Rezultati razpisa Bistri kotiček

  • 1

Odziv na letošnji javni razpis Tuševi bistri kotički je bil izjemen. Na razpis, ki smo ga v družbi Engrotuš objavili 24. januarja letos, se je prijavilo kar 20 splošnih slovenskih knjižnic. Vse prijavljene knjižnice so pokazale veliko inovativnosti in pripravile zelo kvalitetne predloge aktivnosti.

Skladno s kriteriji javnega razpisa pa je bilo izbranih le deset knjižnic, ki so pripravile najboljše in najkompleksnejše predloge za spodbujanja bralne kulture, računalniškega opismenjevanja in kakovostnega preživljanja prostega časa naših najmlajših.

Strokovna komisija je izbrala naslednje knjižnice: Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi, Knjižnica Dravograd, Knjižnica Miklova hiša, Ribnica, Matična knjižnica Kamnik, Knjižnica Rogaška Slatina, Knjižnica Ksaverja Meška, Slovenj Gradec, Medobčinska matična knjižnica Žalec, Mestna knjižnica Piran, OE Občinska matična knjižnica Ljutomer ter enoti Osrednje knjižnice Mozirje, Ljubno in Rečica.

V družbi Engrotuš se zavedamo, da se knjižnice pogosto srečujejo s problemom pomanjkanja sredstev, ki bi jih lahko vložile v modernizacijo svojega dela in ponudbe. Iz odziva na javni razpis Tuševi bistri kotički pa je tudi razvidno, da obstaja izjemna volja in pripravljenost, da stopijo korak naprej in svojim članom ter obiskovalcem ponudijo dodatne storitve. Zato smo se odločili, da z akcijo Tuševi bistri kotički nadaljujemo tudi v prihodnjem letu.

Z najmodernejšo računalniško opremo bomo obdarili 10 izbranih knjižnic.

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • 18

    S prvim predtekmovajnem v pripravi regionalno obarvanih jedi se je v Izoli začelo šesto leto kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica.