Izdelka Ana Roš & Tuš med najbolj inovativnimi živili leta

Inštitut za nutricionistiko je dva izdelka Ana Roš & Tuš uvrstil med letošnje zmagovalce izbora inovativnih živil leta 2022. Prestižni priznanji sta prejela Kombucha hruška z ajdo in pehtranom Ana Roš & Tuš v kategoriji brezalkoholnih pijač in Omaka s paradižnikom Ana Roš & Tuš kot inovativno trajnostno živilo.

Na vsakoletnem izboru, ki ga pripravlja Inštitut za nutricionistiko, nagradijo najbolj inovativna živila, proizvedena v Sloveniji in kupcem predstavljena v zadnjem letu. V Tušu smo letos prejeli že četrto in peto nagrado za izdelke iz svojih linij. Tokrat sta strokovne ocenjevalce prepričala  Kombucha hruška z ajdo in pehtranom Ana Roš & Tuš v kategoriji brezalkoholnih pijač in Omaka s paradižnikom Ana Roš & Tuš kot najbolj inovativno trajnostno živilo. Ponosni smo, da naši izdelki posegajo po tako uveljavljenih priznanjih, kar dokazuje kakovost in inovativnost, ki jo ponujamo kupcem. Vse to se še posebej izraža v vsakem izdelku iz linije Ana Roš & Tuš, zato smo zares ponosni, da so nagrajeni že drugo leto zapored. 

Linija Ana Roš & Tuš predstavlja vrh naše ponudbe, saj na inovativen način skozi recepture mednarodno priznane kuharske mojstrice Ane Roš združujemo najboljše slovenske sestavine in v pripravo vključujejo male lokalne proizvajalce. Z našimi partnerji smo ponosni, da je ocenjevalna komisija prepoznala odličnost Omake s paradižnikom Ana Roš & Tuš. Nastaja iz svežih lokalnih zelišč in priljubljenega slovenskega paradižnika Lušt, ki je prezrel za prodajo. Proizvodnja poteka čisto blizu rastlinjakov, v Zavodu za trajnostni razvoj lokalnih skupnosti Renkovci, ki deluje po načelu socialnega podjetja in zaposluje invalidne osebe iz lokalnega okolja. Izdelek je poosebitev trajnosti, saj ga proizvajajo sproti, glede na obseg ponudbe osnovne surovine, kar omogoča svežo ponudbo in zmanjšuje presežke hrane.   

Drugi letos nagrajeni izdelek iz linije Ana Roš & Tuš sodi v skupino najbolj trendovskih napitkov zadnjega časa. Kombucha hruška z ajdo in pehtranom je osvežilna brezalkoholna pijača, pripravljena na tradicionalen način, a z inovativnostjo okusa. Po recepturi Ane Roš s fermentacijo nastaja kombucha iz zelenega čaja in slovenske pražene ajde Mlinarstva Rangus. Inovativno ji je kuharska mojstrica dodala slovenske suhe hruške in pehtran, ki zaokrožita lokalno noto okusa. 

V Tušu smo sicer že v preteklosti s svojimi živili posegali po nazivih najbolj inovativnih izdelkov leta. Lani smo za Pirin kruh z drožmi Ana Roš & Tuš prejeli nagrado za inovativnost v skupini pekovskih izdelkov.  Leta 2015 je v skupini predpripravljenih živil odličje pripadlo Slovenskim štrukljem iz Tatarske ajde s skuto iz premium linije Slovenske dobrote. Leto dni kasneje je Slovenska potica, prav tako iz linije Slovenske dobrote, osvojila naziv Najbolj inovativno živilo leta 2016 v skupini finega pekovskega peciva.

< Nazaj

Ostale novice

  • 10

    Ana Roš in Tuš sta nadgradila uspešno sodelovanje z odprtjem mestne zakladnice lokalnih dobrot v pokritem delu glavne ljubljanske tržnice na Pogačarjevem trgu, kjer so poleg izdelkov vrhunske kulinarike za vsakdanje nakupe iz linije Ana Roš & Tuš na voljo še drugi izbrani lokalni izdelki, v katerih bodo uživali ljubitelji … Več

  • 8

    Mobilna trgovina Tuš v River Campingu Bled ponuja vse za brezskrben dopust, od živil, do svežih izdelkov in ostalih potrebščin.

  • 8

    Tuš je odslej v Trbovljah prisoten s kar tremi marketi. Ob priljubljenem in kupcem dobro poznanem Tuš marketu Trbovlje na Trgu revolucije smo v svojo mrežo poslovalnic dodali še nekdanji franšizi. Kupce odslej pozdravljamo v Tuš marketu Trbovlje Terezija, ki se ponaša s prenovljeno in razširjeno ponudbo, ter v popolnoma … Več