O Tušu

Zgodovina

Tuš Holding se je v uspešno mednarodno skupino podjetij razvil iz ene same trgovine, odprte leta 1989 v Slovenskih Konjicah. Danes Tuš Holding pod eno streho združuje ponudbo trgovine, zabave, rekreacije, gostinstva in nepremičnin in deluje, poleg Slovenije, tudi na trgu Makedonije.

Leto 1989

Odpremo prvo trgovino v Slovenskih Konjicah s prodajno površino 253 m2.

Leto 1992

Odpremo trgovino v Celju.

Leto 1993

Kupimo kompleks Stara mlekarna na Ljubljanski cesti v Celju, kjer se do junija 1996 odvija naša celotna veleprodajna dejavnost.

Leto 1994

Odpremo štiri prodajalne, in sicer v Celju, Velenju, Šempetru in v Mariboru.

Leto 1995

Obstoječe skladiščne kapacitete na Ljubljanski cesti v Celju postanejo premajhne, zato se prijavimo na javni razpis Sklada RS za razvoj in nakup. Odpremo dve prodajalni, v Trbovljah in v Slovenski Bistrici.

Leto 1996

Z nakupom kompleksa Blagovni center Merx Celje postanemo največji trgovec v SV Sloveniji. Kupimo večinski delež delniške družbe Metro Celje. Odprta je prodajalna v Nazarjah in Cash & Carry s Cash barom v Celju. Poslovati začne carinsko skladišče.

Leto 1997

Odpremo prodajalni v Poljčanah in v Novi Gorici ter začnemo z lastnim uvozom sadja in zelenjave. Poslovati začne ločena veleprodajna enota Sadje, zelenjava in delikatesa.

Leto 1998

Odpremo sedem trgovin - v Kranju, Litiji, Novi vasi v Celju, Ptuju, Žalcu in dve v Ljubljani. Kupimo večji objekt v Ljubljani. Obratovati začne naša nova zorilnica banan.

Leto 1999

Odpremo tri trgovine - v Kranju, Ljubljani in Ilirski Bistrici. Po sistemu delne franšize začne poslovati štirinajst poslovnih enot.

Leto 2000

V Mariborskem Radvanju odpremo TUŠ center z dvema prodajalnama in restavracijo, pet prodajaln - v Kopru, Kranju, Zagorju, Trbovljah in Luciji ter Cash & Carry, s Cash barom v Ljubljani. Po sistemu delne franšize začne poslovati 21 poslovnih enot. Ustanovimo hčerinsko podjetje na Reki na Hrvaškem.

Fotogalerija Tuš Holdinga za leto 2000

Leto 2001

V Kočevju odpremo drugi TUŠ center, v katerem je poleg supermarketa, drogerije in restavracije TUŠ še 18 različnih lokalov. Odpremo tudi TUŠ center Pobrežje v Mariboru, v katerem so poleg supermarketa Tuš še drogerije, restavracija, trgovina Metro, cvetličarna, športna trgovina in trgovina z otroškim tekstilom. Prenovimo supermarket Trbovlje. Prejmemo naziv “Zlata slovenska gazela 2001“ - priznanje za najuspešnejše in najhitreje rastoče slovensko podjetje.

Fotogalerija Tuš Holdinga za leto 2001

Leto 2002

Odpremo naš tretji C&C center v Mariboru, prvi Planet Tuš z multikinom v Celju in Tuš center na Reki na Hrvaškem, v katerem so supermarket, drogerija in restavracija Tuš, igralnica FUN CLUB s »cyber« kavarno ter 24 drugih trgovin in lokalov. Prenovimo naš supermarket v Mariboru, trgovino v Poljčanah in začnemo z gradnjo sodobnega skladišča s površino 8.500 m2.

Fotogalerija Tuš Holdinga za leto 2002

Leto 2003

Odpremo nov center v Logatcu, drugi Planet Tuš v Novem mestu, supermarkete na Viču in pri Ruskem carju v Ljubljani, v Murski Soboti in v Ravnah na Koroškem ter prevzamemo štiri trgovine Nama. V Mariboru in pred Planetom Tuš v Celju odpremo dve bencinski črpalki Tuš Oil.

Fotogalerija Tuš Holdinga za leto 2003

Leto 2004

Odpremo dve bencinski črpalki Tuš Oil v Murski Soboti in v Kočevju, C&C center v Slovenj Gradcu, štiri trgovine In Shoe, supermarket na Jesenicah in trgovski center v Mozirju. Pridobimo večinski delež podjetja Vele trgovska družba d.d. Po principu franšiznega sistema začne delovati devet novih franšiz.

