Slovenska potica Slovenskih dobrot z novo nagrado

  • 2

Slovenska potica, ki je po intenzivnem partnerskem sodelovanju med družbo Tuš in proizvajalcem Sastela Ljutomer luč sveta ugledala pred dobrim letom, niza nagrado za nagrado. Tokrat je prejela že tretjo v letošnjem letu, in sicer zlato priznanje Pomurske Gospodarske zbornice Slovenije, za inovacijo Slovenska potica Slovenske dobrote.

Pomurska Gospodarska zbornica je na minuli 22. letni konferenci ”S povezovanjem do odličnosti” prepoznala sodelovanje med družbo Tuš in Sastelo Ljutomer, ki je pripeljalo do odličnega izdelka. Rezultat je namreč tradicionalna Slovenska potica Slovenske dobrote, ki jo v Sasteli Ljutomer pripravljajo po tradicionalnem postopku iz naravnih sestavin, brez vseh umetnih dodatkov, kupcem pa je na voljo v vseh Tuševih supermarketih. Priznanje za inovativnost je že tretje v letošnjem letu in se ob bok postavlja naslovu Najbolj inovativno živilo leta 2016 po izboru Inštituta za nutricionistiko ter srebrnemu priznanju v kategoriji Najbolj inovativno zdravo živilo 2016, podeljeno na Dnevu inovativnosti 2016 v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS).

Tako po obliki kot izdelavi je Slovenska potica iz linije Slovenskih dobrot vrhunsko kulinarično doživetje – testo je namreč ročno narejeno iz slovenske moke in masla, nadev pa iz orehov brez dodatkov. Potica je vsem kupcem na voljo v zamrznjeni obliki, tako jo le odmrznejo, potresejo s sladkorjem in postrežejo. Lahko pa jo tudi dopečejo v pečici, najbolje v keramičnem modelčku oz. tradicionalni keramični Slovenski potičnici. Okusna slovenska tradicionalna jed, kot so jo pekle naše babice, je tako širše dostopna ne glede na letni čas, pričakovan obisk ali praznični dan.

 

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • Cenjene kupce obveščamo, da bo Tuš supermarket Ljubljana BTC od 7. 3. do predvidoma 10. 4. 2020 zaprt zaradi prenove.   O odprtju prenovljene, še boljše poslovalnice z optimalno nakupno potjo vas bomo pravočasno obvestili.