Preventivni pregled srca in ožilja (Ljubljana, Maribor, Izola)

 • -50%
 • 25. 1.‐28. 2. 2019
 • Lepota in zdravje

POSKRBITE ZA SVOJE ZDRAVJE IN SE NAROČITE NA KRATEK IN NEBOLEČ PREVENTIVNI PREGLED SRCA IN OŽILJA BREZ SEVANJA V ORDINACIJAH ZAVODA ZDRAVJE V LJUBLJANI, MARIBORU ALI IZOLI

Plačajte 37,50 € namesto 75 € za preventivni pregled srca in ožilja – ARTERIOGRAFIJO + posvet, izvid in razlaga izvida z diagnostikom! 

Preverite tudi ponudbo preventivnega ultrazvočnega pregleda na osteoporozo

Kako poteka meritev stanja arterijskega ožilja?

Arteriografija je  diagnostična,  nekomplicirana, neinvazivna in neboleča metoda, podobna meritvi krvnega tlaka. Kot taka je dostopna vsakomur in predstavlja odlično preventivno možnost hitrejšega odkrivanja ogroženosti za srčno-žilne bolezni. Arteriograf meri spremembe krvnega tlaka arterij v določenih časovnih razmikih. Ko se srce krči, požene v arterijo kri, kar pa povzroči valove. Val se  premika s tem večjo hitrostjo, čim bolj toga je stena arterije (fizični vzrok). Arteriograf torej preiskuje arterijsko življenjsko dobo oziroma togost arterij, ki narašča vzporedno s staranjem. Slabljenje prožnosti oziroma postopno rast togosti arterij imenuje strokovna literatura.

Kako poteka meritev stanja srca in arterijskega ožilja?
 
Arteriografija je  diagnostična,  nekomplicirana, neinvazivna in neboleča metoda, podobna meritvi krvnega tlaka. Kot taka je dostopna vsakomur in predstavlja odlično preventivno možnost hitrejšega odkrivanja ogroženosti za srčno-žilne bolezni. Arteriograf meri spremembe krvnega tlaka arterij v določenih časovnih razmikih. Ko se srce krči, požene v arterijo kri, kar pa povzroči valove. Val se  premika s tem večjo hitrostjo, čim bolj toga je stena arterije (fizični vzrok). Arteriograf torej preiskuje arterijsko življenjsko dobo oziroma togost arterij, ki narašča vzporedno s staranjem. Slabljenje prožnosti oziroma postopno rast togosti arterij imenuje strokovna literatura.
Prednosti naše inovativne neinvazivne meritve srca in arterijskega ožilja:
 • zanesljiva in natančna ocena stanja srca in arterijskega ožilja
 • zgodnje odkrivanje številnih bolezni in njihovo spremljanje
 • točnost meritve ni odvisna od izvajalca
 • kratka meritev, takojšen izvid
 • spremljanje napredka
 • preventiva
 • ne boli, ni nevarna, brez sevanja
 • v Zavodu Zdravje čakalnih dob ni

 

Kdaj je priporočljivo opraviti pregled srca in ožilja?
 • nepravilni srčni utrip, bolečine v prsih
 • stres, depresija
 • povišana telesna teža, pomanjkanje gibanja, hitra utrujenost, zadihanost
 • povišan holesterol in krvni tlak
 • povišan sladkor ali disfunkcija ledvic
 • dednost – srčni infarkt ali možganska kap v družini
 • stiskajoča bolečina v nogah, krči
 • glavoboli in omotice, motnje spanja

 

Najpomembnejši rezultati, ki jih pridobimo z računalniško obdelavo izmerjenih vrednosti so:
 
1. Centralni tlak v aorti –  pravočasno diagnosticiranje lahko z ukrepanjem pomaga pri preprečevanju
možganske ali srčne kapi;
2. Hitrost pulznega vala v aorti (PWV) –  nam poda stanje prožnosti aorte, oziroma sprememb, ki jih je
povzročilo poapnenje žil;
3. Endotelna funkcija žilnega sistema (Alx) –  ocenjuje, pod kakšnim stresom so žile obravnavane
osebe.
Komu je namenjena meritev?
Meritev stanja arterijskega ožilja se priporoča vsem, ki imajo v družini osebe s povišanim krvnim tlakom, sladkorno boleznijo oz. če je kdo od svojcev utrpel možgansko kap ali srčni infarkt in vsem zdravim ljudem, neodvisno od starosti. Obravnavana oseba ob zaključku dobi rezultate meritve v papirni obliki, izdatno podprte s pojasnili in nasveti diagnostika. Kadar rezultati pomembno odstopajo od normalnih – takih je približno četrtina – osebi svetujemo takojšnji obisk pri  osebnem zdravniku. Dobljena ocena tveganja obravnavano osebo spodbudi k uvajanju majhnih sprememb v vsakdanjem življenju, zlasti k bolj zdravemu življenjskem slogu, kar zmanjša možnosti za razvoj kardiovaskularnih bolezni. Prav meritev arterijskega ožilja pomaga oceniti velikost tveganja za srčno-žilne bolezni.

