Preventivni ultrazvočni pregled na osteoporozo (Ljubljana, Maribor, Izola)

 • -25 €
 • 28. 1.‐28. 2. 2019
 • Lepota in zdravje

POSKRBITE ZA SVOJE ZDRAVJE IN SE NAROČITE NA KRATEK IN NEBOLEČ PREVENTIVNI ULTRAZVOČNI PREGLED KOSTI ZA OSTEOPOROZO BREZ SEVANJA V ORDINACIJAH ZAVODA ZDRAVJE V LJUBLJANI, MARIBORU ALI IZOLI

Plačajte samo 50 € za preventivni ultrazvočni pregled na osteoporozo brez sevanja + meritev, izvid in razlaga izmerjenih parametrov. 

Preverite tudi ponudbo preventivnega pregleda srca in ožilja

Prednosti naše inovativne ultrazvočne meritve kosti:

 • zanesljiva ocena stanja kolkov ali hrbtenice
 • zgodnje odkrivanje bolezni in njeno spremljanje
 • točnost meritve ni odvisna od izvajalca
 • natančnejša od rentgena
 • traja le 10 minut, takojšen izvid
 • spremljanje napredka
 • preventiva
 • ne boli, ni nevarna, brez sevanja
 • v Zavodu Zdravje čakalnih dob ni

 

Kdaj je priporočljiv pregled kosti za osteoporozo?
 • dednost/genetski razlogi
 • dosedanji zlomi kosti po manjšem udarcu ali padcu
 • pretirano kajenje ali/in uživanje alkohola in/ali kofeina, pomanjkanje vitamina D, pomanjkanje kalcija in telesna nedejavnost
 • podaljšana uporaba kortikosteroidov, tudi zdravil za zdravljenje raka dojk in prostate in nekaterih antiepileptikov
 • menopavza pred 45. letom in prekinjene menstruacije za 12 mesecev ali več (ženske)
 • težave z impotenco ali pomanjkanjem libida ali drugimi simptomi, ki so povezani z nizko ravnjo testosterona (moški)

 

Sekundarna osteoporoza
Osteoporoza je lahko samo spremljevalka drugih bolezni (npr. nezadostnega delovanja spolnih žlez pri ženski ali moškem, bolezni ščitnice, ki izloča preveč ščitničnih hormonov, prekomernega delovanja obščitnic, vnetne bolezni črevesa, celiakije, bolezni jeter, bolezni kostnega mozga, revmatoidnega artritisa itd.).
Kaj je osteoporoza?
 
