»Iz majhnega zraste veliko«

  • 1

V sodelovanju z Zavodom Enostavno prijatelji k sodelovanju vabimo otroke iz vrtcev (od štirih let naprej) in otroke, ki obiskujejo prvo triletje osnovnih šol. Natečaj je namenjen spodbujanju izobraževanja otrok na področju ekološke pridelave hrane, učenju vzgajanja rastlin ter ozaveščanju o pomembnosti samooskrbe z lokalno pridelano hrano.

Kako sodelovati v natečaju?

Skupaj z otroki naredite mini eko vrtiček, vanj posadite semena in sadike ter ga uredite. Mini vrtiček lahko pripravite v cvetličnem lončku, majhni samokolnici, v akvariju za ribe…Vrtiček okrasite. Otroci lahko izdelajo majhne škratke, vile, hiške, ograjice. Najdete rogovilo v bližnjem gozdu…skratka pustite domišljiji prosto pot.

Nato vrtiček poimenujte in pripravite načrt, kako boste skrbeli zanj, da bo iz majhnega zraslo veliko. Ko bo delo končano, ga fotografirajte in fotografijo pripnite v galerijo natečaja ter se potegujte za super nagrado.

10 najbolj izvirnih mini vrtičkov bomo nagradili z otroško predstavo PAMETNO STRAŠILO v izvedbi Zavoda Enostavno Prijatelji in paketom vrtnega orodja.

Pametno strašilo nas uči, kako za vrt skrbimo mi. Da iz majhnega semena, veliko drevo, nam sadež podeli.

 

Več informacij o projektu ter prijava na natečaj: MINI EKO VRTIČEK.

 

Fotografijo mini vrtička s kratkim opisom oddajte v spletni prijavnici najkasneje do:

petka, 31. marca 2016 – 1. rok

petka 21. aprila 2016 – 2. rok

< Nazaj

Ostale novice