Znani prvi finalistki Tuševe kuharske zvezde

  • 12

V sodelovanju z Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije v letošnjem letu ponovno iščemo Tuševo kuharsko zvezdo. V prvem predtekmovanju, ki je potekalo na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje, sta žirijo prepričali ekipi inovativnih kuharjev, natakarjev in turističnih tehnikov Srednjih šol za gostinstvo in turizem Radovljica in Ljubljana. Preko projekta spodbujamo širši interes mladih za poklice v gostinstvu in turizmu, mlade kuharske zvezde pa predstavljamo širši javnosti, bodočim delodajalcem in kolegom iz stroke.

Prenovljen in osvežen projekt je s prvim predtekmovanjem v Celju postregel s zanimivim izborom lokalnih jedi, saj se je sedem ekip pomerilo v pripravi restavracijske sladice in regionalne glavne jedi. Med vsemi je zmagovalno jed, po oceni strokovnjakov iz Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, Žabjo pečenico s korenčkovim pirejem, kremastim kislim zeljem ter drobljencem iz orehov in ocvirkov, pripravila ekipa Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana. Drugo uvrščena je bila ekipa Srednje gostinske in turistične šole Radovljica, ki je pripravila Pečen file zlatovčice s trdinkinim raviolom, zelenjavnim pirejem in peno kisle smetane. Ekipo komisije, ki je ocenjevala tekmovalce, je sestavljal tudi Celjan Marko Magajne, chef iz restavracije Galerija okusov, ki je leta 2010 postal prva Tuševa kuharska zvezda.

Sedem ekip srednjih gostinskih in turističnih šol je danes dokazalo, da so mladi inovativni in zagnani pri kuhanju in pripravi jedi, še več, zavedajo se tudi slovenske tradicije, lokalne jedi pa uspešno združujejo z novimi kuharskimi prijemi in pripravljajo odlične specialitete. Prvo predtekmovanje potrjuje, da so tovrstni projekti med mladimi odlično sprejeti, v Tušu pa želimo še dodatno spodbuditi interes za poklice v gostinstvu in turizmu ter mlade, inovativne in nadarjene kuharje, natakarje in turistične tehnike predstaviti širši javnosti, bodočim delodajalcem ter kolegom iz stroke.

Nagrajenim ekipam Radovljice in Ljubljane se bo pridružilo še šest ekip iz vrst mladih kuharjev, natakarjev in turističnih tehnikov do 21 let, ki bodo pripravljali lokalne jedi v treh predtekmovanjih. Potekala bodo 15. februarja v Izoli, 15. marca v Radovljici in 12. aprila v Radencih. Skupno bo torej osem ekip, lokalnih zmagovalcev, v maju stopilo za kuharski pult in se v finalnem tekmovanju pomerilo v pripravi restavracijske sladice in regionalne glavne jedi. Zmagovalec – Tuševa kuharska zvezda 2017 se bo tako pridružil Marku Magajni iz SŠGT Celje, ki je laskavi naziv prejel leta 2010 in Magdaleni Pec iz SŠGT Maribor, zmagovalki leta 2011.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več