Fotogalerija Tuš Holdinga za leto 2004

Leto 2005

Odpremo moderna marketa v Litiji in Sevnici, trgovske centre v Murski Soboti, Novem mestu in Sežani ter že peti bencinski servis Tuš Oil na Otiškem Vrhu pri Dravogradu. Aprila ponudbo Planeta Tuš Celje popestrimo z našim prvim bowlingom. Po principu franšiznega sistema začne delovati 23 franšiz. Leto 2005 poleg intenzivne gradnje zaznamuje tudi ponovna osvojitev naslova Zlata gazela leta za najuspešnejše in najhitreje rastoče podjetje v Sloveniji.

Fotogalerija Tuš Holdinga za leto 2005

Leto 2006

Odpremo supermarkete v Rušah, Mislinji, Vojniku, Račah ter na Šentilju in Prevaljah. Mrežo naših trgovin dopolnimo s trgovskim centrom na Polzeli, Cash&Carry-jem v Celju ter tremi novimi bencinskimi servisi v Prestranku, na Šentilju in Pobrežju. V Mariboru odpremo naš že tretji Planet Tuš, v katerem so poleg modernega supermarketa še multikino, bowling, biljard, otroško igrišče ter bogata gostinska ter ostala trgovska in storitvena ponudba.

Preberi več
Fotogalerija Tuš Holdinga za leto 2006

Leto 2007

Leto je v znamenju novih naložb in intenzivnega prodora na kar tri tuje trge. V BIH odpremo tri Tuš centre – v Tuzli, Bijeljini in Brčkem, v Srbiji gradimo šest in v Makedoniji dva nova objekta. Investicijsko intenzivno delujemo tudi doma. Odpremo in prenovimo kar 25 Tuševih objektov: tri trgovske centre (Laško, Žalec, Ljubljana), dvanajst supermarketov (Metlika, Celje Ljubljanska, Lesce, Koper, Rogaška Slatina, Slovenske Konjice, Vojnik, Slovenska Bistrica, Dravograd, Gornja Radgona, Velenje, Kozina), šest marketov (Mesnica Nova vas, Delikatesa Celje, Postojna, Čečovje, Novo mesto, Oplotnica), dve drogeriji Lepota in zdravje (Plava Laguna Ljubljana, Ormož) ter bencinska servisa Tuš Oil v Gornji Radgoni in Kozini. V našo franšizno verigo se pridružijo štiri nove poslovalnice.

Preberi več
Fotogalerija Tuš Holdinga za leto 2007

Leto 2008

Konec leta 2007 je zaznamovala statusna sprememba družbe Engrotuš, ki se je iz družbe z omejeno odgovornostjo preoblikovala v delniško družbo.

Z intenzivnim tempom naložb smo v letu 2008 uresničevali zastavljeno širitev na tuje trge. Odprli smo tri poslovalnice v Makedoniji, v Štipu, Kumanovem in Velesu. V Bosni in Hercegovini smo petim trgovinam dodali še pet novih, v Mostarju, Sarajevu, Prnjavorju, Ugljeviku in Sanskem mostu. Vstop na srbsko tržišče smo začeli z otvoritvijo šestih supermarketov v Novem Sadu, Somborju, Beogradu, Subotici, Sremski Mitrovici in Jagodini.

Preberi več
Fotogalerija Tuš Holdinga za leto 2008

Leto 2009

V mesecu februarju smo v Sloveniji odprli dva bencinska servisa v Sežani in Hočah. V drugi polovici leta smo odprli še tri, v Mestinju, prenovljenega v Novem mestu in konec leta še v Selnici ob Dravi. Marca smo odprli novo drogerijo na Polzeli ter v decembru dva nova trgovska objekta, market v Šoštanju in supermarket v Selnici ob Dravi. Slednji predstavlja v našem razvoju prav poseben mejnik, saj gre za prvi nizkoenergijski trgovski objekt v Sloveniji in enega redkih takšnih v Evropi. Mrežo maloprodajnih objektov smo razvijali tudi v tujini, kjer smo spomladi v Bosni in Hercegovini odprli supermarketa v Modriči in Doboju ter trgovski center v Istočnem Sarajevu.

Preberi več
Fotogalerija Tuš Holdinga za leto 2009

Leto 2010

S septembrom je vodenje Tuš Holdinga prevzel novi generalni direktor Matjaž Zadravec.
Širitev mreže naših poslovalnic se je pričela v mesecu februarju, ko smo v Lormanju ob pomurski avtocesti odprli naš nov bencinski servis Tuš Oil. Do konca leta smo verigo Tuš Oilov razširili še s poslovalnicama v Ljutomeru in Slovenskih Konjicah. Verigo naših maloprodajnih enot smo v letošnjem letu obogatili s supermarketom v Škofji Loki, marketom na mariborski tržnici in supermarketom na Ptuju. Marca smo odprli naš največji trgovsko zabavni center doslej – Planet Tuš v Kopru, v katerem so poleg našega supermarketa še Tuš drogerija, multikino, bowling, otroška igralnica Oslarija, restavracija Tuš in MMC Tušmobil. V letošnjem letu smo poleg koprskega odprli še en Tušmobilov MMC v centru Ljubljane. Veriga drogerij Tuš se je v letošnjem letu okrepila za dve prodajni enoti v Šmarju pri Jelšah in Račah, prenovili pa smo drogerijo v Ravnah na Koroškem. Mrežo maloprodajnih objektov smo razvijali tudi v tujini, kjer smo odprli supermarkete v makedonskem Velesu, srbskem Kragujevcu in v Bosni in Hercegovini v Veliki Kladuši.

