Kruh z ječmenovim sladom – inovacija Pekarne Težak

  • 1

Pekarna Težak je manjše, družinsko podjetje iz Zreč, ki slovensko kulinarično tradicijo nenehno povezuje in nadgrajuje s sodobnimi trendi in inovativnimi pristopi.
Med izdelki podjetja, pod okriljem katerega deluje pekarna s slaščičarno in hotel z butično pivovarno, izstopa zadnja inovacija – ječmenova štručka. Ideja o razvoju kruha z ječmenovim sladom je z izvirnostjo, spoštovanjem slovenske kulinarične tradicije in lokalnega okolja junija prepričala strokovno komisijo izbora Agrobiznis, naj podjetniške ideje v kmetijstvu.
Ob podpori Tuša so idejo razvili in jo uvrstili na prodajne police supermarketov in cash&carry-ev po Sloveniji.

< Nazaj

Ostale novice

  • 4

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

  • Na letošnji podelitvi priznanj 100 najboljšim kuharskih mojstrom na svetu The Best Chef Awards, ki je potekala v Amsterdamu, je slaščičarska mojstrica Maša Salopek iz Hiše Franko v svoji kategoriji osvojila prvo mesto in tako postala najboljša slaščičarka na svetu.

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.