Pričarajmo nasmeh 2005

  • 3

Zavedamo se, da napredka ni mogoče doseči izolirano od okolja, zato z našim ravnanjem dvigujemo pričakovanja okolja, vplivamo na izboljšave ter smo ob tem odprti za želje in potrebe skupnosti v kateri delujemo.

Ste se kdaj vprašali, koliko otrok bo tudi letos ostalo doma in najtoplejši del leta preživelo v soparnih, z betonom prekritih ulicah izpraznjenih mest?

V družbi Engrotuš smo se zato odločili, da moramo tudi v letu 2005 nekaj storiti. S pomočjo Rdečega križa Slovenije in v sodelovanju s Centri za socialno delo ter ustreznimi službami na osnovnih šolah smo 500 osnovnošolcev iz socialno najšibkejših družin tudi v letu 2005 odpeljali na sedemdnevno letovanje na Debeli rtič.

Otroci so na morju poslušali pravljice, si ogledali filmske predstave, se sprehajali, odšli na izlet v Koper in Lipico ter se vozili z ladjo. V ustvarjalnih delavnicah so pokazali svojo domišljijo in kreativnost, pa tudi spretnost pri izdelovanju okraskov in nakita iz školjk, makaronov, storžev in podobnega. V plesnih delavnicah so se naučili plesnih korakov, v tečajih plavanja pa so nekateri celo prvič zaplavali.

Foto utrinki Pričarjamo nasmeh 2005 na Debelem rtiču.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.