10.000 jabolk smo v Tušu podarili učencem 11 eko šol

  • 4

Ob svetovnem dnevu prehrane in svetovnem dnevu revščine smo v podjetju Tuš osnovnošolcem 11 eko šol podarili več kot 10.000 jabolk. Izbrane so bile šole, ki so predstavile najboljše in najbolj inovativne ideje v projektu Revščina doma in po svetu.

V Tušu smo ob zaključku projekta nagradili najboljše in najkreativnejše ideje ter šole, ki so v projekt vložile največ energije. Šolarjem izbranih 11 eko šol smo podarili kar 10.000 jabolk. S podarjenimi jabolki slovenske pridelave želimo otroke osvestiti o pomembnosti uživanja sadja in zelenjave ter ob tem pomagati tudi k dvigu njihove odpornosti v jesenskih dneh, ko so sezonska obolenja pogostejša.

Nagrajeni so bili šolarji eko šol: CUDV Draga, OŠ Center Novo mesto, OŠ Grm Novo mesto, OŠ Blanca, OŠ Šmast, OŠ Šmartno pod Šmartno goro, OŠ Nove Jarše, Srednja vzgojiteljska in gimnazija Ljubljana, OŠ Zadobrova, I. OŠ Celje, OŠ Turnišče.

Projekt je potekal v slovenskih Eko šolah in vrtcih v preteklem šolskem letu. Predlogi, ki so jih Eko šolarji pripravili v okviru projekta Revščina doma in po svetu so segali na številna področja, od lastne pridelave hrane in manj razsipnega življenje do konkretnih dejanj in aktivnosti za pomoč. Številni njihovi predlogi nam lahko služijo kot iztočnica za realne rešitve, cilj vsakega od predlogov pa je bilo zmanjšanje revščine in pomoč socialno ogroženim in izključenim.

Foto utrinki iz predaje jabolk eko šolam

< Nazaj

Ostale novice

  • 17

    V našo mrežo več kot 100 trgovin smo dodali povsem nov Tuš supermarket Lenart, ki je najsodobnejša trgovina Tuš. Kupce čaka izjemna ponudba svežih in slovenskih izdelkov, do okolja prijazen ambient in tehnološke rešitve ter enostaven dostop.

  • Cenjene stranke obveščamo o odpoklicu izdelka Špinača bio Ardo listi, 600 g (uporabno najmanj do konca 01/2024) zaradi prisotnosti bakterije Bacillus cereus.   Kupci lahko izdelek vrnete, kjer ste ga kupili in povrnili vam bomo kupnino.

  • Motokros akademija ”Sašo Kragelj” v Radizelu pripravlja  najbolj adrenalinski dogodek tega poletja. Radizelska proga, ki ji mnogi pravijo kraljica motokrosa, bo v nedeljo 29. 8. 2021 gostila najboljše slovenske motokrosiste, ki se bodo udeležili državnega prvenstva v motokrosu. Dogodek bo v vsakem vremenu. Več o dogodku. Udeležba dogodka je mogoča … Več