Imate primere kapi v družini? Srčni infarkt ali možganska kap se v 50%  primerov končata s smrtjo, v ostalih pa s težavno in dolgotrajno rehabilitacijo. Število srčno – žilnih bolezni narašča s starostjo, vendar pa so visoko prisotne tudi med srednjo generacijo. Potomci ljudi, ki so zgodaj doživeli srčni infarkt (moški pred 55-tim letom starosti, ženske pred 65-tim letom starosti), je tveganje za bolezni srca in ožilja vsaj 2-krat večje od ostalih. Na preventivnih računalniško podprtih diagnostičnih alternativnih pregledih bi jih lahko seznanili z morebitno ogroženostjo ali s preventivnimi ukrepi celo preprečili (pre)zgodnje srčne infarkte in možganske kapi.
Kronično stanje povišanega krvnega tlaka imenujemo hipertenzija. Kadar se je ne zavedamo in je ne zdravimo, dolgotrajno poškoduje arterije in organe v telesu. Nepravilna prehrana s starostjo še povišuje krvni tlak, ta pa vodi v srčne bolezni, diabetes, slepoto in srčni infarkt ali možgansko kap. Meritev arterijskega ožilja priporoča Evropsko združenje za hipertenzijo in Evropsko združenje kardiologov.

Ste tudi vi nagnjeni k srčnemu infarktu ali možganski kapi? S pomočjo pregleda srca in ožilja, enostavno preverite stanje srca in ožilja! ARTERIOGRAFIJA je preiskava celotnega ožilja na popolnoma neboleč in računalniško voden način, namenjena pa je preventivi pred možgansko kapjo in srčnim infarktom. Preverite stanje vašega ožilja in se prepričajte o vašem zdravju!

Pregled omogoča odkrivanje zgodnjih sprememb in je primeren za vse starostne skupine. Pregled se opravlja v ordinacijah Zavoda Zdravje v Ljubljani, Mariboru ali Izoli.
O Zavodu Zdravje
 
Razpolagamo z najmodernejšimi računalniško podprto aparaturo Arteriograph, ki odkrije splošno stanje srca in celotnega arterijskega ožilja. Imamo usposobljene strokovnjake za ravnanje z njimi in nas lahko obiščete v katerikoli ordinaciji: v Ljubljani, Mariboru ali Izoli. Le naročiti se je potrebno, da ne bi čakali. Zaradi alternativnega preventivnega diagnostičnega pregleda ali katerekoli druge storitve v izvedbi Zavoda Zdravje ne opuščajte preventivnih ali kurativnih zdravniških pregledov ali uživanja predpisanih zdravil, saj vse naše storitve spadajo v področje alternativne medicine. Prav tako ni nobena storitev namenjena diagnosticiranju bolezni ali zdravljenju bolezni Vsa navedena priporočila in ugotovitve uporabljate izključno na svojo lastno odgovornost. Pred upoštevanjem kateregakoli nasveta se obvezno posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.
Ponudba zajema:
 • preventivni in računalniško podprt pregled srca in ožilja,
 • meritev in razlaga dobljenih rezultatov, pogovor z diagnostikom in priporočila
Opis Redna cena Popust s Tuš klub kartico Cena s Tuš klub kartico
arteriografija 75,00 € 50 % 37,50 €

Obvezna je predhodna rezervacija termina za vse ordinacije na tel. 040 28 98 00 ali na info@zavodzdravje.si

Ordinacija Maribor: Gosposvetska cesta 41, 2000 Maribor
040 28 98 00

Ordinacija Izola: Drevored 1. maj 4a, 6310 Izola
040 28 98 00

Ordinacija Ljubljana: Zaloška cesta 149, 1000 Ljubljana
040 28 98 00

info@zavodzdravje.si< Nazaj na vse ugodnosti

Podrobneje o Tuš klub partnerju:

Zavod Zdravje

Zaloška c. 149 1000 Ljubljana
040 28 98 00 (LJ)
info@zavodzdravje.si
http://www.zavodzdravje.si/

Kako do popusta?

 1. Izberite ugodnost zase in svojo družino ter prihranite.
 2. Na prodajnem mestu izbranega Tuš klub partnerja v terminu veljavnosti ugodnosti predložite Tuš klub kartico oz opravite rezervacijo preko telefonske številke ali elektronskega naslova partnerja.
 3. Prejeli boste takojšen popust, pri nekaterih partnerjih pa poleg takojšnjega popusta še D*NAR na Tuš klub kartico. S Tuš klub kartico lahko ugodnosti koristi cela družina.

Včlanite se

Priporočamo tudi

 • Lepota in zdravje, Wellness in nega Akupunktura (Celje) do -60%
  Več informacij

  Akupunktura (Celje)

  26. 11. 2015—30. 12. 2019

  Člani Tuš kluba prejmete s predložitvijo Tuš klub kartice do 60 % popust na diagnostičen pregled s terapijo, tradicionalno kitajsko masažo ter terapijo z ZDZ aparatom.

 • 30. 11. 2018—31. 5. 2019

  Člani Tuš kluba prejmete s predložitvijo Tuš klub kartice do 20 % popust za adrenalinska doživetja na Soči (zip-line, kanjoning, rafting).

 • 19. 1. 2017—30. 4. 2019

  Zberite najlepše spomine v čudoviti fotoknjigi, ki vas bo vselej znova popeljala v čas najlepših trenutkov. Fotoknjiga je za člane Tuš kluba 50 % ugodnejša.