Tuš na sejmu Agra s Slovenskim kulinaričnim kotičkom

  • 1

Na bližajočem se tradicionalnem sejmu AGRA bomo med 20. do 25. avgustom obiskovalcem predstavljali izjemne slovenske izdelke in jedi. V Slovenskem kulinaričnem kotičku bodo kuharski mojstri pripravljali slovenske hitre užitke, ki bodo osrednja nit predstavitve. Pripravili pa smo tudi posebno novost – kulinarična slovenska darila, ki vsebujejo kanček posebnosti vsake pokrajine in izvrstnosti naše dežele.

V Slovenskem kulinaričem kotičku bomo predstavili le najboljše iz Slovenije, izdelke, ki v sebi nosijo pečat izvrstnosti in najvišje kakovosti ter lokalne domačnosti. Kuharski mojstri pa bodo pred gosti iz teh izdelkov pripravljali slovenske jedi in obiskovalce povabili na pokušino edinstvenih lokalnih prigrizkov, pripravljenih na inovativen način. Slovenski hitri užitki bodo tako osrednja nit, skozi katere bomo vsem obiskovalcem predstavili zgodbo izvrstne slovenske kulinarike. Poleg Slovenskih dobrot bomo predstavljali slovenske izdelke in celo zabojčke izbranih izdelkov Slovenskih dobrot, ki jih lahko podarite kot slovensko kulinarično darilo, bodisi osebno, turistično ali protokolarno.

Predstavljali bomo tudi kar nekaj novosti: slovenska domača čebulna omaka »Chutney«, kulinarični avanturisti bodo okušali tradicionalno domačo klobaso v konopljini štručki – Kranjček, odlične jedi se obetajo tudi v Slovenskih sladkih užitkih – obiskovalci bodo uživali v malinah izpod Pohorja, slovenski marmeladi z medom, inovativni trajni orehovi potici iz krhkega testa, kandiranih konopljinih semenih ali odličnem sladoledu s prekmurskim bučnim oljem in konopljinimi semeni.

 

Vabljeni v Slovenski kulinarični kotiček

V kotičku okusite dobrote različnih slovenskih pokrajin ter prisluhnite zgodbi spoštovanja vsega slovenskega.  Naša kulinarična tradicija je namreč izjemno bogata, zato že vrsto let podpiramo domače izdelke in pridelovalce slovenskih izdelkov, ter jih z velikim veseljem predstavljamo javnosti. Vse ljubitelje dobre in zdrave hrane ter izjemne ponudbe slovenskih pridelovalcev zato vabimo, da obiščejo Slovenski kulinarični kotiček v hali A na sejmu AGRA v Gornji Radgoni in se podajo na nepozabno slovensko kulinarično popotovanje.

< Nazaj

Ostale novice