Pričarajmo nasmeh 2009

  • 17

Zavedamo se, da napredka ni mogoče doseči izolirano od okolja, zato z našim ravnanjem dvigujemo pričakovanja okolja, vplivamo na izboljšave ter smo ob tem odprti za želje in potrebe skupnosti v kateri delujemo.

Predstavitev

V Tušu namenjamo svoje dobrodelne aktivnosti predvsem otrokom in mladini, saj verjamemo, da na mladih svet stoji. Z dobrodelno akcijo Pričarajmo nasmeh, ki jo izvajamo v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije in našimi dobavitelji, pa želimo otrokom iz socialno ogroženih slovenskih družin zagotoviti lepše in bolj kakovostno življenje. S pestrim programom aktivnosti jim vsako leto znova pričaramo nepozabne počitniške dni, ki razširjajo otroška obzorja in jim vzbujajo tudi trdno upanje, da imajo ne glede na svoj življenjski okvir vedno možnost izbire in sposobnost, da uresničijo svoje sanje.

Ideja za projekt je vzklila že leta 2003, ko smo na letovanje na Debeli rtič popeljali prvih petsto otrok. Z letošnjim, že sedmim letom izvedbe humanitarne akcije, pa se bo številka letujočih otrok povzpela že na 3600. Otroke, ki se udeležijo letovanja v okviru akcije Pričarajmo nasmeh, vsako leto izbere Rdeči križ Slovenije v sodelovanju z območnimi združenji Rdečega križa, Centri za socialno delo ter ustreznimi službami na osnovnih šolah. V času letovanja pa za njihovo varnost in dobro počutje skrbijo usposobljeni in za delo z mladimi motivirani vzgojitelji, pedagogi in prostovoljci.

Program letovanja vselej zasnujemo tako, da otroci s pomočjo telesne dejavnosti, ustvarjanja in igre dobijo pozitivno vzpodbudo in samopodobo. Vsako leto pa ga, skladno s svojim sloganom ‘Vedno boljši’, dopolnimo še z vrsto najatraktivnejših dejavnosti za mlade. Pester program letovanja bo tudi letos združil kar 500 otrok v igri, športnih aktivnostih, ustvarjalnih delavnicah, izletih, veselemu druženju in nepozabnih dogodivščinah.

Naše podjetje spada v sam vrh družbeno odgovornih podjetij v Sloveniji in je v širšem slovenskem prostoru prepoznano po številnih dobrodelnih aktivnostih. Te že vrsto let usmerjamo predvsem v projekte, ki so namenjeni otrokom in mladini. Z njimi želimo prispevati k dvigu splošne kakovosti življenja, pomagati socialno ogroženim ter doprinesti tudi h kvalitetnejši vzgoji, izobraževanju in zdravstveni oskrbi otrok.

Za dobrodelne namene smo pred leti ustanovili poseben Tušev dobrodelni sklad, iz katerega za naše najmlajše vsako leto namenimo več kot 480 tisoč evrov, skladno z rastjo podjetja pa narašča tudi višina sredstev, ki jih vsako leto podarjamo v dobrodelne namene. Zavedamo se namreč, da je naše poslovanje močno vpeto v širšo družbeno sfero, zato se tudi trudimo prisluhniti njenim potrebam.

Partnerji, hvala ker ste podprli naš projekt. Brez vas ne bi šlo.Foto utrinki Pričarjamo nasmeh 2009 na Debelem rtiču.

< Nazaj

Ostale novice

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • Motokros akademija ”Sašo Kragelj” v Radizelu pripravlja  najbolj adrenalinski dogodek tega poletja. Radizelska proga, ki ji mnogi pravijo kraljica motokrosa, bo v nedeljo 29. 8. 2021 gostila najboljše slovenske motokrosiste, ki se bodo udeležili državnega prvenstva v motokrosu. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več o dogodku. Udeležba dogodka je mogoča … Več

  • 8

    Prisluhnil smo željam kupcev in prenovil izjemno priljubljen lokalni market, ki ponuja najsodobnejšo, priročno nakupovanje v trajnostno opremljenem ambientu z razširjeno ponudbo svežih izdelkov.