Tuš krepi sodelovanje z zadrugami in ponuja še več slovenskih izdelkov

  • 5

Tuš je na dan slovenske hrane predstavil še trdnejše sodelovanje s slovenskimi kmetijskimi zadrugami. Danes so kupcem na 13 lokacijah trgovin Tuš po vsej Sloveniji, v novem elementu Slovenske dobrote ponudili lokalne izdelke, ki nastajajo na kmetijah in zorijo na poljih ter v sadovnjakih. Tuš z novim korakom dodatno krepi svojo zavezo, biti slovenski trgovec z izjemno ponudbo lokalne hrane. Na njihovih policah je sicer več kot 70 % izdelkov slovenskega porekla, med katerimi so zadnje čase zagotovo najbolj odmevne dobrote izpod rok kuharske mojstrice Ane Roš.

Tuš že nekaj let strateško krepi ponudbo slovenskih izdelkov na prodajnih policah. Več kot 70 % izdelkov je že danes slovenskega porekla, delež in njihov nabor pa zavestno in strateško večajo iz tedna v teden. V 13 Tuš supermarketih po vsej Sloveniji so kupcem predstavili nov celostni element Slovenske dobrote: »Novost v naši ponudbi slovenskih izdelkov je rezultat strateške povezave s slovenskimi zadrugami. Veseli in ponosni smo, da smo v času, ko še bolj kot kdaj koli prej prihaja v ospredje pomen samooskrbe, na naše police umeščamo še več lokalnih izdelkov,« pojasnjuje generalni direktor Tuša Andraž Tuš. Na enem mestu bodo kupci našli priljubljene izdelke, ki v največji možni meri povezujejo lokalne pridelovalce, znanje in proizvajalce – skutne njoke Ane Roš, ki se jim bodo kmalu pridružili novi izdelki.

V kotičku SLOVENSKE DOBROTE bodo Tuševi kupci sezonsko lahko našli slovensko sadje in zelenjavo, marmelade, moke, namaze, mlečne izdelke, kise, olja, piškote, rezance, suhomesnate izdelke in druge lokalne dobrote. Pot do trgovskih polic je za majhne proizvajalce pogostokrat težavna, zato je takšno sodelovanje za zadruge še toliko pomembnejše: »Organizirano sodelovanje prinaša mnoge prednosti in veseli smo, da smo s Tušem sklenili dolgoročno sodelovanje, ki bo naši zadrugi in pridruženim dobaviteljem ponujalo stabilen in količinsko primeren odkup. Želimo si namreč, da izdelki naših članov in zadružnikov najdejo pot v domove po vsej Sloveniji, saj s tem omogočamo bolj zdravo življenje prebivalcev,« je ob predstavitvi nove ponudbe Slovenske dobrote povedala Marija Mehle, KZ Sloga Kranj.

To pa ni edina novost v ponudbi slovenske hrane, ki jo je Tuš predstavil na dan slovenske hrane. »Na dan slovenske hrane smo našim kupcem v Planetu Tuš Celje in Tuš supermarketu Ljubljana BTC na prav posebnem lokalno obarvanem elementu ponudili nov nabor lokalnih izdelkov,« poudarjajo v Tušu, kjer tako kupcem ponujajo še več odličnih, domačih izdelkov in pridelkov. Pred kratkim so v nekaterih izbranih trgovinah lokalnim pridelovalcem ponudili tudi brezplačne prodajne stojnice: »Upamo, da bomo tako vsaj malo prispevali k blažitvi posledic korona krize, ki je žal prizadela tudi najmanjše. Vsekakor si želimo, da nikomur ne bi bilo treba zavreči odvečne hrane, saj so prav lokalni pridelovalci tisti, ki jih je zaprtje gostinske in turistične dejavnosti ter izobraževalnih institucij najbolj prizadelo,« še dodajajo v Tušu.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več