Preberi več
Fotogalerija Tuš Holdinga za leto 2010

Leto 2011

V Tuš Holdingu smo leto 2011 vzeli kot leto novih priložnosti in zastavili našo strategijo razvoja do leta 2015. Leto 2011 smo v Tuš Holdingu s svojimi družbami zaključili v trojici največjih trgovcev na slovenskem trgu, kot druga največja veriga drogerij, največji ponudnik in operater kino predstav v Sloveniji in najhitreje rastoči mobilni operater.

V Tušu smo v letu 2011 še enkrat več dokazali, da smo stabilno podjetje z dobro začrtano poslovno vizijo, ki vključuje osredotočanje na strateške dejavnosti in trge. Zato je trgovska družba Idea prevzela naše supermarkete v Srbiji, Skupini MOL pa smo odprodali bencinske servise Tuš Oil.

V Bihaću v Bosni in Hercegovini smo odprli drugi supermarket v tem mestu. Skupaj naša veriga v tej državi šteje kar 16 supermarketov. Gospodarska zbornica Unsko-sanskega kantona je podjetju Tuš-Trade d.o.o. podelila plaketo za najuspešnejše veliko gospodarsko podjetje v letu 2010.

Preberi več
Fotogalerija Tuš Holdinga za leto 2011

Leto 2012

Skupina Tuš je v letu 2012 intenzivno izpolnjevala strategijo razvoja, v okviru katere smo se osredotočali na za nas dolgoročno perspektivne dejavnosti. S sklenitvijo strateških partnerstev za Kinematografe Planet Tuš in Restavracije Tuš smo postali še bolj osredotočeni na trgovinski segment, kjer smo kljub splošnemu padcu tržišča trdno zadržali pozicijo med tremi največjimi trgovci v državi. Skupina Tuš je bila po različnih parametrih, od števila zaposlenih do obsega prometa, med deseterico največjih v državi. Vodenje skupine je konec leta prevzel Ivo Švrljuga.

Spremenjene nakupne navade so od nas terjale še večji posluh za želje in pričakovanja kupcev. Tako smo na Ptuju prvič predstavili nov format trgovin – Ekstra Tuš, kjer smo v ospredje postavili učinkovit nakup. Nadaljevali smo s širjenjem lastne mreže marketov, ki smo jih odprli v Radljah ob Dravi, Črnomlju, Mariboru, Zgornji Kungoti in prenovili market v Škofji Loki. Konec leta 2012 je imel Tuš v Sloveniji 107 franšiznih poslovalnic.

Preberi več
Fotogalerija Tuš Holdinga za leto 2012

Leto 2014

Leto 2014 Skupina Tuš je v letu 2014 postala največji slovenski trgovec v svoji panogi. V zasledovanju začrtane strategije smo ostali osredotočeni na trgovinski segment, ki ostaja srce našega delovanja. Pod našim okriljem deluje 5 Planetov Tuš, 98 marketov in supermarketov, 105 franšiznih poslovalnic, 40 drogerij, 7 Cash&Carry poslovalnic ter 3 kavarne in slaščičarne De la Crème.

Prizadevanja za slovenske pridelovalce, dobavitelje, gospodarstvo in podeželje, krepimo že 25 let. Prelomnico na tem področju predstavlja projekt Spoštujmo slovensko, ki je leta 2014 postal še prepoznavnejši z novo premium blagovno znamko Slovenske dobrote, pod okriljem katere povezujemo slovenske proizvajalce najbolj kakovostnih lokalnih izdelkov in nadaljujemo z ozaveščanjem kupcev o pomenu lokalnega porekla izdelkov. Sodelovanje z družino Hawlina iz domačije Pr'Štefan ter vrhunskima glasbenikoma Galom in Severo Gjurin, so še dodatni dokaz, da je naša podpora lokalnemu okolju trdna, osnovana na nacionalnih vrednotah.

Oktobra smo med naše kupce po celi Sloveniji razdelili 100.000 slovenskih jabolk pridelanih v Sadjarstvu Mirosan in tako opozorili na pomen lokalno pridelanih izdelkov za naše gospodarstvo. Prav tako smo nadaljevali sodelovanje s časnikom Finance v sklopu projekta Agrobiznis, ki je namenjen osveščanju o dobrih slovenskih poslovnih praksah in spodbujanju podjetništva na področju prehranske samooskrbe. Naj podjetniška ideja v kmetijstvu, projekta Agrobiznis, so postali sokovi Družine Jabolčnik domačije Grčin iz Polzele.

