»Iz majhnega zraste veliko«

  • 1

V sodelovanju z Zavodom Enostavno prijatelji k sodelovanju vabimo otroke iz vrtcev (od štirih let naprej) in otroke, ki obiskujejo prvo triletje osnovnih šol. Natečaj je namenjen spodbujanju izobraževanja otrok na področju ekološke pridelave hrane, učenju vzgajanja rastlin ter ozaveščanju o pomembnosti samooskrbe z lokalno pridelano hrano.

Kako sodelovati v natečaju?

Skupaj z otroki naredite mini eko vrtiček, vanj posadite semena in sadike ter ga uredite. Mini vrtiček lahko pripravite v cvetličnem lončku, majhni samokolnici, v akvariju za ribe…Vrtiček okrasite. Otroci lahko izdelajo majhne škratke, vile, hiške, ograjice. Najdete rogovilo v bližnjem gozdu…skratka pustite domišljiji prosto pot.

Nato vrtiček poimenujte in pripravite načrt, kako boste skrbeli zanj, da bo iz majhnega zraslo veliko. Ko bo delo končano, ga fotografirajte in fotografijo pripnite v galerijo natečaja ter se potegujte za super nagrado.

10 najbolj izvirnih mini vrtičkov bomo nagradili z otroško predstavo PAMETNO STRAŠILO v izvedbi Zavoda Enostavno Prijatelji in paketom vrtnega orodja.

Pametno strašilo nas uči, kako za vrt skrbimo mi. Da iz majhnega semena, veliko drevo, nam sadež podeli.

 

Več informacij o projektu ter prijava na natečaj: MINI EKO VRTIČEK.

 

Fotografijo mini vrtička s kratkim opisom oddajte v spletni prijavnici najkasneje do:

petka, 31. marca 2016 – 1. rok

petka 21. aprila 2016 – 2. rok

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več