Zbrali smo že 0 €

Zeljna kremasta juha s poširanim jajčkom

Težavnost:
Čas priprave: 30 min
PRINT
 

Priprava:

V loncu na oljčnem olju prepražimo čebulo, dodamo česen, da zadiši ter narezano zelje in vse skupaj pražimo od  8 do 10 minut. Zalijemo z jušno osnovo, v kolikor je nimamo lahko tudi z vodo toliko, da tekočina prekrije vse sestavine in kuhamo tako dolgo da se zelje zmehča. Vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom, solimo in popramo po okusu.

Med tem zavremo vodo, ki jo solimo in ji dodamo kis. Ko voda zavre zmanjšamo ogenj in vodo samo rahlo zavrtimo.  Takrat ubijemo jajce v zajemalko, ki jo skupaj z zajemalko položimo v vodo na dno lonca. Jajce tako ubito kuhamo 3-4 minute.

 

Serviranje:

Sam sem se odločil postreči v star babičin kozarec od kompota in sicer: najprej nalijemo juho, v juho na sredino na rahlo položimo jajček in nanj naribamo korenček.

 

Sommelier priporoča:

Renski rizling


Dober tek vam želi: 

Sommelier 2. in chef Zdravko Andželevski

Sestavine za 4 osebe

  • 800 g svežega zelja+
  • 4 jajca+
  • zelenjavna osnova ali voda+
  • 2 stroka česna+
  • 1 čebula +
  • 1 korenček+
  • sol+
  • poper+
  • 3 žlice kisa+
  • žlico oljčnega olja+
 

Sorodni recepti

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".

Več informacij.
X