Dodatno smo s projektom Viški hrane že drugo leto zapored v sodelovanju s humanitarnimi organizacijami razdelili več ton hrane in tako prisluhnili potrebam okolice in pomoči potrebnim. Humanitarni projekt smo iz Celja razširili na kar 16 lokacij naših poslovalnic po Sloveniji.

Znotraj Skupine Tuš vestno sledimo sodobnim nakupovalnim trendom in uvedli več novosti. Prva je brezplačna mobilna aplikacija Tuš, ki s praktičnimi in uporabniku prijaznimi funkcijami omogoča učinkovito pomoč pri nakupih. Druga novost je nova spletna storitev – naročanje izdelkov iz asortimana Hitri užitki, kjer lahko kupec prek spleta naroči prigrizke ter jih nato prevzame v 51 supermarketih po vsej Sloveniji. Znotraj storitve Tuš Cash&Carry smo razširili tudi spletno trgovino za gostince, trgovce in druge kupce, ki je sedaj na voljo že v 7 centih po Sloveniji - v Celju, Mariboru, Slovenj Gradcu, Kočevju, Ljubljani, Jaršah in po novem v Sežani.

Da smo v koraku s časom, dokazujejo tudi prenove obstoječih trgovin, ki zagotavljajo še sodobnejšo nakupovalno izkušnjo. Novo preobleko smo nadeli Planetu Tuš Kranj, ki je bogatejši tudi za sodobno trgovino izdelkov za dom Mömax. Osvežili smo Tuš center v Domžalah, odprli nov Tuš supermarket Domžale ter prenovili market v Novi Gorici in Škofljici.

Največja slovenska veriga drogerij Tuš drogerije, ki pod svojim okriljem združuje 40 poslovalnic, je mrežo okrepila z novo drogerijo v Murski Soboti. Prenovili smo našo najstarejšo drogerijo v središču Celja in v Tuš centru Domžale. V Disco Planetih smo tudi v letu 2014 se zabavali ob ritmih najsodobnejše glasbe. Še posebno pozornost sta pritegnila edinstvena dogodka Meteor zabave, ki sta potekala v znamenju pevk Cece in Severine.

Leto 2014 pa je potekalo tudi v znamenju tradicije. 15. tradicionalni Tušev vzpon na Celjsko kočo je privabil več kot 2.000 kolesarjev in pohodnikov. Že 12. leto zapored smo ob podpori Rdečega križa Slovenije in partnerjev organizirali tradicionalni družbeno odgovoren projekt Pričarajmo nasmeh in skupno polepšali poletne počitnice 500 otrokom iz socialno ogroženih družin. Letošnje počitnice smo sladko proslavili z 12- metrsko rolado, ki je nastala pod rokami Tuševega Chefa Tomaža Škvarč Lisjaka ob pomoči otrok.

Tradicija pa se je nadaljevala tudi ob zaključku leta, ko so decembra trije dobri možje obiskali naše centre in obdarili več kot 20.000 otrok.

Leto 2015

V leto 2015 smo vstopili kot največji slovenski trgovec in ponosni smo, da so kupci prepoznali naša prizadevanja za ohranjanje slovenske tradicije in kulture. Trdno ostajamo zasirani na slovenskih tleh, in sicer s 5 Planeti Tuš, 98 marketi in supermarketi, 105 franšiznimi poslovalnicami, 40 drogerijami, 5 Cash&Carry poslovalnicami ter 3 kavarnami in slaščičarnami De la Crème.

V Planetu Tuš Celje smo odprli novo Restavracijo Tuš in novo poslovalnico Kiosk Tuš Celje, v Kopru pa smo otvorili popolnoma nov format poslovalnice Tuš market Cash&Carry ter prenovili kar 20 poslovalnic. V novi podobi so se kupcem predstavili supermarketi Žalec, Laško, Grosuplje, Šoštanj, Idrija, Ljutomer, Mozirje, Jesenice, Kozina, Rače, Mislinja, Gornja Radgona in Logatec. Prav tako pa smo prenovili markete Muta, Nova vas, Boštanj, Zagorje, Novo mesto, Oplotnica ter drogerijo Laško. Strateškemu partnerju smo odprodali dejavnost telekomunikacij ter izstopili iz trga BiH.

Naša prizadevanja za vse slovensko smo nadgradili s prodajnim asortimanom, kjer smo okrepili ponudbo slovenskih lokalno pridelanih izdelkov ter razširili premium linijo izdelkov Slovenske dobrote. Kakovost teh izdelkov je prepoznala tudi stroka in Slovenskim štrukljem s tatarsko ajdo in skuto podelila priznanje Najbolj inovativnega živila leta 2015. Poleg laskavega naziva so Slovenske dobrote bogatejše tudi za izdelke prve slovenske brezglutenske linije mlevskih izdelkov Mlinarstva Rangus, ki predstavljajo posebno novost na tržišču. Izdelke Slovenskih dobrot ter jedi iz njih smo predstavili na mednarodnem sejmu AGRA v Gornji Radgoni ter na Festivalu Sladka Istra.

