10.000 jabolk smo v Tušu podarili učencem 11 eko šol

  • 4

Ob svetovnem dnevu prehrane in svetovnem dnevu revščine smo v podjetju Tuš osnovnošolcem 11 eko šol podarili več kot 10.000 jabolk. Izbrane so bile šole, ki so predstavile najboljše in najbolj inovativne ideje v projektu Revščina doma in po svetu.

V Tušu smo ob zaključku projekta nagradili najboljše in najkreativnejše ideje ter šole, ki so v projekt vložile največ energije. Šolarjem izbranih 11 eko šol smo podarili kar 10.000 jabolk. S podarjenimi jabolki slovenske pridelave želimo otroke osvestiti o pomembnosti uživanja sadja in zelenjave ter ob tem pomagati tudi k dvigu njihove odpornosti v jesenskih dneh, ko so sezonska obolenja pogostejša.

Nagrajeni so bili šolarji eko šol: CUDV Draga, OŠ Center Novo mesto, OŠ Grm Novo mesto, OŠ Blanca, OŠ Šmast, OŠ Šmartno pod Šmartno goro, OŠ Nove Jarše, Srednja vzgojiteljska in gimnazija Ljubljana, OŠ Zadobrova, I. OŠ Celje, OŠ Turnišče.

Projekt je potekal v slovenskih Eko šolah in vrtcih v preteklem šolskem letu. Predlogi, ki so jih Eko šolarji pripravili v okviru projekta Revščina doma in po svetu so segali na številna področja, od lastne pridelave hrane in manj razsipnega življenje do konkretnih dejanj in aktivnosti za pomoč. Številni njihovi predlogi nam lahko služijo kot iztočnica za realne rešitve, cilj vsakega od predlogov pa je bilo zmanjšanje revščine in pomoč socialno ogroženim in izključenim.

Foto utrinki iz predaje jabolk eko šolam

< Nazaj

Ostale novice

  • 12

    Tuš market Metka v Kamniku je po obsežni prenovi ponovno odprl svoja vrata. V Tušu smo s prenovo skladno s sodobnimi trendi nakupovanja osvežili vseh oddelke, poskrbeli za energetsko varčno zamenjavo opreme ter v celoti optimizirali nakupno pot.

  • Vrata je odprl povsem prenovljeni Tuš market Domžale Rača. Nova, do okolja prijazna vgrajena tehnologija in prenovljena nakupna pot bo kupcem omogočala učinkovito nakupovanje. Ob prenovi še posebej izstopa ponudba sveže pripravljenih jedi, sadja in zelenjave, delikates in sveže pečenih pekovskih izdelkov.

  • 6

    V Novi Gorici je vrata odprla že 43. Tuš drogerija. Kupcem na Goriškem prinaša pester izbor in kakovostno ponudbo izdelkov za vsakdanjo nego in zdrav način življenja, ki jih kupci Tuš drogerij po vsej Sloveniji že dobro poznajo. V na novo odprti poslovalnici smo v Tušu zaposlili 3 strokovno usposobljene … Več