Pričarajmo nasmeh 2013

  • 13

Za manjše slovensko mesto pričaranih nasmehov

Družbenoodgovorni projekt Pričarajmo nasmeh bo v 11. letu na Debelem rtiču pričaral 500 novih otroških nasmehov. V Tušu kot odgovornem slovenskem trgovcu tako nadaljujemo s širjenjem pozitivnih zgledov, ki so času, ko po zadnjih podatkih Statističnega urada v Sloveniji na pragu revščine živi že skoraj 400.000 ljudi, še kako potrebni. Skozi vse poletje se bodo na Debelem rtiču zvrstili otroci iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije, ki se bodo za sedem dni predali morskim radostim, pridobivali nova znanja in skrbeli za sadje in zelenjavo na Tuševem slovenskem vrtu. Z letošnjim letom izvedbe projekta, ki ga v Tušu pripravljamo skupaj z Rdečim križem Slovenije in partnerji dobavitelji, bomo našteli za manjše mesto pričaranih nasmehov – 5600.

Enajsto leto zapored bomo na nepozaben teden v Mladinskem letovišču in zdravilišču na Debeli rtič popeljali 500 otrok iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. Čaka jih teden nepozabnih doživetij, sproščenosti in razigrane otroške igre. Pridobivajo nova znanja, izkušnje in sklepajo prijateljstva, ki trajajo vse življenje. Na novo stkana prijateljstva bodo še mnogo let obujala morske spomine in jih dodajala v knjigo dosedanjih 5100 pričaranih nasmehov.

Julija in avgusta se bodo na Debelem rtiču zvrstili otroci iz vseh slovenskih regij. Usposobljeni vzgojitelji, pedagogi in prostovoljci 24 ur na dan skrbijo za varnost in dobro počutje otrok. Tudi letos so pripravili različne športne dejavnosti, pogovorne in ustvarjale delavnice, pravljične urice, tečaje plesa, plavanja, izlete, predstave, večerne zabave ter skrbeli za pridelke na Tuševem slovenskem vrtu. Program je namenjen tudi pedagoškemu delu z otroki, katerega cilj je spodbujanje samozavesti in zaupanja otrok v lastne sposobnosti.

Pri izbiri otrok za letovanja v okviru projekta Pričarajmo nasmeh v Tušu sodelujemo z Rdečim križem Slovenije, ki otroke na podlagi objektivnih parametrov izbere v vseh slovenskih regijah s pomočjo Centrov za socialno delo, socialnih služb na osnovnih šolah ter Območnih združenj Rdečega križa Slovenije.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.