Nepozabna morska doživetja in pričarani nasmehi otrok

  • 16

V teh dneh se na Debelem rtiču razlega razigrani smeh otrok, ki poletne počitnice tam preživljajo v okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh. V Tušu bomo že 19. leto zapored v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije, partnerji in kupci morske nasmehe pričarali 500 otrokom iz depriviligiranih okolij iz vse Slovenije. Skupaj se bo številka nasmejanih počitnikarjev, ki uživajo v kopanju, sprehodih in druženju s sovrstniki, animacijskih večerih in poučnih aktivnostih, presegla številko 9000. Kot poudarja specialni pedagog Marko Juhant lahko prav takšne počitnice otroka pozitivno zaznamujejo za celo življenje.

V Tušu smo s ponosom zakorakal v 19. leto dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh, enega prvih tovrstnih v Sloveniji. Skupaj s poslovnimi partnerji in kupci bomo tudi letos polepšali poletne dni 500 otrokom iz depriviligiranih okolij iz vse Slovenije. »Pandemija je pokazala, kako so na spremembe občutljivi otroci,« razlaga direktor družbe Engrotuš Andraž Tuš in dodaja: »Letos smo zato storili prav zares vse, da otrokom omogočimo brezskrbne sončne, poletni dni v družbi sovrstnikov in v objemu prečudovite narave na Debelem rtiču. Ponosni smo, da se bo številka otrok, ki so z nami užili brezskrbne morske radosti, v vseh teh letih presegla 9000.«

Strokovnjaki NIJZ so v začetku junija razkrili, da je duševno zdravje otrok v Sloveniji alarmantno in da se še poslabšuje, specialni pedagog Marko Juhant pa poudarja, da so najbolj prizadeti otroci iz depriviligiranih okolij.

Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič vsako leto poskrbi, da poletne počitnice zares minejo drugače, kot je siceršnji vsakdan otrok: »Od tega, kakšno popotnico dobimo kot otroci, je odvisno, kako zadovoljni, ustvarjalni in uspešni bomo kasneje v življenju. Brez podpore donatorjev, kot je Tuš, bi tudi letos 500 otrok ostalo doma in preživljalo počitnice, kot bi jim pač omogočale okoliščine doma, morda zaprti med stene majhnega stanovanja, morda prepuščeni ulici in teh 500 otrok bi se prve dni naslednjega šolskega leta postavljalo nekje na stran, da jih ne bi tisti, ki so se med počitnicami potepali okrog in spoznavali nove kraje in dogodivščine, vprašali, kje pa so oni preživeli počitnice,« o stiskah otrok odkrito spregovori podpredsednica Rdečega križa Slovenije Silva Duh. Zaradi stisk, ki so jih otroci deležni čez leto je med tokratnimi letovanji sestavni del ekipe tudi strokovnjak na področju psihološke podpore, ki skrbi za različne in predvsem kompleksnejše čustvene stiske otrok.

Letošnje skupine otrok iz vse Slovenije se bodo na Debelem rtiču zvrstile v več terminih, v vsakem pa jih čakajo pestre aktivnosti, kot so vodna aerobika in igre v bazenu, poučne in ustvarjalne delavnice, sprostitvena delavnica, športne igre in zabavni večeri z glasbo, petjem, plesom in tematskimi vsebinami.

< Nazaj

Ostale novice

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več

  • V Tuš drogerijah se začenja dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi. V njej bomo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva podprli dobrodelni Vivin sklad, ki podpira izobraževanje žensk. Mnoge si namreč ne morejo privoščiti ustrezne izobrazbe in s tem ustvariti poti v lepše življenje. Dodelitev donacij bo … Več

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.