Velikonočna solatka

Težavnost:
Čas priprave: 40 min
PRINT
Kategorija recepta: Kulinarične ideje Jamiii 
 

Priprava:

1. Jajca postavimo v kozarec in jih prelijemo s kisom vložene rdeče pese. Tako jih pustimo od 15 do 30 minut.

2. Pripravimo testene košarice: iz testa za pico izrežemo štiri kroge, ki jih poveznemo čez narobe obrnjene skodelice ali posodice za

sufle (te obložimo s papirjem za peko). Iz testa izrežemo tudi trakce, širine 1 cm, iz katerih spletemo kitke. Dolžino prilagajamo

premeru posodic, na katerih pečemo košarice.Kite ovijemo na rob testenih krogov in vse skupaj premažemo z rumenjakom.Pečemo

jih v pečici pri 200 stopinjah 20 minut.

3. Obarvana jajca prerežemo na pol in izdolbemo rumenjak.

4. V posodici gladko zmešamo nadev: izdolbene rumenjake, kremni sirček, hren, sol in poper.

5. Kocke velikonočne šunke hrustljavo popečemo v ponvi.

6. Nadev s pomočjo dresirne vrečke nabrizgamo na jajčne polovice.

7. Sestavimo solato: na vsak pečen list iz testa nadevamo motovilec, nanj položimo po dve polovički nadevanih jajčnih polovic, nato

pa še vse skupaj posujemo s popečeno velikonočno šunko.


Za ogled video recepta kliknite VELIKONOČNA SOLATKA.

Sestavine za 4 osebe

  • 4 trdo kuhana jajca, olupljena+
  • kisova tekočina enega kozarca vložene rdeče pese (400 g)+
  • 3 žlice kremnega sirčka+
  • 1 zvrhana žlica hrena+
  • sol in poper+
  • 1 rumenjak+
  • 1 zavitek testa za pico+
  • motovilec+
  • kos velikonočne šunke, narezane na majhne kocke+
 

Sorodni recepti

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".

Več informacij.
X