konferenci predsednik Rdečega križa Franc Košir Skupini Tuš podelil zlati znak Rdečega križa Slovenije. Priznanje, po njegovih besedah, še posebej poudarja pomembnost, ki jo v Rdečem križu pripisujejo podjetjem, kot je Skupina Tuš, njihovi dobrodelni dejavnosti in visoki ozaveščenosti o potrebah družbe.

Pri izbiri otrok v Tušu sodelujejo z Rdečim križem Slovenije, ki 500 otrok na podlagi objektivnih parametrov izbere v vseh slovenskih regijah s pomočjo centrov za socialno delo, socialnih služb na osnovnih šolah in območnih združenj Rdečega križa Slovenije. »Projekt vsako leto naleti na izjemen odziv, tako pri naših partnerjih kot v medijih. Je izjemno prepoznaven, njegova sporočilnost pa v času trajanja osvešča o pomenu pomoči vsem, ki jo potrebujejo,« poudarja vodja projekta Pričarajmo nasmeh Anja Marjetič iz Tuša.

Rdeči križ Slovenije ima dolgoletno tradicijo v organizaciji in vodenju otroških letovanj. V tednu dni usposobljeni vzgojitelji, pedagogi in prostovoljci poleg zdravega, varnega in prijetnega letovanja pripravljajo za otroke tudi vključevanje v različne prostočasne dejavnosti ter učenje različnih socialnih veščin in spretnosti. »Morje, sproščena igra, zabava in druženje s prijatelji … To so najlepši vtisi, ki jih v Tušu najpogosteje slišimo v zahvalo ob koncu tedna, preživetega na Debelem rtiču,« razlaga Anja Marjetič.

V Tušu sicer že več kot 22 let gradijo družbeno odgovornost in na različne načine pomagajo ustvarjati prijaznejšo družbo. V zadnjih letih so v dobrodelnosti osredotočeni na tiste, ki najbolj potrebujejo pomoč: »Svoje dobrodelne aktivnosti namenjamo predvsem otrokom in mladini, saj verjamemo, da na mladih stoji naš svet,« zaključuje misli ob deseti obletnici projekta Pričarajmo nasmeh generalni direktor Skupine Tuš Matjaž Zadravec.

< Nazaj

Ostale novice

  • V soboto, 23. 10. 2021, med 9. in 13. uro bo pred Tuš supermarketom Lenart potekala največja čarovniška zabava. Začarala vas bo interaktivna akrobatska predstava, vaši najmlajši pa se bodo lahko preizkusili v mini golfu, ustvarjali na kreativnih delavnicah in popestrili obraz z atraktivnimi obraznimi poslikavami. Veselimo se vašega obiska.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več

  • V Tuš drogerijah se začenja dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi. V njej bomo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva podprli dobrodelni Vivin sklad, ki podpira izobraževanje žensk. Mnoge si namreč ne morejo privoščiti ustrezne izobrazbe in s tem ustvariti poti v lepše življenje. Dodelitev donacij bo … Več