Rezultati razpisa Bistri kotiček

  • 1

Odziv na letošnji javni razpis Tuševi bistri kotički je bil izjemen. Na razpis, ki smo ga v družbi Engrotuš objavili 24. januarja letos, se je prijavilo kar 20 splošnih slovenskih knjižnic. Vse prijavljene knjižnice so pokazale veliko inovativnosti in pripravile zelo kvalitetne predloge aktivnosti.

Skladno s kriteriji javnega razpisa pa je bilo izbranih le deset knjižnic, ki so pripravile najboljše in najkompleksnejše predloge za spodbujanja bralne kulture, računalniškega opismenjevanja in kakovostnega preživljanja prostega časa naših najmlajših.

Strokovna komisija je izbrala naslednje knjižnice: Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi, Knjižnica Dravograd, Knjižnica Miklova hiša, Ribnica, Matična knjižnica Kamnik, Knjižnica Rogaška Slatina, Knjižnica Ksaverja Meška, Slovenj Gradec, Medobčinska matična knjižnica Žalec, Mestna knjižnica Piran, OE Občinska matična knjižnica Ljutomer ter enoti Osrednje knjižnice Mozirje, Ljubno in Rečica.

V družbi Engrotuš se zavedamo, da se knjižnice pogosto srečujejo s problemom pomanjkanja sredstev, ki bi jih lahko vložile v modernizacijo svojega dela in ponudbe. Iz odziva na javni razpis Tuševi bistri kotički pa je tudi razvidno, da obstaja izjemna volja in pripravljenost, da stopijo korak naprej in svojim članom ter obiskovalcem ponudijo dodatne storitve. Zato smo se odločili, da z akcijo Tuševi bistri kotički nadaljujemo tudi v prihodnjem letu.

Z najmodernejšo računalniško opremo bomo obdarili 10 izbranih knjižnic.

< Nazaj

Ostale novice

  • 17

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • Motokros akademija ”Sašo Kragelj” v Radizelu pripravlja  najbolj adrenalinski dogodek tega poletja. Radizelska proga, ki ji mnogi pravijo kraljica motokrosa, bo v nedeljo 29. 8. 2021 gostila najboljše slovenske motokrosiste, ki se bodo udeležili državnega prvenstva v motokrosu. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več o dogodku. Udeležba dogodka je mogoča … Več