Tuš pomaga pridelovalcem domače hrane

V Tušu, slovenskem trgovcu, ki ima na svojih policah več kot 70 % izdelkov slovenskega porekla, so se to jesen odločili pomagati vsem lokalnim pridelovalcem hrane. V Planetu Tuš Celje so jim zagotovili brezplačne stojnice za prodajo domačih pridelkov.

Trenutne razmere, ko marsikatera dejavnost ne deluje, občutijo mnogi. A malokdo pomisli, da te razmere prizadenejo tudi manjše, lokalne pridelovalce hrane. Ti namreč svojih odličnih, domačih pridelkov ne morejo več ponuditi šolam, vrtcem, hotelom … Ker se danes že tako zavrže preveč hrane, moramo kot družba storiti vse, da to količino zmanjšamo. Prav tako v Sloveniji, še posebej letos, raste zavedanje o pomenu samooskrbe s hrano. Zaradi teh dveh razlogov so se v Tušu odločili, da pomagajo lokalnim pridelovalcem.

Brezplačne stojnice za pridelovalce

Tuš ima na svojih policah kar 70 % izdelkov slovenskega porekla in vedno s ponosom svojim kupcem predstavijo nove, lokalne izdelke: »Ker je pot do trgovinskih polic včasih dolga, smo se odločili, da pridelovalcem odlične lokalne hrane omogočimo neposreden dostop do kupcev,« razlagajo v Tušu. V Planetu Tuš Celje bodo postavili stojnice, kjer bodo kupcem na voljo odlični lokalni izdelki, pridelovalce pa bodo oprostili plačila najemnine: »Upamo, da bomo tako vsaj malo prispevali k blažitvi posledic korona krize, ki je žal prizadela tudi najmanjše. Vsekakor si želimo, da nikomur ne bi bilo treba zavreči odvečne hrane,« še dodajajo v Tušu. Vse kupce zato vabijo v Planet Tuš Celje, k nakupu lokalnih pridelkov in s tem podpori lokalnim pridelovalcem. Pridelovalci se lahko za rezervacijo stojnice in več informacij obrnejo na e-naslov: bojana.komplet@tus.si.  

< Nazaj

Ostale novice

  • 8

    Prisluhnil smo željam kupcev in prenovil izjemno priljubljen lokalni market, ki ponuja najsodobnejšo, priročno nakupovanje v trajnostno opremljenem ambientu z razširjeno ponudbo svežih izdelkov.

  • Cenjene stranke obveščamo, o odpoklicu izdelka Sladoledna palčka Snickers Ice, 6x48G, Mars Wrigley, zaradi vsebnosti etilenoksida v eni od sestavin izdelka. Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • 1

    V Tušu smo se v zadnjem tednu Dirke po Franciji obarvali v rumeno. Rumena je postala prevladujoča in tako v finalnem tednu v podporo našemu kolesarskemu asu Pogiju zamenjala našo prepoznavno zeleno.