10.000 jabolk smo v Tušu podarili učencem 11 eko šol

  • 4

Ob svetovnem dnevu prehrane in svetovnem dnevu revščine smo v podjetju Tuš osnovnošolcem 11 eko šol podarili več kot 10.000 jabolk. Izbrane so bile šole, ki so predstavile najboljše in najbolj inovativne ideje v projektu Revščina doma in po svetu.

V Tušu smo ob zaključku projekta nagradili najboljše in najkreativnejše ideje ter šole, ki so v projekt vložile največ energije. Šolarjem izbranih 11 eko šol smo podarili kar 10.000 jabolk. S podarjenimi jabolki slovenske pridelave želimo otroke osvestiti o pomembnosti uživanja sadja in zelenjave ter ob tem pomagati tudi k dvigu njihove odpornosti v jesenskih dneh, ko so sezonska obolenja pogostejša.

Nagrajeni so bili šolarji eko šol: CUDV Draga, OŠ Center Novo mesto, OŠ Grm Novo mesto, OŠ Blanca, OŠ Šmast, OŠ Šmartno pod Šmartno goro, OŠ Nove Jarše, Srednja vzgojiteljska in gimnazija Ljubljana, OŠ Zadobrova, I. OŠ Celje, OŠ Turnišče.

Projekt je potekal v slovenskih Eko šolah in vrtcih v preteklem šolskem letu. Predlogi, ki so jih Eko šolarji pripravili v okviru projekta Revščina doma in po svetu so segali na številna področja, od lastne pridelave hrane in manj razsipnega življenje do konkretnih dejanj in aktivnosti za pomoč. Številni njihovi predlogi nam lahko služijo kot iztočnica za realne rešitve, cilj vsakega od predlogov pa je bilo zmanjšanje revščine in pomoč socialno ogroženim in izključenim.

Foto utrinki iz predaje jabolk eko šolam

< Nazaj

Ostale novice

  • 13

    Tuš supermarket Planet Kranj je svoja vrata odprl v prenovljeni podobi, skladno z najsodobnejšimi nakupovalnimi trendi in optimalno nakupno potjo po meri kupcev. Prenova je postregla z nadgradnjo celotne ponudbe izdelkov, zamenjavo opreme, razširitvijo svežih oddelkov, okrepitvijo prodajnega programa, še posebej na oddelku kruha, kjer je na voljo tudi sveža … Več

  • 27

    Radovljica je gostila drugo predtekmovanje edinstvenega vseslovenskega kulinaričnega projekta Tuševa zvezdica. Na tamkajšnji srednji gostinski in turistični šoli so se v pripravi in postrežbi slovenskih regionalnih jedi pomerili dijaki srednjih gostinsko-turističnih šol. Strokovno komisijo so najbolj prepričali srednješolci – kuharji, natakarji in turistični animatorji – iz Srednje šole za gastronomijo … Več

  • Cenjene kupce obveščamo, da bo Tuš supermarket Ljubljana BTC od 7. 3. do predvidoma 10. 4. 2020 zaprt zaradi prenove.   O odprtju prenovljene, še boljše poslovalnice z optimalno nakupno potjo vas bomo pravočasno obvestili.