Odkrijte, kakšen je vaš tip kože!

  • 1

V nadaljevanju vas bomo seznanili z različnimi tipi kože. Pomembno, je da poznate svoj tip, saj le tako lahko poskrbite za primerno nego svoje kože.

V nadaljevanju vas bomo seznanili z različnimi tipi kože. Pomembno, je da poznate svoj tip, saj le tako lahko poskrbite za primerno nego svoje kože.

Suha koža

Večina ljudi ima suho kožo zaradi izpostavljanja zunanjim vplivom (suh zrak, vpliv UVA – UVB žarkov, dehidriranost …) in posledično izgubo vlage iz kože. Pitje kave in nekaterih čajev ravno tako sproža proces pospešenega izločanja vode iz telesa. S tem koža postaja vse bolj suha in zahtevnejša. Mnogi v takih primerih posegajo po kremah z izdatno vsebnostjo maščob, kar ni napačno, v kolikor je to usklajeno z ostalimi potrebnimi sestavinami, posebno vlažilnimi, ki so namenjene takemu tipu kože.

Opredelitev

Če bi tako kožo opredelili, je iz nje razvidno, da so pore na njej neopazne, pogosto je tanka in skoznjo se vidijo drobne žilice, največkrat je občutljiva, se drobno lušči. Prednost take kože je, da ima dobro prekrvavitev, je lepe breskaste barve, pri mladih je lepo napeta, medtem kot je pri starejših žal zgubana.

Nega

Tako kožo se zvečer očisti z blagim čistilnim mlekom, ki vsebuje učinkovine za pomiritev in nego, nakar se jo izpere z mlačno tekočo vodo. V primeru, da voda vsebuje veliko kalcija, je bolje predhodno naneseno čistilno mleko odstraniti z losjonom oz. tonikom. Za tem sledi nanos nočne kreme, ki naj bo bogata z maščobami in vlažilnimi snovmi. Zjutraj zadošča izpiranje kože z mlačno vodo in uporabo losjona oziroma tonika, nakar sledi nanos dnevne kreme z veliko vsebnostjo vlage. Dnevne kreme ne glede na proizvajalca vsebujejo zaščitne filtre in UVA/UVB zaščitne faktorje, ki služijo predvsem kot zaščita pred zunanjimi vplivi (sonce, umetna svetloba, svetloba, dim …).

Tehnika izdelave posameznih krem za tak tip kože je vezana na vodne kroglice 

< Nazaj

Ostale novice

  • 8

    Prisluhnil smo željam kupcev in prenovil izjemno priljubljen lokalni market, ki ponuja najsodobnejšo, priročno nakupovanje v trajnostno opremljenem ambientu z razširjeno ponudbo svežih izdelkov.

  • Cenjene stranke obveščamo, o odpoklicu izdelka Sladoledna palčka Snickers Ice, 6x48G, Mars Wrigley, zaradi vsebnosti etilenoksida v eni od sestavin izdelka. Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • 1

    V Tušu smo se v zadnjem tednu Dirke po Franciji obarvali v rumeno. Rumena je postala prevladujoča in tako v finalnem tednu v podporo našemu kolesarskemu asu Pogiju zamenjala našo prepoznavno zeleno.