Zeliščna polenta z golažem

Težavnost:
Čas priprave: 90 min
PRINT
Kategorija recepta: Kulinarične ideje Jamiii 
 

Priprava:

Meso zrežemo na enakomerno velike kocke in ga popražimo do zlato rumene barve, dodamo čebulo ter pražimo, dokler ne

postekleni. Po malem dodajamo vodo in z začimbami kuhamo približno eno uro, da se meso pokuha in da se čebula popolnoma

raztopi. Hkrati zavremo vodo za polento, dodamo začimbe in pokuhamo, da se polenta zgosti. Skuhano polento damo v krožnike in

čez prelijemo golaž.

 

Avtor recepta: Jaka Mankoč

Sestavine za 3 osebe

  • 0,5 kg govedine (bočni del)+
  • 3 velike čebule+
  • 3 žlice paradižnikove mezge+
  • sol, poper, timijan, rožmarin+
  • 200 g polente+
  • 150 ml vode+
  • mešanica zelišč po želji+
 

Sorodni recepti