Pričarajmo nasmeh 2011

  • 16

500 nepozabnih spominov, nasmehov, morskih doživetij, prijetnejših počitnic.

V Tuš Holdingu smo v 9. predjubilejnem letu dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh s svojimi poslovnimi partnerji in Rdečim križem Slovenije združili moči za to, da bo 500 otrok iz socialno ogroženih družin tudi letos okusilo morski zrak in doživelo radosti sproščenih počitnic.

Letošnje letovanje bo v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli Rtič potekala v petih terminih, od konca junija do konca avgusta. Otroci bodo preživeli nepozaben teden ob morju, v zavetju borovcev in prijetne, mediteranske klime. Vzgojitelji in animatorji bodo otroke preko športov, iger, druženja, kreativnega ustvarjanja in sproščene zabave vzpodbujali širitvi interesov, utrjevanju samopodobe in jim tako omogočili preživljanje nepozabnih počitnic.

Na Debelem rtiču otroci v tednu dni v okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh otroci pridobijo mnoga nova znanja in poznanstva. Za njih skrbijo strokovni pedagogi in animatorji, ki otrokom približajo temeljna civilizacijska načela, kot so humanost, nepristranskost, nevtralnost, neodvisnost, prostovoljnost, enotnost in univerzalnost. Ob tem se posebej posvetijo učenju nenasilne komunikacije, sprejemanja drugačnosti, prevzemanja odgovornosti za svoja dejanja in dviganju samozavesti. Posebna pozornost je dana najrazličnejšim športnim aktivnostim, otroci pa spoznajo še mediteransko kulturo, hrano, ustvarjajo časopis, poslušajo pravljice, se zabavajo in učijo tudi odgovornega odnosa do narave.

Otroke, ki se udeležijo letovanja v okviru dobrodelnega projekta, vsako leto izbere Rdeči križ Slovenije v sodelovanju z območnimi združenji Rdečega križa, Centri za socialno delo in socialnimi službami na osnovnih šolah.

V devetih letih dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh bomo v Tušu nepozabne poletne počitnice omogočili več kot 4.600 otrokom iz socialno ogroženih družin. V Tušu v 22. letu svoje dobrodelnosti nadaljujemo z družbenoodgovornimi projekti, ki vračajo v okolje pozitivne izkušnje in zglede.

Sponzorji Pričarajmo nasmeh 2011

Partnerji, hvala ker ste podprli naš projekt. Brez vas ne bi šlo.Foto utrinki Pričarjamo nasmeh 2011.

< Nazaj

Ostale novice