16. Tušev vzpon na Celjsko kočo vabi kolesarje in pohodnike

  • 2

V soboto, 20. junija, bo potekal že tradicionalni, 16. Tušev vzpon na Celjsko kočo. Dogodek, ki je doslej privabil že preko 22.000 ljubiteljev preživljanja prostega časa v naravi, tudi letos obljublja obilico športno obarvane zabave. Pestro dogajanje bo v izziv kolesarjem in pohodnikom, navdušilo pa bo tudi vse ljubitelje dobre družbe, hrane in zabave.

Celjska koča, planinska postojanka, ki stoji na 650 m nadmorske višine že od leta 1920, ponuja številne možnosti aktivnega preživljanja prostega časa. Med njimi ima posebno mesto  tradicionalna prireditev Tušev vzpon na Celjsko kočo, ki bo v soboto, 20. junija, privabil številne ljubitelje kolesarjenja in pohodništva.

 

Kolesarji bodo izpred Planeta Tuš Celje pričeli vzpon ob 10. uri., in sicer v dveh kategorijah – z in brez meritve časa. Pohodniki bodo svojo pot pričeli na parkirišču pred železniškim podhodom pri odcepu za Zagrad.

 

Najhitrejše rekreativne kolesarje čakajo finančne nagrade, organizatorji pa bodo z lepimi praktičnimi darili nagradili tudi za najmlajšega in najstarejšega pohodnika ter najštevilčnejšo družino. Prav vse udeleženci prireditve pa bo na cilju pričakalo okrepčilo, skupaj z odlično zabavo, za katero bo poskrbel ansambel Donačka.

 

»V lanskem letu, ko smo praznovali 15. obletnico Tuševega vzpona na Celjsko kočo, se nam je pridružilo več kot 2.000 profesionalnih in rekreativnih kolesarjev ter pohodnikov. Seveda želimo ta dosežek letos preseči, v prvi vrsti pa ostajamo zvesti poslanstvu prireditve. Udeležencem bomo tudi letos ponudili nepozabno športno izkušnjo in prijetno druženje v naravi, ki je gotovo najlepše v krogu prijateljev, družine in ostalih ljubiteljev aktivnega preživljanja prostega časa,« je povedala Anja Marjetič, vodja korporativnega komuniciranja v Tušu.

 

 

Več o dogodku, programu in možnostih prijave:

http://celje.planet-tus.si/sl/dogodki/3488/16__tusev_vzpon_na_celjsko_koco

< Nazaj

Ostale novice