V letu, ko smo obeležili 120. obletnico postavitve Aljaževega stolpa na vrhu Triglava, smo v Tušu gostili razstavo Narodnega muzeja Slovenije Aljažev stolp »Ta pleh ima dušo«, kjer je vsak drugi Slovenec obiskal Aljažev stolp.

Že 16. leto zapored so se na Celjsko kočo, v okviru Tuševega vzpona na Celjsko kočo, povzpeli številni kolesarji in pohodniki. V vseh letih je Tušev športno-družabni dan privabil že skoraj 24.000 jubiteljev aktivnega preživljanja prostega časa. Tudi Planet Tuš Fest je dogodek, ki ga tradicionalno obiščejo številni obiskovalci in uživajo v nakupovanju vse do polnoči.

13. leto zapored smo 500 otrokom iz socialno ogroženih družin v okviru dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh omogočili letovanje na Debelem rtiču. Skupaj z Miklavžem in Božičkom smo polepšali praznične dni več kot 18.000 otrokom v naših centrih po Sloveniji, hkrati pa odprli tudi Božičkovo tovarno daril v Planetu Tuš Celje.

Novosti nas spremljajo na vsakem koraku, v naših trgovinah in na naših dogodkih. S številnimi smo tudi letos razveselili naše zveste kupce, z nekaterimi pa presenetili in razgibali vse prisotne. Takšen je bil Tušev tek barv, ki je pod geslom »živi zdravo skozi zabavo« prvič združil tekače v mavričnih barvah. Celjani so se zabavali na edinstveni Oktoberfešti, svojo unikatnost pa so pokazali junaki Qrazy manie, ki so se predstavljali v okviru trgovinskega lojalnostnega programa za otroke. Kupcem smo med vsemi novostmi ponudili tudi novo linijo izdelkov Vsak dan, v kateri pod ugodnimi cenami združujemo najbolj pogoste izdelke iz naših nakupovalnih seznamov.

Leto 2016

Že v začetku leta smo s finančnimi partnerji sklenili uspešen dogovor, tako smo z jasnimi cilji in prioritetami vstopili v novo obdobje. Še naprej smo bogatili naše formate trgovin, saj smo prenovili kar 25 trgovin in 1 drogerijo, odprli 2 novi restavraciji ter pivnico.

V uresničevanju zastavljene strategije smo bili v letu 2016 še vedno osredotočeni na za naš najpomembnejši segment – trgovinsko dejavnost, ki ostaja srce našega delovanja. Osrednji steber naše dejavnosti, Engrotuš, predstavlja največjega trgovca v slovenski lasti, tako smo zavezani, da omogočimo slovenskemu kupcu najboljšo domačo izbiro na področju trgovine. Naš dolgoletni sodelavec Janez Videmšek je novembra nastopil funkcijo direktorja podjetja. Trdno ostajamo zasidrani na slovenskih tleh, in sicer s 4 Planeti Tuš, 98 marketi in supermarketi, 102 franšiznimi poslovalnicami, 40 drogerijami, 6 Cash&Carry poslovalnicami ter 3 kavarnami in slaščičarnami De la Crème.

V letu 2016 smo prenovili 25 trgovin in 1 drogerijo, jim dodali 2 restavraciji in pivnico...

Kupcem želimo na vsakem koraku ponuditi odlično in celostno nakupovalno izkušnjo, ki sledi najsodobnejšim nakupovalnim trendom. V Planetu Tuš Celje smo tako odprli novo Pivnico To še spijemo, ki je edina pivnica s samotočilnim sistemom in obiskovalci si lahko sami natočijo svojo priljubljeno vrsto piva, ki jih je v pivnici moč poskusiti več kot 100 vrst. Kulinarično smo obarvali tudi Planet Tuš Kranj in Maribor, kjer sta odslej kupcem na voljo tudi naši restavraciji. Novostim se je pridružila tudi prenovljena drogerija Ljubljana Plava Laguna.

V preteklem letu smo osvežili in obogatili ponudbe številnih naših poslovalnic različnih formatov. Val prenov je obsegal 25 poslovalnic, in sicer markete Celovška Ljubljana, Maribor, Selnica ob Dravi, Mežica, Miklavž pri Mariboru, Moravče, Rodica ter supermarkete Celje Ljubljanska, Ilirska Bistrica, Velenje, Polzela, Ljubljana Vič, Vojnik, Novo mesto Drska, Brežice, Lesce, Prevalje, Rogaška Slatina, Ruski car, Ruše, Slovenska Bistrica, Slovenske konjice, Kamnik Perovo, Štepanjsko naselje, Ljubljana Celovška, Mengeš in Murska Sobota Ledava. Osvežili smo ponudbo vseh oddelkov s poudarkom na svežih, vpeljali energetsko varčne rešitve in se še bolj prilagodili kupcem.

