Tuš pomaga pridelovalcem domače hrane

V Tušu, slovenskem trgovcu, ki ima na svojih policah več kot 70 % izdelkov slovenskega porekla, so se to jesen odločili pomagati vsem lokalnim pridelovalcem hrane. V Planetu Tuš Celje so jim zagotovili brezplačne stojnice za prodajo domačih pridelkov.

Trenutne razmere, ko marsikatera dejavnost ne deluje, občutijo mnogi. A malokdo pomisli, da te razmere prizadenejo tudi manjše, lokalne pridelovalce hrane. Ti namreč svojih odličnih, domačih pridelkov ne morejo več ponuditi šolam, vrtcem, hotelom … Ker se danes že tako zavrže preveč hrane, moramo kot družba storiti vse, da to količino zmanjšamo. Prav tako v Sloveniji, še posebej letos, raste zavedanje o pomenu samooskrbe s hrano. Zaradi teh dveh razlogov so se v Tušu odločili, da pomagajo lokalnim pridelovalcem.

Brezplačne stojnice za pridelovalce

Tuš ima na svojih policah kar 70 % izdelkov slovenskega porekla in vedno s ponosom svojim kupcem predstavijo nove, lokalne izdelke: »Ker je pot do trgovinskih polic včasih dolga, smo se odločili, da pridelovalcem odlične lokalne hrane omogočimo neposreden dostop do kupcev,« razlagajo v Tušu. V Planetu Tuš Celje bodo postavili stojnice, kjer bodo kupcem na voljo odlični lokalni izdelki, pridelovalce pa bodo oprostili plačila najemnine: »Upamo, da bomo tako vsaj malo prispevali k blažitvi posledic korona krize, ki je žal prizadela tudi najmanjše. Vsekakor si želimo, da nikomur ne bi bilo treba zavreči odvečne hrane,« še dodajajo v Tušu. Vse kupce zato vabijo v Planet Tuš Celje, k nakupu lokalnih pridelkov in s tem podpori lokalnim pridelovalcem. Pridelovalci se lahko za rezervacijo stojnice in več informacij obrnejo na e-naslov: bojana.komplet@tus.si.

< Nazaj

Ostale novice

  • V soboto, 23. 10. 2021, med 9. in 13. uro bo pred Tuš supermarketom Lenart potekala največja čarovniška zabava. Začarala vas bo interaktivna akrobatska predstava, vaši najmlajši pa se bodo lahko preizkusili v mini golfu, ustvarjali na kreativnih delavnicah in popestrili obraz z atraktivnimi obraznimi poslikavami. Veselimo se vašega obiska.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več

  • V Tuš drogerijah se začenja dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi. V njej bomo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva podprli dobrodelni Vivin sklad, ki podpira izobraževanje žensk. Mnoge si namreč ne morejo privoščiti ustrezne izobrazbe in s tem ustvariti poti v lepše življenje. Dodelitev donacij bo … Več