10. Tušev vzpon na Celjsko kočo se bliža

Le še štirinajst dni nas loči od enega najbolj množičnih športno rekreativnih dogodkov na Celjskem, jubilejnega 10. Tuševega vzpona na Celjsko kočo, ki se bo zgodil v soboto, 20. junija.

Le še štirinajst dni nas loči od enega najbolj množičnih športno rekreativnih dogodkov na Celjskem, jubilejnega 10. Tuševega vzpona na Celjsko kočo, ki se bo zgodil v soboto, 20. junija.

Športni dogodek je namenjen tako zagrizenim kolesarjem, kot tudi rekreativnim športnikom in ljubiteljem preživljanja prostega časa v naravi. Dogodek bo tudi letos ločen na dva dela, najprej se bodo na vrh ene najlepših okoliških rekreativnih točk podali pohodniki, pol ure kasneje, ob 10. uri, pa jim bodo s spektakularnim skupinskim startom izpred Planeta Tuš Celje sledili kolesarji, ki se bodo pomerili na 7,5 kilometrov dolgi progi s 440 metri višinske razlike. Zaradi večje varnosti se bodo kolesarji skozi Celje vozili v strnjeni koloni, uradno merjenje časa pa se bo pričelo v Zagradu. Za točnost rezultatov bodo tudi letos poskrbeli elektronski čipi, ki jih bodo kolesarji na startu prejeli ob plačilu kavcije.

Prijave za kolesarje bodo na dan tekmovanja potekale pred Planetom Tuš od 7.30 do 9.00 ure. Pohodniki se lahko na dan dogodka med 9. in 10. uro na parkirišču pred železniškim podhodom pri odcepu za Zagrad, od koder se bodo ob 10. uri podali na Celjsko kočo. Z zgodnjo prijavo preko interneta TUKAJ ali na telefonski številki 059 73 3000 pa si lahko kolesarji do vključno 18. junija pridobijo popust.

Za vse kolesarje je že pripravljen bogat nagradni sklad. Za prijetno utrujene udeležence pa se na vrhu Celjske koče obeta pogostitev in pestra zabava z glasbeno skupino Kingston.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.