16. Tušev vzpon na Celjsko kočo vabi kolesarje in pohodnike

  • 2

V soboto, 20. junija, bo potekal že tradicionalni, 16. Tušev vzpon na Celjsko kočo. Dogodek, ki je doslej privabil že preko 22.000 ljubiteljev preživljanja prostega časa v naravi, tudi letos obljublja obilico športno obarvane zabave. Pestro dogajanje bo v izziv kolesarjem in pohodnikom, navdušilo pa bo tudi vse ljubitelje dobre družbe, hrane in zabave.

Celjska koča, planinska postojanka, ki stoji na 650 m nadmorske višine že od leta 1920, ponuja številne možnosti aktivnega preživljanja prostega časa. Med njimi ima posebno mesto  tradicionalna prireditev Tušev vzpon na Celjsko kočo, ki bo v soboto, 20. junija, privabil številne ljubitelje kolesarjenja in pohodništva.

 

Kolesarji bodo izpred Planeta Tuš Celje pričeli vzpon ob 10. uri., in sicer v dveh kategorijah – z in brez meritve časa. Pohodniki bodo svojo pot pričeli na parkirišču pred železniškim podhodom pri odcepu za Zagrad.

 

Najhitrejše rekreativne kolesarje čakajo finančne nagrade, organizatorji pa bodo z lepimi praktičnimi darili nagradili tudi za najmlajšega in najstarejšega pohodnika ter najštevilčnejšo družino. Prav vse udeleženci prireditve pa bo na cilju pričakalo okrepčilo, skupaj z odlično zabavo, za katero bo poskrbel ansambel Donačka.

 

»V lanskem letu, ko smo praznovali 15. obletnico Tuševega vzpona na Celjsko kočo, se nam je pridružilo več kot 2.000 profesionalnih in rekreativnih kolesarjev ter pohodnikov. Seveda želimo ta dosežek letos preseči, v prvi vrsti pa ostajamo zvesti poslanstvu prireditve. Udeležencem bomo tudi letos ponudili nepozabno športno izkušnjo in prijetno druženje v naravi, ki je gotovo najlepše v krogu prijateljev, družine in ostalih ljubiteljev aktivnega preživljanja prostega časa,« je povedala Anja Marjetič, vodja korporativnega komuniciranja v Tušu.

 

 

Več o dogodku, programu in možnostih prijave:

http://celje.planet-tus.si/sl/dogodki/3488/16__tusev_vzpon_na_celjsko_koco

< Nazaj

Ostale novice

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • Motokros akademija ”Sašo Kragelj” v Radizelu pripravlja  najbolj adrenalinski dogodek tega poletja. Radizelska proga, ki ji mnogi pravijo kraljica motokrosa, bo v nedeljo 29. 8. 2021 gostila najboljše slovenske motokrosiste, ki se bodo udeležili državnega prvenstva v motokrosu. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več o dogodku. Udeležba dogodka je mogoča … Več