17. Tušev vzpon na Celjsko kočo letos tudi po prvi markirani gorski kolesarski poti

  • 1

V Tušu pripravljajo že 17. tradicionalni Tušev vzpon na Celjsko kočo. Potekal bo v soboto, 4. junija. Letošnji bo poleg organizacije pohoda in kolesarskega vzpona ponudil posebno novost – prvo markirano gorsko kolesarsko pot v Sloveniji. Prijave za kolesarje tako že potekajo, in sicer preko spletne strani www.planet-tus.si, kjer do 2. junija lahko koristite nižjo ceno štartnine. Skupno se je v 16 letih vzpona udeležilo že več kot 24.000 udeležencev in organizatorji tudi letos napovedujejo udeležbo okrog 1.500 kolesarjev in pohodnikov.

Tušev tradicionalni športno-družabni dan bo letos postregel z dvemi novostmi, in sicer bo potekal že v začetku junija in ne ob koncu kot navadno. Športniki kolesarji in pohodniki bodo združili moči v soboto, 4. junija, s pričetkom ob 10. uri. Kolesarji, ki se bodo pomerili z in brez meritve časa, se bodo na vzpon podali izpred Planeta Tuš Celje, pohodniki pa iz travnika izpred železniškega podvoza pri odcepu za Zagrad. Pomembna letošnja novost za vse gorske kolesarje pa je prva markirana gorsko kolesarska pot v Sloveniji, po kateri bo potekal del vzpona. Start in cilj sta ista kot za vse kolesarje, le pri rubriki kategorije označijo MTB kategorijo.

Skupno je v 16 letih Tušev vzpon privabil že več kot 24.000 kolesarjev in pohodnikov. Že tradicionalno bodo tudi letos nagrade prejeli najhitrejši kolesarji in prvi trije kolesarji v posamezni kategoriji. Med pohodniki pa najstarejši in najmlajši obiskovalec in najštevilčnejša družina. Vsi udeleženci prejmejo bone za prehrano, ki jih koristijo na cilju, kjer bo poleg letos še posebej bogate pogostitve, poskrbljeno tudi za odlično zabavo z ansamblom Calypso.

< Nazaj

Ostale novice