... se dobrodelno udejstvovali na vsakem koraku ...
Izpeljali smo veliko dobrodelno akcijo Za življenja gre, namenjeno prostovoljnim gasilskim društvom širom Slovenije, v okviru katere smo vse od septembra z nakupom posebej označenih izdelkov zbirali sredstva za nakup prepotrebne opreme za reševanje na in iz vode. V sklopu dobrodelnega projekta smo z vrvmi, čeladami, škornji in reševalnimi jopiči opremili skupno kar 52 prostovoljnih gasilskih društev, ki bodo v prihodnosti učinkoviteje delovala na področju reševanja življenj in premoženja.

Voda je bila neločljivo povezana tudi s projektom Pričarajmo nasmeh, v katerem smo že 14. leto zapored s svojimi partnerji in kupci 500 otrokom iz socialno ogroženih družin omogočili enotedensko letovanje na Debelem rtiču. V sodelovanju s partnerjem Rdečim Križem Slovenije smo tako v Tušu ob koncu poletja našteli že 7.100 otrok, ki so letovali preko največjega tovrstnega slovenskega družbeno-odgovornega projekta.

Ne samo počitnic veliko je staršev, ki ne zmorejo financirati šolske malice svojim otrokom, nekaterim pa je ravno to edini kakovostni obrok v dnevu. Zato smo s partnerjem P&G v okviru dobrodelnega projekta podari Malico uspešno omogočili kar 6.200 malic učencem in dijakom.

Ob zaključku leta smo s Humanitarnim društvom Enostavno pomagam smo že drugič zapored združili moči v projektu Božičkova tovarna daril, v katerem smo s pomočjo obiskovalcev Planeta Tuš Celje obdarili kar 560 otrok iz socialno šibkih družin širše celjske regije iz 45 izobraževalnih zavodov. Zaradi izjemnega odziva je Božičkova tovarna daril letos razveselila skoraj dvakrat več otrok kot lani in tako uresničila Božično poslanstvo, katerega glavni namen je dobrodelnost in skrb za sočloveka.

... sodelovali na ključnih živilsko-kmetijskih dogodkih in prejeli nagrade za Slovensko potico Slovenske dobrote
Slovenska potica, izdelek iz linije Slovenskih dobrot, ki sta ga proizvajalec Sastela iz Ljutomera in Engrotuš zasnovala v letu 2015, je že takoj po lansiranju prejela prve nagrade. Tudi v letu 2016 so njeno odličnost prepoznali in Slovenska potica je prejela naziv Najbolj inovativno živilo po izboru Inštituta za nutricionistko. Na Dnevu inovativnosti 2016 v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) pa je bila nagrajena še s srebrnim priznanjem v kategoriji najbolj inovativno zdravo živilo 2016.

Aktivno smo sodelovali na dogodkih, eden najvidnejših je zagotovo sejem Agra v Gornji Radgoni, kjer smo partnerje in obiskovalce popeljali skozi Slovenske dobrote v Tuševem Slovenskem kulinaričnem kotičku. Prav tako smo v okviru Dnevov slovenskega turizma, ki so gostili 63. Gostinsko turistični zbor – srečanje in tekmovanje strokovnjakov kuharjev in drugih delavcev v gostinstvu in turizmu, obogatili kulinarične dosežke, saj smo kuharjem omogočili vsa živila za kuhanje.

ter športno obarvali naš vsakdan.
Že 17. leto zapored smo priredili Tušev vzpon na Celjsko kočo, ki se ga je udeležilo preko 1.700 obiskovalcev iz vrst kolesarjev in pohodnikov vseh generacij. Pomembna letošnja novost za vse kolesarje, ki so se poti udeležili z in brez meritve časa, pa je bila prva markirana gorsko kolesarska pot v Sloveniji, po kateri je potekal del vzpona.

Edinstven dogodek Tušev tek barv, ki smo ga drugo leto zapored organizirali v slovenski prestolnici, je privabil več kot 10 tisoč ljubiteljev rekreacije in zabave ter jih več kot navdušil. Teku je sledila vrhunska zabava začetka poletja in počitnic, ki mu je kraljeval velikan elektronske glasbe Fedde le Grand. Celoten dogodek je imel tudi dobrodelno noto, saj je vsak udeleženec z nakupom vstopnice prispeval tudi za letovanje otrok na Debelem rtiču.

Vse leto smo močno stiskali pesti za naš kolesarski klub Tuš TEAM, ki je trenutno najboljše amatersko kolesarsko moštvo v Sloveniji in na svetu. To so dokazali večkrat, tudi na septembrskem svetovnem prvenstvu v avstralskem Perthu. KK Tuš team (v sestavi Mahorič, Melanšek, Kravos in Selan) je na ekipni tekmi premagal vso konkurenco in tako potrdil naziv svetovnih prvakov. Tudi posamezno so fantje dosegli zavidljive uspehe, Borja Jelič in Matej Lovše sta postala svetovna podprvaka na cestni dirki, Igor Kopše v kronometru svetovni prvak, Matej Kravos pa je v svoji kategoriji postal podprvak. Ponosni na naše odlične kolesarje jim bomo stali ob strani tudi v prihodnje.

