Odkrijte, kakšen je vaš tip kože!

  • 1

V nadaljevanju vas bomo seznanili z različnimi tipi kože. Pomembno, je da poznate svoj tip, saj le tako lahko poskrbite za primerno nego svoje kože.

V nadaljevanju vas bomo seznanili z različnimi tipi kože. Pomembno, je da poznate svoj tip, saj le tako lahko poskrbite za primerno nego svoje kože.

Suha koža

Večina ljudi ima suho kožo zaradi izpostavljanja zunanjim vplivom (suh zrak, vpliv UVA – UVB žarkov, dehidriranost …) in posledično izgubo vlage iz kože. Pitje kave in nekaterih čajev ravno tako sproža proces pospešenega izločanja vode iz telesa. S tem koža postaja vse bolj suha in zahtevnejša. Mnogi v takih primerih posegajo po kremah z izdatno vsebnostjo maščob, kar ni napačno, v kolikor je to usklajeno z ostalimi potrebnimi sestavinami, posebno vlažilnimi, ki so namenjene takemu tipu kože.

Opredelitev

Če bi tako kožo opredelili, je iz nje razvidno, da so pore na njej neopazne, pogosto je tanka in skoznjo se vidijo drobne žilice, največkrat je občutljiva, se drobno lušči. Prednost take kože je, da ima dobro prekrvavitev, je lepe breskaste barve, pri mladih je lepo napeta, medtem kot je pri starejših žal zgubana.

Nega

Tako kožo se zvečer očisti z blagim čistilnim mlekom, ki vsebuje učinkovine za pomiritev in nego, nakar se jo izpere z mlačno tekočo vodo. V primeru, da voda vsebuje veliko kalcija, je bolje predhodno naneseno čistilno mleko odstraniti z losjonom oz. tonikom. Za tem sledi nanos nočne kreme, ki naj bo bogata z maščobami in vlažilnimi snovmi. Zjutraj zadošča izpiranje kože z mlačno vodo in uporabo losjona oziroma tonika, nakar sledi nanos dnevne kreme z veliko vsebnostjo vlage. Dnevne kreme ne glede na proizvajalca vsebujejo zaščitne filtre in UVA/UVB zaščitne faktorje, ki služijo predvsem kot zaščita pred zunanjimi vplivi (sonce, umetna svetloba, svetloba, dim …).

Tehnika izdelave posameznih krem za tak tip kože je vezana na vodne kroglice 

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • Cenjene kupce obveščamo, da bo Tuš supermarket Ljubljana BTC od 7. 3. do predvidoma 10. 4. 2020 zaprt zaradi prenove.   O odprtju prenovljene, še boljše poslovalnice z optimalno nakupno potjo vas bomo pravočasno obvestili.