Pričarajmo nasmeh 2006

  • 4

Tudi letos smo v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije organizirali dobrodelno akcijo ´Pričarajmo nasmeh´, s katero smo v štirih letih na letovanje popeljali kar 2200 otrok iz socialno ogroženih slovenskih družin.

Rdeči križ Slovenije je otroke, ki se bodo udeležili letovanja, izbral v sodelovanju z območnimi združenji Rdečega križa, Centri za socialno delo ter ustreznimi službami na osnovnih šolah. Tudi letos prihajajo otroci iz celotne Slovenije, razdeljeni pa so v šest skupin. Prva bo letovala v zadnjem tednu junija, dve se bosta nato zvrstili konec julija, tri pa še v avgustu.

Program letovanja je zasnovan tako, da otroci preko telesne dejavnosti, ustvarjanja in igre dobijo pozitivno vzpodbudo in dosežejo lastno potrditev, saj kot pravi naš direktor Aleksander Svetelšek: ˝Želimo, da pridobijo otroci ob dobro zasnovanem programu letovanja čimveč dobrih prijateljev, pozitivnih spodbud in novih znanj, ki jim bodo v pomoč pri gradnji njihove lastne zgodbe o uspehu.˝ Vzgojitelji, pedagogi in prostovoljci so zanje zato pripravili pester izobraževalni, zabavni in ustvarjalni program, na katerem se bodo otroci zabavali ob igri, plavanju, poslušanju pravljic, ogledih filmskih predstav, sprehodih v bližnjo in daljno okolico ter izletih.

Foto utrinki Pričarjamo nasmeh 2006 na Debelem rtiču.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.