Ozaveščanje o porabi vode preko paketov Vodni agent

  • 8

V okviru projekta Vodni agent smo v sodelovanju z Društvom Vodna agencija, kot ambasadorji vode predali 37 merilcev vode, ki bodo merili dnevno porabo vode med šolami in vrtci, ki tekmujejo v mednarodnem projektu Vodni agent. Preko projekta tako o porabi vode ter problematiki prekomerne uporabe te življenjske tekočine izobražujemo že naše najmlajše.

Zavedamo se problematike prekomerne porabe vode in odgovornosti vsakega od nas, da prispeva delež k ohranjanju vodnih virov. Zato smo ponosni, da sodelujmo pri tako odgovornem projektu, ki že naše najmlajše izobražuje o odgovornem ravnanju z vodo. Naše najbolj potrebne življenjske tekočine namreč ni na pretek in upamo, da bo pitna voda iz pipe, kot jo poznamo danes, na voljo tudi prihodnjim rodovom.

“Projektu Vodni agent se tako pridružuje novih 37 oddelkov Osnovnih šol po Sloveniji, za katere smo zagotovil izobraževalne pakete in merilce vode, preko katerih otroci spremljajo direktno porabo vode pri umivanju rok. Tako odčitajo porabo in dobijo občutek, koliko vode preteče v minuti oz. zgolj za umivanje rok. Preko tega dobijo občutek za ohranitev vode že med enostavno in vsakodnevno aktivnostjo. Spomin na dnevno primerjavo številk in posledično odgovorno ravnanje z vodo pa jih bo zagotovo spremljal celo življenje,« je dodal Jože Cvetko, predstavnik Društva Vodna agencija.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.