Leto 2017

V Skupini Tuš se vsa leta svojega delovanja osredotočamo na kupce in se vsakodnevno trudimo za najboljšo nakupovalno izkušnjo. Tako smo tudi v letu 2017 nadaljevali s prenovami, in sicer smo preoblikovali šest trgovin in tri drogerije, odprli novo drogerijo v Murski Soboti ter inovativno pop-up drogerijo v Novem mestu. Poleg tega smo vas razveseljevali z našimi tradicionalnimi športnimi in dobrodelnimi dogodki ter postali zlati sponzor alpske smučarske reprezentance. V promocijah na naša prizadevanja in novosti po novem opozarja Jurij Zrnec. Izdelke Tuš smo preoblekli v novo podobo. Ob tem nismo pozabili, da je naš dom Slovenija, zato smo krepili podporo lokalno pridelanim izdelkom ter na vsa naša prodajna mesta vpeljali oznake Slovensko s podeželja.

Nadaljevanje prenov in inovativnih formatov v naše poslovalnice
V letu 2017 smo prenovili šest trgovin, od tega kar tri hipermarkete, in sicer v ljubljanskem BTC-ju, Kopru in Celju. V slednjem je prenova korenito posegla tudi v zgornjo etažo, kjer smo zaprli zabavni del in v širši celjski regiji ponudili težko pričakovan Decathlon, ki je postal najemnik v centru. Prenove so segle tudi v Kungoto, Slovenj Gradec in na Ptuj. Živahno leto smo pričarali tudi na drogerijskem segmentu, v ljubljanskih Mostah, Slovenski Bistrici in v Planetu Tuš Maribor smo namreč prenovili obstoječe poslovalnice ter mreži dodali še novo v Murski Soboti. Inovativna pop-up drogerija pa se je pojavila kot prvi tovrsten format, in sicer v Planetu Tuš Novo mesto.

V vseh naših prenovljenih formatih smo vpeljali nove tehnologije in nove označitve, s čimer še dodatno izboljšujemo navigacijo ter preglednost trgovin. Tako so nakupovalne poti po Tuševih trgovinah še jasnejše in vidnejše ter optimizirane.

Jurij Zrnec vam predstavlja novosti in aktivnosti v naših trgovinah
Z namenom, da bi vam ponudili najboljšo nakupovalno izkušnjo, vas vsakodnevno informiramo o novostih in ključnih projektih ter akcijah v naših trgovinah. Letos smo besedo predali Juriju Zrnecu, ki je poleg glavnih komunikacijskih zgodb opozoril na novo podobo Tuševih izdelkov.

V svojem delovanju nikoli ne pozabimo na slovensko, s čimer v ospredje postavljamo slovenske proizvajalce in produkte, ki jih najdete na naših policah. Označili smo jih z oznako Slovensko s podeželja, s čimer promoviramo lokalno pridelano sadje in zelenjavo. Usmerjenost v lokalno okolje, v katerem poslujemo in s katerim se povezujemo, bo tudi v prihodnje naš cilj ter hkrati vrednota, saj s tovrstnimi projekti krepimo dolgoročni trajnostni razvoj podjetja in vračamo v okolje, v katerem poslujemo.

Z dobrodelnimi prizadevanji v slovenske šole in druge vzgojno-izobraževalne institucije
15. obletnico smo praznovali s projektom Pričarajmo nasmeh, v katerem smo s svojimi partnerji in kupci 500 otrokom iz socialno ogroženih družin ponovno omogočili enotedensko letovanje na Debelem rtiču. V sodelovanju s partnerjem Rdečim križem Slovenije smo tako v vseh teh letih morske sanje omogočili 7.600 otrokom, ki so letovali preko največjega tovrstnega slovenskega družbeno odgovornega projekta.

V sklopu dobrodelnega projekta Pričarajmo nasmeh – Podari zvezek, ki smo ga pripravili skupaj s partnerjem Rdečim križem Slovenije, smo skupno zbrali kar 10.000 zvezkov.

Letos smo podprli projekt Bowling z zvezdami, ki je potekal v okviru projekta Soki 20 za 20. Pobudnik in organizator Marko Soršak Soki, bobnar skupine Elvis Jackson, je namreč na celjske, mariborske in koprske bowling steze povabil znane obraze, njihove prispevke pa so v celoti namenili nakupu glasbil za slovenske šole. V preteklih letih je obdaril že 40 šol, preko letošnjega dobrodelnega bowlinga pa je glasbila prejelo 10 slovenskih osnovnih šol. S projektom Soki želi glasbo ponesti med osnovnošolce in spodbuditi njihovo glasbeno raziskovanje ter ustvarjanje.

