Pastirska pita

  • Težavnost 3
  • Hitri Recepti

Priprava

  1. V večji ponvi na olju prepražimo nasekljano čebulo in česen.
  2. Po nekaj minutah dodamo nasekljana korenje in papriko ter ju pražimo približno 5 minut.
  3. Dodamo meso in vse skupaj pražimo približno 10 minut.
  4. Dodamo vse začimbe in zelišča, lovor, pasiran paradižnik, grah ter mešanico vode, jušne kocke in moke. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo da se kuha približno 20 minut.
  5. V slani vodi medtem do mehkega skuhamo krompir, ga nato odcedimo, dodamo na koščke narezano maslo in ga s paličnim mešalnikom spasiramo v pire.
  6. Ko je mesna mešanica pripravljena, jo enakomerno porazdelimo po dnu globokega pekača. Po vrhu enakomerno porazdelimo pretlačen krompir.
  7. Pastirsko pito pečemo na 200 °C približno 20 minut, da se zlato zapeče.
  8. Pred postrežbo jo posujemo s svežim peteršiljem.

< Nazaj na vse recepte

Sestavine za 6 oseb

Mesna plast:

3 žlice olivnega olja

1 čebula

4 stroki česna

3 korenčki

90 dag mešanega mletega mesa

300 g kuhanega graha

400 g pasiranega paradižnika

pol rdeče paprike

pol rumene paprike

pol zelene paprike

2 dl vode + 1 jušna kocka + 1 čajna žlička moke

sol in poper po okusu

1 čajna žlička mletega česna

3 čajne žličke posušenega rožmarina

1 čajna žlička posušene bazilike

2 lovorjeva lista

Krompirjeva plast:

90 dag olupljenega in na koščke narezanega krompirja

90 g masla

2 ščepca soli

sveži peteršilj za posip

Priporočamo tudi