O Tušu

Tuševa kuharska zvezda

Tekmovanje za naziv Tuševa kuharska zvezda

V Tušu v letošnjem letu ponovno iščemo Tuševo kuharsko zvezdo, tokrat v 4 predtekmovanjih in velikem finalu. Prvo predtekmovanje za mlade, nadarjene in inovativne kuharje, natakarje in turistične tehnike do 21 let, se pričenja 18. januarja v Celju in nadaljuje na mesečni ravni v Izoli, Radovljici in Radencih. V maju pa bo potekal veliki finale za izbor Tuševe kuharske zvezde 2017. Preko projekta se povezujemo s šolami in spodbujamo širši interes mladih za poklice v gostinstvu in turizmu, mlade kuharske zvezde pa predstavljamo širši javnosti, bodočim delodajalcem in kolegom iz stroke.

Po petih letih ponovno lansiramo projekt Tuševa kuharska zvezda 2017. Prenovljen in osvežen se pričenja 18. januarja v Celju, nadaljuje pa še s tremi predtekmovanji, 15. februarja v Izoli, 15. marca v Radovljici in 12. aprila v Radencih. V seriji kuharskih tekmovanj se bosta prvi dve ekipi uvrstili v finalno tekmovanje, ki bo potekalo v maju. Tu se bo 8 ekip pomerilo v pripravi restavracijske sladice in regionalne glavne jedi. Zmagovalec – Tuševa kuharska zvezda 2017 se bo tako pridružil Marku Magajni iz SŠGT Celje, ki je laskavi naziv prejel leta 2010 in Magdaleni Pec iz SŠGT Maribor, zmagovalki leta 2011.

V Tušu preko tovrstnih aktivnosti spodbujamo interes za poklice v gostinstvu in turizmu, hkrati pa mlade, inovativne in nadarjene kuharje, natakarje in turistične tehnike predstavljamo širši javnosti in tudi bodočim delodajalcem ter kolegom iz stroke. Verjamemo v uspeh projekta in verjamemo, da bo projekt odločilen tudi pri razmisleku marsikaterega mladega, ki se nagiba k odločitvi, da gostinski ali turistični poklic postane njegov življenjski sopotnik.

Mladi do 21 let tekmujejo v pripravi hrane, postrežbi in predstavitvi regije

Ekipe s starostjo tekmovalcev do 21 let lahko na tekmovanje prijavijo Srednje šole za gostinstvo in turizem, pravne osebe oz. delodajalci (gostinci, hotelirji, restavracije) ali pa se prijavi kar ekipa sama. Vsak prijavitelj lahko na predtekmovanje prijavi 2 ekipi v sestavi: kuhar in pomočnik, natakar in turistični vodič ali drugi natakar. Na predtekmovanjih se bodo sodelujoči pomerili v pripravi hrane, postrežbi in predstavitvi regije, iz katere tekmovalna ekipa prihaja.

Partnerji pri projektu:

Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije, Center za poslovno izobraževanje (CPI), Srednje šole za gostinstvo in turizem: Celje, Radovljica, Radenci, Izola, Novo mesto, Ljubljana, Zagorje, Maribor, poslovni partnerji Tuš C&C (gostinci, hotelirji, restavracije) in dobavitelji.

Predtekmovanja Tuševa kuharska zvezda 2017:

 LokacijaDatum
1. PredtekmovanjeSrednja šola za gostinstvo in turizem Celje18. januar 2017
2. PredtekmovanjeSrednja šola Izola15. februar 2017
3. PredtekmovanjeSrednja gostinska in turistična šola Radovljica15. marec 2017
4. PredtekmovanjeSrednja šola za gostinstvo in turizem Radenci12. april 2017
VELIKI FINALEHotel Ramada Resort Kranjska Gora8. maj 2017

FINALE: 8. maj 2017

 
Preberite več

Četrto predtekmovanje: 12. april 2017

 
Preberite več

Tretje predtekmovanje: 15. marec 2017

 
Preberite več

Drugo predtekmovanje: 15. februar 2017

 
Preberite več

Prvo predtekmovanje: 18. januar 2017

 
Preberite več
Vsi projekti