Pustni karneval na Reki (1-dnevni avtobusni izlet)

 • 29 €
 • 3.‐3. 3. 2019
 • Izleti

V nedeljo, 3. 3. 2019, bo v bližnjem mestu Reka na Hrvaškem potekal veliki spektakel, ki bo naznanil konec karnevalske norosti oz. zaključek mednarodne karnevalske povorke. Maskirane povorke, ki predstavljajo vrhunec karnevala, bodo v nedeljo marširale vzdolž reške rive preko Delte do Korza.

Reški karneval je eden najbolj znanih evropskih karnevalov. Mnogi ga uvrščajo celo takoj za Beneškim karnevalom. Pred 100-timi leti, v času Avstro-Ogrske monarhije, je bila Reka priljubljeno karnevalsko središče. Avstrijsko in madžarsko plemstvo je z gosti iz drugih evropskih dvorcev organiziralo bale in maskirane povorke. Na temelju te tradicije je leta 1982 v organizaciji Turistične skupnosti mesta Reke skromno obnovljen karneval, na katerem so se sprehodile le tri maskirane skupine, in tedaj ni nihče slutil, da bo festival v nekaj letih dosegel mednarodno razsežnost. Reški karneval beleži vsako leto večje število tako sodelujočih kot tudi tistih, ki si želijo omenjeni dogodek le ogledati.

Mednarodni reški karneval se ne sestoji samo iz povorke. Na voljo so tudi različne manifestacije, kot so karnevalske fešte, izbor kraljice reškega karnevala, karnevalski bal v Guvernerjevi palači, karnevalski koncerti in razstave, otroške karnevalske igre in podobno.

Reški karneval je težko opisati z besedami in dočarati s fotografijami, reški karneval je enostavno potrebno doživeti. Zato vabljeni na reški karneval, kjer ste lahko to, kar želite biti!

Datum odhoda: 3. 3. 2019 (nedelja)

Odhodna mesta (okvirne ure odhoda):

 • Maribor (izpred Planeta Tuš) ob 5:30
 • Sl. Bistrica (izpred parkirišča ob OMW) ob 5:45
 • Celje (izpred parkirišča Planet Tuš) ob 6:20
 • Ljubljana (izpred parkirišča pri obračališču mestnega prometa Dolgi most) ob 7:20
 • Postojna (izpred parkirišča pred Tuš trgovino) ob 7:50

Cena vključuje:

 • prevoz s turističnim avtobusom na navedeni relaciji
 • voden ogled Opatije
 • oglede po programu (zunanji)
 • osnovno nezgodno zavarovanje
 • spremstvo
 • organizacijo izleta
 • sladko presenečenje za vsakega udeleženca

Program:

Odhod avtobusa proti Reki. Sledi sprehod skozi Opatijo, mesto, za katerega Hrvati pravijo, da je kraljica Jadrana. Opatija s svojimi sprehajalnimi potmi ob morju nudi čudovit razgled na prostrano morje. Opatijo je odkrila avstro-ogrska elita, katero je še danes čutiti na vsakem koraku te zgodovinske destinacije. Le ta se odraža v arhitekturi in spomenikih slavnim osebam, katere so Opatijo imenovale za njihov dom ali počitnikovalno destinacijo. Zaradi dolgoletne zgodovine je tako nastalo veliko znamenitosti, katere jemljejo dih turistom.

Po želji (doplačilo) sledi ogled edinstvene proizvodnje čokolade, kjer bo prikazan proces izdelave proizvodov Milenij Choco – ročno izdelanih čokoladnih pralin, čokolade in sladic, domače marmelade in druge pregrešno dobre slaščice. Spoznali bomo kako čokolada nastane, se pravilno degustira, tekmovali v nagradni igri, kjer bomo morali ugotoviti okus praline. Zmagovalec bo prejel 1 kg čokolade! Posladkali se bomo s tremi super deluxe ročno izdelanimi pralinami in  razvajali svoje borbončice še z ostalimi čokoladnimi pregrehami.

Nadaljevanje poti do Reke. Veseli avtobus nas bo popeljal na največji karneval v tem delu Evrope. Prepustili se bomo vrvežu in uživali v pisanem pustnem dnevu. Na kateri od številnih stojnic si boste lahko privoščili slastno malico. V popoldanskih urah se bomo odpravili proti domu.

Doplačilo po želji: vstopnina v Milenij Choco Svet 9,50 € (obvezna predhodna najava ob prijavi na izlet)

 

Opis Cena s Tuš klub kartico
29,00 €


< Nazaj na vse ugodnosti

Podrobneje o Tuš klub partnerju:

Ronja Turizem

Šaleška cesta 19A, 3320 Velenje
031 367 244
info@ronja-turizem.si
http://www.ronja-turizem.si

Kako do popusta?

 1. Izberite ugodnost zase in svojo družino ter prihranite.
 2. Na prodajnem mestu izbranega Tuš klub partnerja v terminu veljavnosti ugodnosti predložite Tuš klub kartico.
 3. Prejeli boste takojšen popust, pri nekaterih partnerjih pa poleg takojšnjega popusta še D*NAR na Tuš klub kartico. S Tuš klub kartico lahko ugodnosti koristi cela družina.

Včlanite se

Priporočamo tudi

 • Lepota in zdravje, Wellness in nega Akupunktura (Celje) do -60%
  Več informacij

  Akupunktura (Celje)

  26. 11. 2015—30. 12. 2019

  Člani Tuš kluba prejmete s predložitvijo Tuš klub kartice do 60 % popust na diagnostičen pregled s terapijo, tradicionalno kitajsko masažo ter terapijo z ZDZ aparatom.

 • 30. 11. 2018—31. 5. 2019

  Člani Tuš kluba prejmete s predložitvijo Tuš klub kartice do 20 % popust za adrenalinska doživetja na Soči (zip-line, kanjoning, rafting).

 • 19. 1. 2017—30. 4. 2019

  Zberite najlepše spomine v čudoviti fotoknjigi, ki vas bo vselej znova popeljala v čas najlepših trenutkov. Fotoknjiga je za člane Tuš kluba 50 % ugodnejša.