Kruh z ječmenovim sladom – inovacija Pekarne Težak

  • 1

Pekarna Težak je manjše, družinsko podjetje iz Zreč, ki slovensko kulinarično tradicijo nenehno povezuje in nadgrajuje s sodobnimi trendi in inovativnimi pristopi.
Med izdelki podjetja, pod okriljem katerega deluje pekarna s slaščičarno in hotel z butično pivovarno, izstopa zadnja inovacija – ječmenova štručka. Ideja o razvoju kruha z ječmenovim sladom je z izvirnostjo, spoštovanjem slovenske kulinarične tradicije in lokalnega okolja junija prepričala strokovno komisijo izbora Agrobiznis, naj podjetniške ideje v kmetijstvu.
Ob podpori Tuša so idejo razvili in jo uvrstili na prodajne police supermarketov in cash&carry-ev po Sloveniji.

< Nazaj

Ostale novice

  • 8

    Ana Roš & Tuš prinašata na trgovske police vrhunske kulinarične izdelke slovenskih pridelovalcev in predelovalcev hrane. V Tušu, največjem slovenskem trgovcu, bodo tako povezali vrhunsko kulinariko, lokalne sestavine in izkušene slovenske proizvajalce, ki bodo za njihove kupce pripravljali inovativne kulinarične mojstrovine, namenjene vsakodnevnim nakupom. Projekt zaradi njegove izjemnosti povezovanja in … Več

  • V Tušu se zavedamo velike izpostavljenosti zdravstvenih delavcev v času epidemije COVID. V zahvalo za njihov trud, čas in požrtvovalnost v težkih pogojih dela smo darovali pakete z dobrotami Tuš izdelkov.

  • 15

    V Tušu ponosno stopamo v 18. leto dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh. Letos bomo morske počitnice ob pomoči partnerjev in kupcev omogočili 250 otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. Otroci bodo v Mladinskem letovišču in zdravilišču Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču preživeli teden dni, poln brezskrbnih morskih radostih, … Več