Edinstven tek barv in vrhunski DJ spektakel več kot navdušil udeležence

  • 22

Edinstven dogodek Tušev tek barv je privabil več kot 10 tisoč ljubiteljev rekreacije in zabave ter jih več kot navdušil. Teku je sledila vrhunska zabava začetka poletja in počitnic.

»Barve mavrice, ki lepšajo nebo, vidim na obrazih vseh, ki mimo hodijo,« prepeva Louis Armstrong v svoji zimzeleni uspešnici, prav takšen prizor pa je bilo mogoče opazovati na letošnjem Tuševem teku barv, ki je prestolnici že drugič nadel pisano podobo, nato pa petkov večer spremenil v vrhunski DJ spektakel s svetovnimi zvezdami elektronske glasbe.

Skoraj 6 tisoč tekačev vseh starosti, tako rekreativnih kot profesionalnih, se je na 5- kilometrsko krožno traso podalo v popoldanskih urah zadnjega šolskega dne, na poti pa so tekli skozi pisane oblake HOLI organskih barv, ki so celotno doživetje spremenile v magično popotovanje, polno dobre volje in širokih nasmehov.

»Noro je! Kaj takega bi morali narediti večkrat! Najbolj zabaven tek, kar sem se ga kdaj udeležil, za povrh pa še super koncert,« so mnenja mnogih udeležencev najbolj pisanega teka daleč naokoli, v katerem so bili vsi zmagovalci. Čar teka je, poleg barv, tudi v tem, da ni časovnega merjenja, zato so se lahko prav vsi po trasi, ki se je začela in končala na Kardeljevi ploščadi, podali povsem neobremenjeno in se pri tem odlično zabavali.

Tako kot Armstrongova pesem opeva lepoto našega okolja, je tudi letos Tušev tek barv ponovno dokazal, da je zdrava zabava ne samo mogoča, temveč odlična. Tekače je zabaval in spodbujal najbolj zabaven »fitnes inštruktor« ter ambasador Tuševega teka barv Tadej Bricelj, družbo sta mu delala inštruktorica zumbe in manekenka Nataša Naneva ter priljubljeni DJ Chilly, sapo pa je tako njim kot udeležencem Tuševega teka barv jemal čarodej Magic Aleksander.

Na Tuševem teku barv so se lahko zabavali in uživali tudi vsi, ki se niso podali po tekaški progi, saj je bilo različnih aktivnosti na pretek. Otroci so se čudili presenetljivim spretnostnim izjemnih hoduljarjev in akrobatov žonglerske skupine Čupakabra, salve smeha in dobre volje pa so pospremile neverjetno zabaven velikanski napihljivi nogomet. Bolj drzni so tekmovali tudi kot ameriški gladiatorji, vsi pa so se lahko ohladili in osvežili na fantastični napihljivi vodni drsalnici. S koncem teka se namreč zdrava zabava ni končala, temveč se je razvila v noro večerno zabavo z ognjemetom, ki je nedvomno obeležila začetek letošnjega poletja.

Množica obiskovalcev je navdušeno plesala na ritme, ki so jih zapovedovali velikan elektronske glasbe Fedde le Grand, nizozemski dvojec Sick Individuals, ukrajinska electro house DJ-ka Juicy M, britanski mojster tropical house glasbe Alex Adair in najbolj vroča DJ-ja v Sloveniji Vanillaz. Glasbeniki so se tudi sami odeli v pisane barve, valovanje dobre volje in pozitivne energije pa je bilo mogoče čutiti prav na vsakem koraku.

Celoten dogodek je imel tudi dobrodelno noto, saj je vsak udeleženec z nakupom vstopnice prispeval tudi za letovanje otrok na Debelem rtiču. Rdečemu križu Slovenije so tako namenili kar 3.000 eur za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin v okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh.

< Nazaj

Ostale novice

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. 

  • Pridružili smo se vseslovenskemu projektu Šolar na smuči, ki je v petih letih dan na snegu omogočil že več kot 12.000 otrokom. Letos se bodo novi zimski nasmehi narisali na ustnicah 3.000 otrok iz vse Slovenije, ki obiskujejo 4. razred osnovne šole. Skupaj s strokovnimi učitelji in vaditelji bodo na … Več

  • 9

    Tuš je v dobrem mesecu dni celovito prenovil Tuš supermarket Maribor Pobrežje. Kupce čaka najsodobnejša nakupovalna izkušnja s pregledno in jasno ureditvijo prostora, ki je v celoti prilagojen sodobnim nakupovalnim trendom. Poseben poudarek so v prenovi namenili razširitvi ponudbe sveže pripravljene hrane, delikates, sadja in zelenjave ter svežih izdelkov iz … Več