Pričarajmo nasmeh 2013

  • 13

Za manjše slovensko mesto pričaranih nasmehov

Družbenoodgovorni projekt Pričarajmo nasmeh bo v 11. letu na Debelem rtiču pričaral 500 novih otroških nasmehov. V Tušu kot odgovornem slovenskem trgovcu tako nadaljujemo s širjenjem pozitivnih zgledov, ki so času, ko po zadnjih podatkih Statističnega urada v Sloveniji na pragu revščine živi že skoraj 400.000 ljudi, še kako potrebni. Skozi vse poletje se bodo na Debelem rtiču zvrstili otroci iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije, ki se bodo za sedem dni predali morskim radostim, pridobivali nova znanja in skrbeli za sadje in zelenjavo na Tuševem slovenskem vrtu. Z letošnjim letom izvedbe projekta, ki ga v Tušu pripravljamo skupaj z Rdečim križem Slovenije in partnerji dobavitelji, bomo našteli za manjše mesto pričaranih nasmehov – 5600.

Enajsto leto zapored bomo na nepozaben teden v Mladinskem letovišču in zdravilišču na Debeli rtič popeljali 500 otrok iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. Čaka jih teden nepozabnih doživetij, sproščenosti in razigrane otroške igre. Pridobivajo nova znanja, izkušnje in sklepajo prijateljstva, ki trajajo vse življenje. Na novo stkana prijateljstva bodo še mnogo let obujala morske spomine in jih dodajala v knjigo dosedanjih 5100 pričaranih nasmehov.

Julija in avgusta se bodo na Debelem rtiču zvrstili otroci iz vseh slovenskih regij. Usposobljeni vzgojitelji, pedagogi in prostovoljci 24 ur na dan skrbijo za varnost in dobro počutje otrok. Tudi letos so pripravili različne športne dejavnosti, pogovorne in ustvarjale delavnice, pravljične urice, tečaje plesa, plavanja, izlete, predstave, večerne zabave ter skrbeli za pridelke na Tuševem slovenskem vrtu. Program je namenjen tudi pedagoškemu delu z otroki, katerega cilj je spodbujanje samozavesti in zaupanja otrok v lastne sposobnosti.

Pri izbiri otrok za letovanja v okviru projekta Pričarajmo nasmeh v Tušu sodelujemo z Rdečim križem Slovenije, ki otroke na podlagi objektivnih parametrov izbere v vseh slovenskih regijah s pomočjo Centrov za socialno delo, socialnih služb na osnovnih šolah ter Območnih združenj Rdečega križa Slovenije.

< Nazaj

Ostale novice

  • 8

    Ana Roš & Tuš prinašata na trgovske police vrhunske kulinarične izdelke slovenskih pridelovalcev in predelovalcev hrane. V Tušu, največjem slovenskem trgovcu, bodo tako povezali vrhunsko kulinariko, lokalne sestavine in izkušene slovenske proizvajalce, ki bodo za njihove kupce pripravljali inovativne kulinarične mojstrovine, namenjene vsakodnevnim nakupom. Projekt zaradi njegove izjemnosti povezovanja in … Več

  • V Tušu se zavedamo velike izpostavljenosti zdravstvenih delavcev v času epidemije COVID. V zahvalo za njihov trud, čas in požrtvovalnost v težkih pogojih dela smo darovali pakete z dobrotami Tuš izdelkov.

  • 15

    V Tušu ponosno stopamo v 18. leto dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh. Letos bomo morske počitnice ob pomoči partnerjev in kupcev omogočili 250 otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. Otroci bodo v Mladinskem letovišču in zdravilišču Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču preživeli teden dni, poln brezskrbnih morskih radostih, … Več