Z dobrodelnostjo do večje izobraženosti žensk

V Tuš drogerijah se začenja dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi. V njej bomo v sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva podprli dobrodelni Vivin sklad, ki podpira izobraževanje žensk. Mnoge si namreč ne morejo privoščiti ustrezne izobrazbe in s tem ustvariti poti v lepše življenje. Dodelitev donacij bo potekalo v okviru letošnjega jesenskega razpisa Vivinega sklada.

V Tušu v svoji dobrodelnosti štejemo že več kot 30 let projektov, s katerimi pomagamo ranljivim družbenim skupinam. Še posebej pozorni smo na tiste, ki so med nami, potrebujejo pomoč, a so pogosto prezrti. Veliko pozornosti namenjamo predvsem projektom, ki posameznika opogumijo ter ga opremijo z znanji in veščinami za boljše življenje. Po letošnjem izjemno odmevnem 19. letu našega dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh, ki je namenjen otrokom in ki ga kupci naših trgovin ter drogerij že zelo dobro poznamo, jim tokrat predstavljamo še eno našo plemenito namero za izboljšanje družbe, v kateri živimo.

V sodelovanju z Lions klubom Ljubljana Viva smo v Tuš drogerijah pripravili dobrodelni projekt Drobne stvari lahko pustijo velike sledi, ki je namenjen pomoči ženskam na njihovi poti do želene izobrazbe. Z nakupom posebej označenih izdelkov v Tuš drogerijah boste podprli ženske na poti do novih znanj, veščin ali želene izobrazbe ter s tem do kakovostnejšega življenja.

V Lions klubu Ljubljana Viva že vse od ustanovitve na različne načine pri izobraževanju podpirajo ženske iz slovenskega okolja: »Zahvaljujemo se Tušu in Tuš drogerijam, da so prepoznali naša prizadevanja ter postali naš partner, prijatelj in podpornik. V veliko spodbudo nam je, da bomo v okviru Vivinega sklada združili moči, ideje in energijo za izboljšanje kakovosti življenja slovenskih žensk, predvsem iz socialno zahtevnejših okolji,« je ob začetku akcije povedala predsednica Lions kluba Ljubljana Viva dr. Anja Strojin Štampar.

Sredstva Vivinega sklada so vedno v celoti namenjena financiranju obiskov tečajev, plačilu vpisnin in šolnin v izobraževalne programe, donacijam tehnične opreme in ostalim izobraževalnim aktivnostim, ki jih izbrane ženske – varovanke Vivinega sklada, ne zmorejo pokriti z lastnimi sredstvi ali drugimi oblikami donacij in štipendiranj. Dodelitev finančnih sredstev Vivinega sklada poteka v okviru javnih razpisov in letošnji razpis Vivin sklad Jesen 2021 bo potekal od 15. oktobra do 15. novembra 2021. Namenjen bo ženskam vseh starosti iz celotne Slovenije. Več informacij o razpisu bo od 15. oktobra objavljenih na www.lions-viva.si.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več