Ob zaključku leta smo s Humanitarnim društvom Enostavno pomagam že tretjič zapored obiskovalce Planeta Tuš Celje nagovorili z Božičkovo tovarno daril, s čimer smo z njihovo pomočjo obdarili kar 750 otrok iz socialno šibkih družin širše celjske regije iz 32 izobraževalnih zavodov.

Že tradicionalno pa smo ob koncu leta moči združili tudi s poslovnimi partnerji in ponovno dokazali, da je v slogi moč – trije dobri možje so namreč v naših centrih obdarili več kot 18.000 otrok.

Šolske malice si še vedno ne morejo privoščiti številne slovenske družine, zato smo ta nujni obrok v dnevu tudi letos omogočali skupaj s partnerjem P&G. V okviru dobrodelnega projekta Podari malico smo razveselili in omogočili nadaljnje učne napore učencem ter dijakom širom Slovenije s kar 15 tisoč evri. Hrana pa je neločljivo povezana tudi z donacijami drugim ranljivim skupinam, saj v projektu Donirana hrana sodeluje kar 26 naših prodajnih mest po Sloveniji, kjer se trudimo v največji meri sodelovati pri projektih Zveze Lions klubov Slovenije, Slovenske filantropije in Rdečega križa Slovenije.

V Tušu smo poleg dobrodelnih projektov poskrbeli tudi za promocijo poklicev gostinstva in turizma. Pod okriljem Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije (DKSS) smo priredili projekt Tuševe kuharske zvezde 2017. Projekt, v katerem je skupno tekmovalo več kot 100 dijakov srednjih gostinskih in turističnih šol iz vse Slovenije, je razkril najboljšo gostinsko-turistično ekipo dijakov za pripravo ter postrežbo njihove regionalne jedi, tj. ekipo SGŠT – Srednje šole za gostinstvo in turizem Ljubljana.

Športno še bolj pestro leto s sponzorstvom alpske smučarske reprezentance
V Tušu smo letos postali ponosni zlati sponzor slovenskih alpskih smučarskih reprezentanc. Z zanosom smo podprli tudi mlade smučarje, in sicer s posebnim projektom doniranja v sklad za mlade smučarje, ter jim tako omogočili kampe hitrih disciplin, priprave in kondicijske treninge. Našim smučarjem želimo hitre sanacije poškodb, osredotočene treninge in uspešen boj za stopničke tudi v prihodnje.

Sponzorsko smo letos podprli tudi našega ekstremnega alpinističnega smučarja Dava Karničarja. Z novo odpravo na drugo najvišjo goro na svetu, osemtisočak K2, se je letos poleti soočil z njegovim do zdaj najzahtevnejšim življenjskim podvigom. Želel je kot prvi zemljan v celoti presmučati zloglasni K2, ki velja za eno najnevarnejših gora. 8.611 metrov visoka gora pa je tokrat ostala nepremagana, saj je zaradi poškodb Davo odpravo prekinil.

Največji dogodek leta v Sloveniji Tušev tek barv je tretjič zapored postregel z rekordnim številom tekačev in navdušencev rolanja. Skupno več kot 10 tisoč udeležencev je v barve ovilo Ljubljano in po vzoru svetovnih prestolnic s krožno petkilometrsko barvito traso poskrbelo za nepopisno veselje vseh generacij. Zvečer so vrhunske svetovne zvezde Lil Jon, DJ Juicy M, Vanillaz in številni drugi množico popeljali skozi vrhunski DJ-spektakel. Celoten dogodek je imel tudi dobrodelno noto, saj je vsak udeleženec z nakupom vstopnice prispeval Zvezi prijateljev mladine Slovenije za nakup nujno potrebnih šolskih potrebščin.

Že 18. leto zapored smo priredili Tušev vzpon na Celjsko kočo, ki se ga je udeležilo skoraj 2.000 udeležencev iz širše celjske regije. Že tradicionalni športno-družabni dogodek je tako privabil številne kolesarje in pohodnike vseh generacij.

Leto je bilo uspešno tudi za naš kolesarski klub Tuš TEAM. Dokazali so, da sodijo med najboljše, še posebej pa se je z letošnjo lovoriko zapisal Matej Lovše, ki je na kolesarski dirki v kronometru na svetovnem amaterskem kolesarskem prvenstvu v Franciji dosegel edinstven rezultat – postal je svetovni prvak. Nekaj dni zatem pa je na cestni dirki osvojil drugo mesto. Matej Kravos je zmagal na 36. rekreativnem maratonu Franja, kjer se mu je z odličnimi rezultati pridružila še celotna ekipa KK Tuš TEAM in postala najuspešnejša kolesarska ekipa maratona. Za uspehe našim kolesarjem iskreno čestitamo