Pričarajmo nasmeh 2008

  • 10

Socialna stiska družin je vsak dan večja, hkrati pa jo doživlja vedno več družin. Ob tem najbolj trpijo nedolžni otroci, ki ne razumejo zakaj so prikrajšani za svoje želje in sanje. Zato smo v sodelovanju z Rdečim križem na morje tudi letos popeljali 500 otrok iz socialno ogroženih družin.

V sodelovanju z Rdečim križem jim bomo poletje popestrili z novimi poletnimi dogodivščinami in spoznavanjem novih prijateljev.

Dobrodelni projekt »Pričarajmo nasmeh« je namenjen otrokom iz socialno ogroženih družin in izkušnje preteklih let so pokazale izjemno uspešnost tega projekta. Uspeh se zrcali v 500 nasmehih, ki jih vsako leto narišemo na obrazke otrok odpeljanih na Debeli Rtič. Projekt je do sedaj obogatil že 3100 otrok, ki so s pomočjo različnih dejavnosti, ustvarjanja in iger dobili pozitivno spodbudo in samopodobo.

Program je vsako leto prilagojen starostni dobi otrok, njihovim zmožnostim ter tudi željam in potrebam, predvsem pa dajemo pomen medsebojnemu druženju, pogovorom, sklepanju novim prijateljstev in novim doživetjem.

Tokrat smo na morje popeljali 5 skupin osnovnošolk in osnovnošolcev iz 55 slovenskih občin. Izbral jih je Rdeči križ Slovenije skupaj z območnimi združenji Rdečega križa, Centri za socialno delo ter z ustreznimi službami na osnovnih šolah. Na tak način smo zagotovili nepozabno izkušnjo otrokom, ki si letovanja sicer ne bi mogli privoščiti in jim na ta način vlili novo upanje.

Foto utrinki Pričarjamo nasmeh 2008 na Debelem rtiču.

< Nazaj

Ostale novice

  • 86

    Danes je vrata odprl popolnoma prenovljen Tuš supermarket Lucija z nakupovalno potjo po meri kupca in ambientom, ki je prilagojen sodobnemu načinu nakupovanja.V prenovljeni poslovalnici je na voljo še več pripravljenih jedi iz toploteke ter širok izbor pripravljene hrane za malico in za na pot, kupce pa presenečamo tudi z … Več

  • 66

    Tuš market Radovljica, ki je doslej deloval kot franšizna trgovina, smo včeraj odprli v osveženi podobi. Celovita prenova vključno z energetskimi izboljšavami je načrtovana v prvi polovici prihodnjega leta, delno prenovljen market v središču Radovljice pa že sedaj prinaša optimizirano nakupovalno pot, ki omogoča hitre in učinkovite nakupe. Kupci lahko- … Več

  • Od 19. 10. 2022 do 17. 1. 2023 z nakupi v Tušu zbirajte točke zvestobe in pridobite do 60 % popusta na izdelke iz linije Dormeo® Charming. Za vsakih 10 € nakupa prejmete eno točko zvestobe kot nalepko za zbiranje na zbirnem kartončku v info letaku in v digitalni obliki, … Več