5 ton hrane in izdelkov za socialno ogrožene starostnike donirali RKS

  • 5

Tuš je v mesecu dobrih želja in dejanj Rdečemu križu Slovenije (RKS) doniral 5 ton Tuš izdelkov. Namenjeni so starostnikom iz vse Slovenije, ki jih je socialna situacija prisilila v iskanje pomoči oz. sami ne zmorejo pokriti vsakomesečnih življenjskih stroškov. V Tušu bodo tako s predajo donacije prihajajoče praznike polepšali več kot 600 pomoči potrebnim.

V Tušu že več kot 30 let negujejo družbeno odgovornost, ki jo v večini namenjajo otrokom. A pred tokratnimi prazniki so prisluhnili pozivu starostnikom in se odločili za donacijo RKS za pomoč tistim, ki jim življenjske razmere ne omogočajo brezskrbne starosti. »V Tušu želimo s pozitivnimi zgledi v družbi spodbujati pomoč in občutek za stisko bližnjega, zato smo poziv za predpraznično pomoč starostnikom vzeli kot novo priložnost za širjenje dobrih dejanj in dvig zavedanja o pomenu dobrodelnosti v današnjem času,« poudarjajo v Tušu. V današnji donaciji, ki jo bodo predali RKS, je 5 ton živilskih in neživilskih Tuš izdelkov, ki bodo v predprazničnih dneh ogroženim starostnikom prišli še kako prav.

V predprazničnem času se mnoga podjetja odločajo, da namesto poslovnih daril pomagajo šibkejšim v naši družbi. V Tušu tako že vrsto let ne sprejemajo in ne podarjajo poslovnih daril, sredstva pa raje namenijo za obdarovanje pomoči potrebnih. V Rdečem križu Slovenije takšno korporativno kulturo pozdravljajo in poudarjajo, da jim v teh težkih časih vsakršna dobra dejanja še kako pomagajo pri pomoči vsem, ki jo potrebujejo: »Našemu dolgoletnemu partnerju in donatorju Tušu se iskreno zahvaljujem za neprecenljivo podporo našim prizadevanjem za preprečevanje in lajšanje stisk najbolj ranljivih med nami. Predvsem otrok in s tokratno donacijo tudi starejših. Tuševa donacija bo letošnje praznike polepšali več kot 600 starostnikom iz vse države, ki jim trenutne razmere ne omogočajo brezskrbnega pričakovanja božiča in novega leta,« poudarjajo predsednica Rdečega križa Slovenije mag. Vesna Mikuž.

Dobrodelnost ima sicer v Tušu zavidanja vredno zgodovino pozitivnih zgledov. Tušev najodmevnejši družbeno odgovorni projekt, ki ga vsako leto izpeljejo ob pomoči Rdečega križa Slovenije, je sicer Pričarajmo nasmeh. V 18 letih projekta so z nepozabnimi počitnicami v Mladinskem letovišču in zdravilišču Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču pričarali že skoraj 9000 poletnih nasmehov. V duhu letošnjih razmer pa so, ob letovanjih za 250 otrok iz vse Slovenije, še 400 otrokom zagotovili šolske potrebščine, ki so jih potrebovali ob začetku novega šolskega leta.

< Nazaj

Ostale novice

  • V soboto, 23. 10. 2021, med 9. in 13. uro bo pred Tuš supermarketom Lenart potekala največja čarovniška zabava. Začarala vas bo interaktivna akrobatska predstava, vaši najmlajši pa se bodo lahko preizkusili v mini golfu, ustvarjali na kreativnih delavnicah in popestrili obraz z atraktivnimi obraznimi poslikavami. Veselimo se vašega obiska.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več

  • V Tuš drogerijah se začenja dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi. V njej bomo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva podprli dobrodelni Vivin sklad, ki podpira izobraževanje žensk. Mnoge si namreč ne morejo privoščiti ustrezne izobrazbe in s tem ustvariti poti v lepše življenje. Dodelitev donacij bo … Več