24 prostovoljnih gasilskih društev podravske in pomurske regije prejelo donacijo v okviru projekta “Za življenja gre”

  • 17

V okviru velike dobrodelne akcije ZA ŽIVLJENJA GRE je danes 24 prostovoljnih gasilskih društev podravske in pomurske regije prejelo donacijo opreme. Akcija je pod okriljem Tuša združila dobavitelje in kupce, ki od septembra dalje z nakupom posebej označenih izdelkov v trgovinah Tuš sodelujejo pri zbiranju sredstev za nakup nujno potrebne gasilske opreme za reševanje na in iz vode. Danes je dosegla drugi mejnik, vendar še ni zaključena, saj bo potekala vse do konca novembra – sledila ji bo še zadnja predaja donacije prostovoljnim gasilskim društvom širom Slovenije.

V Tušu spoštujejo slovenske gasilce, zato so prizadevanja za njihovo dobro delovanje nadgradili in to jesen pripravili veliko dobrodelno akcijo ZA ŽIVLJENJA GRE. Kupci in dobavitelji so jo odlično sprejeli, kar se je izkazalo tudi pri prvem mejniku akcije – podelitvi donacije 10 prostovoljnim gasilskim društvom Celjske in Posavske regije. Kupci in dobavitelji so tako še okrepili zaupanje v akcijo, zato sta danes partnerja Tuš in Gasilska zveza Slovenije donacijo podelila kar 24 društvom podravske in pomurske regije.

Gasilska oprema, kot so škornji, čelade, reševalni jopiči in druga oprema, ki je povezana z vodo, bo tako dodobra opremila 4 prostovoljna gasilska društva GZ Dravske doline Radlje ob Dravi, 8 društev GZ Maribor, 2 iz Območne GZ Ptuj in 2 iz GZ Središče ob Dravi. Tem so se pridružila še posamezna prostovoljna društva GZ Dravograda, Radencev, Murske Sobote, Ljutomera, Beltincev, Črešnovcev, Ormoža in Ruš. S predajo donacije pa dobrodelna akcija ZA ŽIVLJENJA GRE še ni zaključena, saj bo potekala vse do konca novembra in tako bo v decembru sledila še zadnja predaja donacije.

»Po oblinem deževju, ko so morali nažalost prepogosto v pomoč pri reševanju premoženja, so gasilci širom Slovenije ponovno dokazali svojo nesebično pomoč in solidarnost. Vrednote, ki jih v Tušu izjemno cenimo, zato z našo zahvalo in prizadevanji tokrat usmerjamo v pomursko in podravsko regijo. Ob tem se zahvaljujemo našim dobaviteljem in kupcem za odlično sprejetost akcije in še intenzivnejšo podporo v oktobru, hkrati pa jih pozivamo k nadaljnjem sodelovanju. Tako bomo pripomogli k boljšem delovanju prostovoljnih gasilskih društev širom Slovenije in vsem omogočili, da bodo naša življenja varnejša,« je ob predaji donacije povedal Bojan Ratej, direktor marketinga v Tušu.

V okviru dogodka je v Planetu Tuš Maribor med 9. in 12. uro potekala prestavitev prostovoljnih gasilskih društev iz Mariborske regije (PGD Maribor mesto, PGD Maribor Studenci, PGD Kamnica, PGD Henkel Slovenija) z razstavo gasilskih vozil in zaščitne opreme. Hkrati so se v otroških delavnicah že naši najmlajši poučili o delovanju in pomenu gasilcev ter se oblekli v pravo gasilsko opremo.

O dobrodelni akciji ZA ŽIVLJENJA GRE

V Tušu spoštujejo slovenske gasilce, zato so prizadevanja za njihovo dobro delovanje nadgradili in to jesen pripravili veliko dobrodelno akcijo ZA ŽIVLJENJA GRE, v okviru katere združujejo dobavitelje in kupce. Z nakupom posebej označenih izdelkov v trgovinah kupci pripomorejo k nakupu prepotrebne gasilske opreme, ki jim lajša njihovo požrtvovalno delo. Škornji, črpalke, reševalni jopiči in druga oprema, ki je povezana z vodo, bo razdeljena med prostovoljna gasilska društva skladno z njihovimi potrebami, kakor jih evidentirajo na Gasilski zvezi Slovenije. Akcija, ki se je pričela septembra in se bo zaključila decembra, bo lokalnim gasilskim društvom širom Slovenije v prihodnosti olajšala  delovanje in prizadevanja za reševanje življenj in premoženja.

Tokratni prejemniki donacije:

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO

GASILSKA ZVEZA

REGIJA

Radlje

Dravske doline Radlje ob Dravi

KOROŠKA

Vuhred

Dravske doline Radlje ob Dravi

KOROŠKA

Muta

Dravske doline Radlje ob Dravi

KOROŠKA

Vuzenica

Dravske doline Radlje ob Dravi

KOROŠKA

Dravograd

Dravograd

KOROŠKA

Radenci

Radenci

POMURSKA

Krog

Murska Sobota

POMURSKA

Veržej

Ljutomer

POMURSKA

Ižakovci

Beltinci

POMURSKA

Dolnja Bistrica

Črenšovci

POMURSKA

PTUJ

OBMOČNA GZ PTUJ

PODRAVSKA

STOJNCI

OBMOČNA GZ PTUJ

PODRAVSKA

OBREŽ

SREDIŠČE OB DRAVI

PODRAVSKA

VELIKA NEDELJA

ORMOŽ

PODRAVSKA

SREDIŠČE OB DRAVI

SREDIŠČE OB DRAVI

PODRAVSKA

MALEČNIK

MARIBOR

MARIBORSKA

ZRKOVCI

MARIBOR

MARIBORSKA

DOGOŠE

MARIBOR

MARIBORSKA

DVORJANE

MARIBOR

MARIBORSKA

SMOLNIK

RUŠE

MARIBORSKA

Maribor – Studenci

Maribor

MARIBORSKA

Maribor mesto

Maribor

MARIBORSKA

Kamnica

Maribor

MARIBORSKA

Henkel Slovenija

Maribor

MARIBORSKA

 

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več