Osteoporoza je tiha, sistemska skeletna bolezen, dokler se zlom ne pojavi. Začne se že od približno 35. leta naprej, ko kost vstopi v naravni proces staranja in s tem poslabšanja njenih mladostnih lastnosti. Kosti se nenehno spreminjajo: stara kost se odstrani in nova kost prevzame njeno mesto. Osteoporoza se pojavi, ko stopnja odstranjevanja kosti presega stopnjo nadomestitve kosti. Zaradi tega se kostna gostota zmanjša, zato so kosti krhkejše in občutljive na zlome. Praviloma se od osteoporoze prizadet posameznik  ne zaveda bolezni, saj je izguba kostne gostote zelo postopna in brez očitnih simptomov – vse do zloma. Osteoporozo z večjimi ali manjšimi posledicami ima vsaka ženska v razvitem svetu, zato je dolgo veljalo prepričanje, da gre za žensko bolezen, povezano z menopavzo. Žal pa so moški komaj kaj manj ogroženi. Ena od treh žensk in eden od petih moških bo v življenju utrpel osteoporotični zlom!
Osteoporoza in z njo povezani zlomi lahko močno vplivajo na sposobnost prizadete osebe, da ostane neodvisna; približno četrtina bolnikov z zlomom kolka – kar vsaka tretja ženska ga doživi – potrebujejo dolgotrajno in drago oskrbo v domu za negovanje.  Vretenčni zlomi so sicer najpogostejši osteoporotični zlomi in se zgodijo z večjo incidenco prej v življenju kot druge vrste osteoporotičnih zlomov. Prisotnost enega vretenčnega zloma kar do 5 krat poveča tveganje za morebiten nadaljnji vretenčni zlom.
Na srečo se z zgodnjim opozarjanjem in s pravilnim zdravljenjem pogosto lahko izognemo izčrpavajočim učinkom osteoporoze. Test trdnosti kosti lahko pomaga ugotoviti diagnozo osteoporoze in lahko prepreči začetni zlom. Testirajte se takoj!
Testiranje pomaga tudi pri določanju resnosti bolezni, napovedi tveganja poznejših zlomov in spremljanju sprememb kosti. Osteoporozo je mogoče preprečiti z zgodnjim odkrivanjem in danes zanjo obstaja več učinkovitih zdravljenj. Ta lahko vključujejo marsikaj, od preproste spremembe načina življenja in prehrane do predpisanih zdravil tistim, ki jim je diagnosticirana huda osteoporoza.
O Zavodu Zdravje
Razpolagamo z najmodernejšo ultrazvočno aparaturo Echolight, ki odkrije verjetnost zlomov od osteoporoze oslabljenih kosti, še posebno hrbteničnih vretenc in kolkov. Imamo usposobljene strokovnjake za ravnanje z njimi in nas lahko obiščete v katerikoli ordinaciji: v Ljubljani, Mariboru ali Izoli. Le naročiti se je potrebno, da ne bi čakali. Zaradi alternativnega preventivnega diagnostičnega pregleda ali katerekoli druge storitve v izvedbi Zavoda Zdravje ne opuščajte preventivnih ali kurativnih zdravniških pregledov ali uživanja predpisanih zdravil, saj vse naše storitve spadajo v področje alternativne medicine. Prav tako ni nobena storitev namenjena diagnosticiranju bolezni ali zdravljenju bolezni. Vsa navedena priporočila in ugotovitve uporabljate izključno na svojo lastno odgovornost. Pred upoštevanjem kateregakoli nasveta se obvezno posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.
Ponudba zajema:
 • preventivni ultrazvočni pregled na osteoporozo brez sevanja
 • meritev in razlaga pridobljenih rezultatov, pogovor z diagnostikom in priporočila

 

Opis Redna cena Popust s Tuš klub kartico Cena s Tuš klub kartico
ultrazvočni pregled na osteoporozo 75,00 € 25 € 50,00 €

Obvezna je predhodna rezervacija termina za vse ordinacije na tel. 040 28 98 00 ali na info@zavodzdravje.si

Ordinacija Maribor: Gosposvetska cesta 41, 2000 Maribor
040 28 98 00

Ordinacija Izola: Drevored 1. maj 4a, 6310 Izola
040 28 98 00

Ordinacija Ljubljana: Zaloška cesta 149, 1000 Ljubljana
040 28 98 00

info@zavodzdravje.si< Nazaj na vse ugodnosti

Podrobneje o Tuš klub partnerju:

Zavod Zdravje

Zaloška c. 149 1000 Ljubljana
040 28 98 00 (LJ)
info@zavodzdravje.si
http://www.zavodzdravje.si/

Kako do popusta?

 1. Izberite ugodnost zase in svojo družino ter prihranite.
 2. Na prodajnem mestu izbranega Tuš klub partnerja v terminu veljavnosti ugodnosti predložite Tuš klub kartico oz opravite rezervacijo preko telefonske številke ali elektronskega naslova partnerja.
 3. Prejeli boste takojšen popust, pri nekaterih partnerjih pa poleg takojšnjega popusta še D*NAR na Tuš klub kartico. S Tuš klub kartico lahko ugodnosti koristi cela družina.

Včlanite se

Priporočamo tudi

 • Lepota in zdravje, Wellness in nega Akupunktura (Celje) do -60%
  Več informacij

  Akupunktura (Celje)

  26. 11. 2015—30. 12. 2019

  Člani Tuš kluba prejmete s predložitvijo Tuš klub kartice do 60 % popust na diagnostičen pregled s terapijo, tradicionalno kitajsko masažo ter terapijo z ZDZ aparatom.

 • 30. 11. 2018—31. 5. 2019

  Člani Tuš kluba prejmete s predložitvijo Tuš klub kartice do 20 % popust za adrenalinska doživetja na Soči (zip-line, kanjoning, rafting).

 • 19. 1. 2017—30. 4. 2019

  Zberite najlepše spomine v čudoviti fotoknjigi, ki vas bo vselej znova popeljala v čas najlepših trenutkov. Fotoknjiga je za člane Tuš kluba 50 % ugodnejša.