Pričarajmo nasmeh 2013

  • 13

Za manjše slovensko mesto pričaranih nasmehov

Družbenoodgovorni projekt Pričarajmo nasmeh bo v 11. letu na Debelem rtiču pričaral 500 novih otroških nasmehov. V Tušu kot odgovornem slovenskem trgovcu tako nadaljujemo s širjenjem pozitivnih zgledov, ki so času, ko po zadnjih podatkih Statističnega urada v Sloveniji na pragu revščine živi že skoraj 400.000 ljudi, še kako potrebni. Skozi vse poletje se bodo na Debelem rtiču zvrstili otroci iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije, ki se bodo za sedem dni predali morskim radostim, pridobivali nova znanja in skrbeli za sadje in zelenjavo na Tuševem slovenskem vrtu. Z letošnjim letom izvedbe projekta, ki ga v Tušu pripravljamo skupaj z Rdečim križem Slovenije in partnerji dobavitelji, bomo našteli za manjše mesto pričaranih nasmehov – 5600.

Enajsto leto zapored bomo na nepozaben teden v Mladinskem letovišču in zdravilišču na Debeli rtič popeljali 500 otrok iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. Čaka jih teden nepozabnih doživetij, sproščenosti in razigrane otroške igre. Pridobivajo nova znanja, izkušnje in sklepajo prijateljstva, ki trajajo vse življenje. Na novo stkana prijateljstva bodo še mnogo let obujala morske spomine in jih dodajala v knjigo dosedanjih 5100 pričaranih nasmehov.

Julija in avgusta se bodo na Debelem rtiču zvrstili otroci iz vseh slovenskih regij. Usposobljeni vzgojitelji, pedagogi in prostovoljci 24 ur na dan skrbijo za varnost in dobro počutje otrok. Tudi letos so pripravili različne športne dejavnosti, pogovorne in ustvarjale delavnice, pravljične urice, tečaje plesa, plavanja, izlete, predstave, večerne zabave ter skrbeli za pridelke na Tuševem slovenskem vrtu. Program je namenjen tudi pedagoškemu delu z otroki, katerega cilj je spodbujanje samozavesti in zaupanja otrok v lastne sposobnosti.

Pri izbiri otrok za letovanja v okviru projekta Pričarajmo nasmeh v Tušu sodelujemo z Rdečim križem Slovenije, ki otroke na podlagi objektivnih parametrov izbere v vseh slovenskih regijah s pomočjo Centrov za socialno delo, socialnih služb na osnovnih šolah ter Območnih združenj Rdečega križa Slovenije.

< Nazaj

Ostale novice

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več

  • V Tuš drogerijah se začenja dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi. V njej bomo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva podprli dobrodelni Vivin sklad, ki podpira izobraževanje žensk. Mnoge si namreč ne morejo privoščiti ustrezne izobrazbe in s tem ustvariti poti v lepše življenje. Dodelitev donacij bo … Več

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.