Domačija Grčin z naj podjetniško idejo v kmetijstvu

  • 1

Med 15 primeri naj podjetniških idej v
kmetijstvu, projekta Agrobiznis časnika Finance in Tuš-a, je zmagala Domačija
Grčin iz Podvina pri Polzeli. Pod znamko Družina Jabolčnik razvijajo sokove iz
starih sort jabolk, ki so brez koncentratov ter pridelani z najnežnejšimi tehnološkimi
postopki, s katerimi minimalno posegajo v biološko polnovrednost živila.

Domačija Grčin z naj podjetniško idejo
v kmetijstvu

Med 15 primeri naj podjetniških idej v
kmetijstvu, projekta Agrobiznis časnika Finance in Tuš-a, je zmagala Domačija
Grčin iz Podvina pri Polzeli. Pod znamko Družina Jabolčnik razvijajo sokove iz
starih sort jabolk, ki so brez koncentratov ter pridelani z najnežnejšimi tehnološkimi
postopki, s katerimi minimalno posegajo v biološko polnovrednost živila.

Peter Čvan z domačije Grčin pod znamko
Družina Jabolčnik prodaja šest jabolčnih sokov: mamo, očeta, sina in jabolčna
sokova z dodatkom antioksidantov aronije in ingverja ter novost jabolčni sok z
bezgom. Večino sokov naredijo iz starih sort, kot so bobovec, carjevič,
mošancelj in zlata parmena. V manjšem obsegu sok stiskajo tudi iz nekaterih
novejših sort, kot so topaz, ecolette, jonagold in druge. Nekaj deset tisoč
litrov soka naredijo iz domačih jabolk, prav toliko pa iz jabolk z drugih
kmetij.

Z inovativnim pristopom, z bogatim
znanjem in najsodobnejšimi tehnološkimi procesi razvijajo poseben jabolčni sok,
ki ohranja čim več prvinskih lastnosti osnovne surovine slovenskega jabolka.
Razvoj jabolčnih sokov gre namreč v smer nadgradnje  trendovskih okusov in
vtkanost te linije sokov z noto sodobnosti. Z razvojem Domačija zaznamuje
sodobne trende razvoja, ki imajo tudi velik tržni potencial. Domačiji Grčin bo
tako Tuš omogočil celosten podporni paket za lansiranje izdelkov na trg. Sokovi
družine Jabolčnik so že na voljo v Tuš supermarketih. 

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.