Učinkovita depilacija

Med najbolj znanimi načini depilacije izberite tistega, ki vam najbolj ustreza in poskrbite za nadležne dlačice.

Britje

 

Preprosto, hitro in popolnoma neboleče je odstranjevanje dlak z britvico. Primerna je za odstranjevanje dlačic z nog in podpazduhe. Najenostavneje jih boste odstranili s pomočjo pene za britje. Da se dlačice ne bi vraščale, jih brijte v smeri rasti – s tem se boste izognili tudi nastanku neprijetnih bulic. Najboljše so britvice s tremi rezili, posamezno britvico pa je iz higienskih razlogov priporočljivo uporabiti največ trikrat.

 

Vosek

 

Če želite, da bi bile vaše noge gladke dlje časa, se odločite za depilacijo z voskom. Ta je idealna za noge, na bikini predelu pa je primerna le za tiste, ki nimajo občutljive kože. Po depilaciji bodo vaše noge gladke okoli tri tedne.

 

Depilacijska krema in pena

 

Odstranjevanje dlačic z depilacijsko kremo ali peno je zelo preprosto in nič več zamudno. Kreme nove generacije so prijetnejšega vonja, nežnejše in – kar je za uporabnice najbolj praktično – zelo hitre. Krema in pena gladkost kože zagotavljata do dva tedna, ponovno zrasle dlačice pa so vse tanjše.

 

Električni depilator

 

Zelo razširjena metoda odstranjevanja dlačic na domu je tudi električni depilator. Ta dlačice izpuli, masažni valjčki pa poskrbijo, da je puljenje manj boleče, nežnejše in učinkovitejše. Obstaja veliko različnih depilatorjev z različnimi masažnimi valjčki in vgrajenimi hladilnimi nastavki, ki preprečujejo ali omilijo rdečico kože. Priporočljivo je, da postopek opravljate enkrat na mesec.

 

Nega po depilaciji

 

Da bi bile vaše noge nežne in mehke, lahko nanje po depilaciji nanesete nežno vlažilno mleko brez dodanih parfumov in alkoholov. Najbolje je, da izberete takšnega, ki je namenjen negi kože po depilaciji ter kožo hladi in pomirja.