Pustni obročki

Težavnost:
Čas priprave: 15 min
PRINT
Kategorija recepta: Kulinarične ideje Jamiii 
 

Priprava

1. Pečico prižgite na 220 stopinj.

2. V prvi posodi zmešajte mokre sestavine: najprej razžvrkljajte jajca s pinjencem, primešajte razstopljeno maslo in vaniljo.

3. V drugi posodi, ki naj bo malce večja, saj boste pozneje vanjo prilili tudi mokre sestavine, pomešajte suhe sestavine: moko,

sladkor, pecilni prašek in sol.

4. Mokre sestavine prilijte suhim in z metlico pomešajte v gladko zmes.

5. Maso razporedite v modelčke za ameriške krofe do dveh tretjin. Najlažje in najenakomerneje boste maso razporedil, če

si boste pomagali z dresirno vrečko.

6. Obročke pecite od 8 do 10 minut na 220 stopinjah.


Kolački so najboljši še topli, če pa jih boste okrasili z raznimi prelivi in posipi, počakajte, da se ohladijo.

Krofe ali obročke lahko okrasite z raznimi glazurami, mrvicami in drugimi sladkimi dekorativnimi elementi. Odlični so premazani s

kremnim sirčkom, ki se mu doda mleti sladkor in barvo. Zagotovo pa ne boste zgrešili s čokoladnim prelivom.


Za ogled video recepta kliknite PUSTNI OBROČKI.

Sestavine za 4 osebe

  • 250 g moke+
  • 100 g sladkorja+
  • 8 g pecilnega praška+
  • ščepec soli+
  • 200 ml pinjenca+
  • 2 jajci+
  • 40 g raztopljenega masla+
  • žlica ruma+
  • vanilja+
 

Sorodni recepti

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".

Več informacij.
X