Rezultati razpisa Bistri kotiček

  • 1

Odziv na letošnji javni razpis Tuševi bistri kotički je bil izjemen. Na razpis, ki smo ga v družbi Engrotuš objavili 24. januarja letos, se je prijavilo kar 20 splošnih slovenskih knjižnic. Vse prijavljene knjižnice so pokazale veliko inovativnosti in pripravile zelo kvalitetne predloge aktivnosti.

Skladno s kriteriji javnega razpisa pa je bilo izbranih le deset knjižnic, ki so pripravile najboljše in najkompleksnejše predloge za spodbujanja bralne kulture, računalniškega opismenjevanja in kakovostnega preživljanja prostega časa naših najmlajših.

Strokovna komisija je izbrala naslednje knjižnice: Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi, Knjižnica Dravograd, Knjižnica Miklova hiša, Ribnica, Matična knjižnica Kamnik, Knjižnica Rogaška Slatina, Knjižnica Ksaverja Meška, Slovenj Gradec, Medobčinska matična knjižnica Žalec, Mestna knjižnica Piran, OE Občinska matična knjižnica Ljutomer ter enoti Osrednje knjižnice Mozirje, Ljubno in Rečica.

V družbi Engrotuš se zavedamo, da se knjižnice pogosto srečujejo s problemom pomanjkanja sredstev, ki bi jih lahko vložile v modernizacijo svojega dela in ponudbe. Iz odziva na javni razpis Tuševi bistri kotički pa je tudi razvidno, da obstaja izjemna volja in pripravljenost, da stopijo korak naprej in svojim članom ter obiskovalcem ponudijo dodatne storitve. Zato smo se odločili, da z akcijo Tuševi bistri kotički nadaljujemo tudi v prihodnjem letu.

Z najmodernejšo računalniško opremo bomo obdarili 10 izbranih knjižnic.

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več